واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اختصاصي ايرنا/ 40 درصد ناشنوايان در كشور از تحصيل بازمانده اند
رئيس هيات مديره انجمن خانواده ناشنوايان ايران، با تاكيد بر اينكه 40 درصد ناشنوايان عضو اين انجمن از تحصيل بازمانده اند، گفت: براي با سواد كردن اين دسته از ناشنوايان نيازمند ايجاد مراكز شبانه روزي خاص هستيم.
ليلا اعتماد روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي ايرنا با بيان اينكه هم اكنون حدود چهار هزار ناشنوا عضو انجمن خانواده ناشنوايان ايران هستند، افزود: براي ايجاد مراكز مذكور همكاري سازمان هاي ذيربط از جمله سازمان بهزيستي، نهضت سواد آموزي و آموزش و پرورش استثنايي ضروري است.
وي با اشاره به ديگر مشكلات ناشنوايان اظهار داشت: اختصاص سمعك و وسايل كمك توانبخشي به ناشنوايان به سختي انجام مي شود به گونه اي كه وقتي ناشنوا براي دريافت سمعك به سازمان بهزيستي مراجعه مي كند حداقل پس از گذشت پنج سال مي تواند سمعك دريافت كند.
وي افزود: همچنين، يك بسته باطري به ناشنوايان هر سه ماه يكبار داده مي شود در حالي كه از هر بسته باطري در نهايت شش هفته مي توان استفاده كرد.
رئيس هيات مديره انجمن خانواده ناشنوايان ايران گفت: عدم برخورد نامناسب برخي از مددكاران مراكز ذيربط به دليل عدم شناخت زبان اشاره، تعطيلي سه آموزشگاه ناشنوايان در تهران در شهريور ماه سالجاري و واگذاري آن ها به گروه هاي غيرناشنوا و عدم تعلق بودجه در سالجاري توسط سازمان بهزيستي به اين انجمن از ديگر مشكلات انجمن و ناشنوايان است.
اعتماد، با تاكيد بر لزوم ايجاد مراكز كاريابي براي ناشنوايان پس از فارغ التحصيلي، خواستار اجراي قانون اختصاص سه درصد استخدام ارگان هاي دولتي به معلولين طبق قانون جامع حمايت از حقوق معلولين مصوب مجلس شوراي اسلامي و اختصاص بخشي از اين درصد به ناشنوايان شد.
وي افزود: اگر مركزي ايجاد شود به عنوان مركز رابطين ديگر ناشنوايان براي مراجعه به دستگاه هاي اجرايي و قضايي
با مشكل مواجه نمي شوند و مي توانند با مراجعه به اين مركز و در اختيار گرفتن يك رابط بخشي از مشكلات خود را رفع كنند.
وي با اشاره به شرايط صدور گواهينامه رانندگي ناشنوايان گفت: با وجودي كه شش ماه از لغو ممنوعيت رانندگي براي
ناشنوايان مي گذرد اما هنوز به جز پايتخت در ساير استان هاي كشور قوانين دست و پا گيري براي صدور گواهينامه ناشنوايان وجود دارد و اميدواريم با همكاري بيشتر مسوولان، اين مشكل نيز مرتفع شود.
اعتماد، با بيان اينكه امروز ناشنوايان در سطوح مختلف علمي، اجتماعي و فرهنگي پيشرفت كرده و در جامعه فعاليت مي كنند، افزود: بر اين اساس، ناشنوايان خود نيازشان را خوب مي دانند و با مشكلات شان بهتر از هر كسي دست و پنجه نرم مي كنند.
وي اظهار داشت: با توجه به اينكه زبان اشاره به عنوان زبان يك اقليت در سازمان ملل تصويب شده، اين حق جامعه ناشنوايان است كه در صورتي كه در مراسمي شركت مي كنند براي بهره مندي از آن، يك "رابط" (كارشناس زبان اشاره) داشته باشند و نبايد برخي مسوولان با بي توجهي به اين امر بر خلاف اقدامات جهاني و نياز جامعه ناشنوايان اقدام كنند.
وي گفت: اميدواريم در سال هاي آينده در مراسمي كه به منظور گراميداشت هفته جهاني ناشنوايان (3 تا 9 مهر ماه) برگزار مي شود، همچون امسال با مشكلاتي از جمله نبود" رابط " ( كارشناس زبان اشاره ) در مراسم ويژه اين هفته روبرو نشويم.
اعتماد، با اشاره به ترك سالن برگزاري مراسم روز جهاني ناشنوايان، توسط شماري از ناشنوايان به نشانه اعتراض به نبود رابط در اين مراسم كه ششم مهر ماه در سالن حج و زيارت توسط سازمان بهزيستي برگزار شده بود، خاطر نشان كرد: ما از شنوايان نمي خواهيم به زبان ما حرف بزنند فقط مي خواهيم به خواسته هاي ما احترام بگذارند.
وي، از مسوولان سازمان بهزيستي و سازمان آموزش و پرورش استثنايي خواست با كسب اطلاع از تجربيات كشورهاي پيشرفته جهان در امور ناشنوايان، چالش هاي پيش روي اين قشر را در جامعه مرتفع كنند.
سه شنبه 9 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]