واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: وزير نيرو: من خودم بسياري از نيروگاههاي كشور را كلنگ زدم؛معاون وزارت نيرو: پاييز هم برق نداريم - احسان مهرابي
رئيس اصولگراي مجلس هفتم طرح تثبيت قيمتها را عيدي مجلس اصولگرا به مردم ايران اعلام كرده بود اما گويا اين عيدي پايان ندارد و مردم بايد تا ساليان طعم تلخ اين طرح سياسي را در همهجا بچشند. ديروز نيز وزير نيرو در مجلس و معاونش در مصاحبه مطبوعاتي خود به گلايه از طرح تثبيت قيمتها و ضربههاي اين طرح بر صنعت كشور پرداختند. وزير نيرو البته از مجلس نيز طلب كمك كرد چرا كه گويا دولت و مجلس اصولگرا كه هر دو در كارهاي خارقالعاده استعدادي شگرف دارند، حاضر نيستند هزينه افزايش تعرفه برق و همچنين برداشت از حساب ذخيره ارزي را براي خود بخرند و ماجراي كسري بودجه وزارت نيرو همچنان در كشمكش بين دو قوه باقي مانده است. البته نيازهاي صنعت برق گويا چنان است كه تمام موجودي حساب ذخيره ارزي بايد به آنجا واريز شود.
در حالي كه يكي از نمايندگان موجوي حساب ذخيره ارزي را 7 ميليارد دلار ذكر كرده بود، معاون تازه منصوب شده وزير نيرو در امور برق از پيشنهاد برداشت 7 ميليارد يورو از حساب ذخيره ارزي خبر ميدهد. گزارشهاي وزير نيرو و معاونش چشمانداز چندان روشني را ترسيم نميكند و از ادامه خاموشيها در پاييز و سال آينده خبر ميدهد. بررسي اين جملات معاون وزير نيرو كه كمبود برق همچنان باقي است، در پاييز نيز تداوم خاموشيها را خواهيم داشت و قطعا سال آتي نيز خاموشي خواهيم داشت و يا سخن رئيس كميسيون انرژي مبني بر اينكه ذخيره نيروگاههاي كشور ما صفر است، وضعيت نامناسب پاييز و سالهاي آينده را ترسيم ميكند. البته شايد مشكل اصلي آن است كه رئيس مجلس گفته: سرمايهگذاري در نيروگاههاي گازي و بخاري در 3 سال اخير كم بوده است. وزير نيرو البته معتقد است كه گناه او و وزارتخانهاش اين بوده كه زياد كار كردهاند و گفت: گناه ما اين است كه زياد كار كرديم، بدهكار شديم و اگر اين گناه را نميكرديم، الان مصيبت خاموشي و بيآبي در تابستان قطعا ضررش بيشتر از آن چيزي بود كه الان با آن مواجه هستيم.
نياز 10 هزار ميليارد توماني صنعت برق
روز گذشته عليآبادي معاون وزير نيرو در امور برق در حالي كه از طرح تثبيت قيمتها و اثرات آن بركسري بودجه اين قسمت انتقاد ميكرد، از نياز صنعت برق به 10 هزار ميليارد تومان منابع مالي خبر داد و گفت: اين رقم در بودجه ديده شده كه جدا از رقم 7 هزار ميليارد توماني ارزش سوختي است كه وزارت نيرو بايد بابت نيروگاهها بپردازد. معاون وزير نيرو با اشاره به احتمال خشكسالي در پاييز گفت: بهطور طبيعي هر لحظه در آستانه خاموشي و مرز ناپايداري هستيم و براساس اطلاعات آماري در پاييز نيز تداوم خاموشيها را خواهيم داشت.
وي افزود: در حال حاضر با توجه به روند توليد نميتوانيم روي نيروگاههاي برقآبي براي زمستان و حتي تابستان 88 برنامهريزي كنيم و اين نشان ميدهد كمبود برق همچنان باقي است. وي همچنين پيشبيني كرد كه اگر بارندگي نداشته باشيم و خشكسالي نيز تداوم يابد و از سوي ديگر اتفاق غيرمنتظرهاي مانند خروج نيروگاهها به دلايل پيشبيني نشده از مدار رخ دهد، قطعا سال آتي نيز خاموشي خواهيم داشت.
وزير نيرو: گناه ما اين است كه زياد كار كرديم
وزير نيرو نيز در جلسه غيرعلني مجلس، از مجلس خواست براي تغيير و اصلاح تعرفهها گام بردارد و گفت: در مجلس هفتم طرح تثبيت قيمتها انجام شد و دولت تاكنون 2 بار براي اين كار لايحه آورده كه اين لوايح تا مرز تصويب هم رفت اما نشد و اكنون مابين دولت و مجلس ماندهايم چون دولت به ما لايحه نميدهد و معتقد است كه بحث تحول اقتصادي در حال انجام است و بنابراين مجلس نبايد در اين زمينه ما را به دولت حواله دهد چون در اين صورت به همان جايي ميرويم كه اكنون هستيم. فتاح از مجلس خواست تا در اين شرايط سخت وزارت نيرو را كه تبديل به يك وزارتخانه بدهكار و مستاصل شده است، ياري كنند و گفت: گناه ما اين است كه زياد كار كرديم، بدهكار شديم و اگر اين گناه را نميكرديم، الان مصيبت خاموشي و بيآبي در تابستان قطعا ضررش بيشتر از آن چيزي بود كه الان با آن مواجه هستيم.
وزير نيرو گفت:انتقاد ديگري كه به ما وارد است اين است كه ما در دولت نهم هيچ نيروگاهي نساختيم و واقعا تعجب ميكنم. من خودم نيروگاه اردبيل، خرمشهر، خرمآباد، چابهار، عليآباد، كهنوج و بسياري از نيروگاههاي ديگر را كلنگ زدم و نيروگاههاي نيمهتمام دولتهاي قبل را هم تكميل كردهايم. وي با بيان اينكه كشور در 3 سال گذشته مشكلي از نظر تامين برق نداشته است، گفت: از سالهاي 81 تا 85 ظرفيت سدهاي برقآبي كشور 3 برابر و وابستگي به برقآبي بيشتر شده است و در مجموع سدهاي برقآبي ما در امسال 35 ميليارد مترمكعب نسبت به سال 86 - 85كاهش ورودي داشتهاند. وي با ارائه گزارشي از وضعيت موجود گفت: مجموعه خاموشيهاي اعلامشده در 6 ماه گذشته به 117 ميليارد كيلومتر ساعت ميرسد كه نسبت به آنچه توليد كرديم و مصرف شده 5/ 1 درصد است، يعني 5/ 98 درصد برق مصرفي كشور طي اين مدت تامين شده است. فتاح با رد نظر برخي منتقدان كه ريشه قطعي برق را در خشكسالي نميدانند، گفت: اگر واقعا ميزان بارش ما مثل سال گذشته و 85 بود ما ميتوانستيم امسال را با همان شرايط سپري كنيم و نميشود در كشور خشكسالي باشد اما قطعي برق و خاموشي نباشد. وي گفت: درباره آب خوشبختانه در كل كشور مصرف آب شرب نسبت به سال گذشته افزايش نداشته است و اين نشان از همكاري مردم دارد. وزير نيرو يكي از راههاي موثر در جلوگيري از چنين مشكلاتي را استفاده از توان بخش غيردولتي دانست و گفت:دولت و مجلس ياري كنند تا تمام نيروگاههاي ما را بخش غيردولتي و خصوصي بسازند چرا كه الان مشكلات زيادي در اين زمينه داريم. وي همچنين استفاده از نيروگاههاي با سوخت زغالسنگ را راهكار ديگري براي افزايش ظرفيت برق كشور دانست و گفت: ما اكنون از اين نوع برق بيبهره هستيم و همچنين اگر بتوانيم از نيروگاههاي اتمي مثل بوشهر استفاده كنيم، اين مشكلات برطرف خواهد شد. وي عنوان كرد: ما فكر ميكنيم براي نيمه دوم امسال هم نتوانيم از خيلي از برقآبيها استفاده كنيم؛ نگرانيما براي استفاده از برقآبيها در ششماهه دوم سال و سال آينده جدي است؛ اكنون مخازن ما در حداقل هستند و از 7600 مگاوات فقط 1000 مگاوات استحصال ميشود و اين عدد از نيمهاول مهر شروع به كاهش ميكند كه ممكن است نيمه آبان به 500 مگاوات برسد.
لاريجاني: سرمايهگذاري در نيروگاهها طي 3 سال اخير كم بوده است
با وجود اعلام نگرانيهاي وزير نيرو و نمايندگان مجلس اما علي لاريجاني رئيس مجلس نسبت به وضعيت خوشبين است و ميگويد: گزارش كميسيون انرژي مجلس و وزير نيرو نشاندهنده آن است كه اگر اين روند به همين ترتيب ادامه يابد، براي سال آينده از نظر خاموشي مشكلي نخواهيم داشت. وي درباره اصلاح تعرفههاي برق كشور نيز گفت: كميسيون انرژي مجلس ميتواند با همكاري دولت طرحي را تهيه كند كه براساس آن تعرفهها توازن پيدا كند. وي افزود: در اين طرح حتي ميتوان از كساني كه مصرف برقشان پايين است، پولي دريافت نكرد، اما از افرادي كه پرمصرف هستند، هزينه بيشتري گرفت تا خلاهايي كه وزارت نيرو در سرمايهگذاري دارد، برطرف شود. سرمايهگذاري در نيروگاههاي گازي و بخاري در 3سال اخير كه در گزارش كميسيون انرژي مندرج شده و بيانات وزير نيز آن را تاييد ميكرد، كم بوده است؛ بنابراين دولت بايد به اين بخش وارد شده و سرمايهگذاري كند.
رئيس كميسيون انرژي: ذخيره نيروگاههاي كشور ما صفر است
رئيس كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي نيز در اين جلسه با بيان اينكه عموم كشورها داراي ذخيره نيروگاهي هستند، تا اگر نيروگاههاي فعلي دچار مشكل شد، ذخيرهها را وارد شبكه كنند، گفت: اين در حالي است كه ذخيره نيروگاههاي كشور ما صفر است. وي بيان اينكه رشد مخزن نيز در كشور ما افزايش يافته است، گفت: نيازمند ورود بين 4 هزار تا 5 هزار مگاوات برق به سامانه برق هستيم، يعني از سال 81 تا 85 با سير صعودي توليد برق مواجه هستيم اما از سال 85 به بعد توليد برق سير نزولي داشته است و اعتبارات لازم به نيروگاهها داده نشده است و در صورتي كه بهموقع اقدامات لازم صورت نگيرد، در سالهاي آينده با خاموشيهاي بيشتري مواجه خواهيم بود. رئيس كميسيون انرژي مجلس، تاكيد كرد: در مورد تعرفهها نيز بايد دقت نظر زيادي شود و ما منتظر لايحه دولت براي تغيير تعرفهها هستيم.
خباز: چرا دولت لايحه افزايش تعرفهها را نميدهد
در اين جلسه نمايندگان مجلس نيز نگرانيهاي خود را درباره وضعيت كشور ارائه كردند. محمدرضا خباز نماينده كاشمر و مخبر كميسيون اقتصادي، گفت: وقتي در وزارتخانهها اسراف ميشود، چگونه مردم را از اسراف نهي كنيم. وي از افزايش قبوض برق كشاورزان انتقاد كرد و گفت: كشاورزان مجبور هستند به وسيله انرژي برق از چاهها آب بكشند، اما وقتي اداره برق زورش به مغازهدارهاي تهران نميرسد، به كشاورزان زور ميگويد و قبوض 250 تا 270 هزار توماني برايشان صادر ميكند. وي افزود: چرا دولت لايحه افزايش تعرفهها را نميدهد
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
چهارشنبه 27 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]