واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: اخبار كوتاه علمي
تكثير صدف مرواريدساز لبسياه در كشور
پژوهشگران موسسه تحقيقات شيلات ايران موفق به تكثير اقتصاديترين صدف منطقه خليج فارس به نام براي نخستين بار در منطقه شدند.
دكتر همايون حسين زاده صحافي، مدير بخش تحقيقات آبزي پروري موسسه تحقيقات شيلات ايران در گفتوگو با ايسنا گفت: صدف لب سياه يكي از گونههاي اقتصادي و ارزشمند مرواريد در خليج فارس است.
وي با بيان اين كه پروژه در قالب يك تيم پژوهشي در بندر لنگه در جنوب كشور انجام شده است، افزود: تمركز اين پروژه بر احياء و توليد صدفچههايي است كه از اين گونه ارزشمند به دست ميآيد.
در واقع در اين پروژه ابتدا مولديني را كه در طبيعت وجود داشتند منتقل كرديم و در نهايت به وسيله شوكهاي حرارتي و استفاده از روشهاي القاء به تخم ريزي موفق به تكثير اين صدفها شديم.
ايجاد حس لامسه از طريق امواج التراسونيك
مهر، دانشمندان دانشگاه توكيو وسيله لمسي سادهاي را اختراع كردهاند كه به كمك مبدلهاي امواج التراسونيك در انسان ايجاد حس لامسه ميكنند.
به گزارش مهر، به گفته اين متخصصان، امواج صداداراي فشار بوده و در صورتي كه هريك از اين مبدلها امواج غيرقابل شنودي را توليد كنند ميتوان يك نقطه كانوني را كه به صورت يك جسم جامد تصور ميشود، توليد كرد.
نمونه آزمايشي اين سيستم شامل دوربيني است كه جايگاه كاربر و دست وي را رديابي كرده تا بتواند جهت كانون امواج خروجي را به سمت دست تغيير دهد كه نتيجه اين آزمايش ايجاد حس لامسه خواهد بود.
توليد قاليچه پرنده توسط محققان كشور
سيستمهاي شبيه سازي ويژهاي براي كاربريهاي آموزشي، پزشكي و نظامي توسط محققان پارك فناوري اصفهان طراحي و توليد شد. اين سيستم كه به نام تجاري ارائه شده قادر است كاربران را در فضاي سه بعدي قرار دهد.
مهندس مجيد نامداريان مجري طرح در گفتگو با مهر، گفت: اين سيستم داراي دوربينهاي ويژهاي است كه با حركت كردن، تصاوير سه بعدي را خلق ميكند و ميتواند فضاي مجازي را براي كاربردهاي مورد نظر فراهم كند.
وي به كاربردهاي آموزشي و پزشكي اين سيستم اشاره كرد و گفت: اين سيستم داراي كاركردهاي گردشگري نيز است. اين سيستم براي برخي شهرهاي تاريخي مانند اصفهان ميتواند در فضاي مجازي كل آثار تاريخي را ارائه دهد.
وي خاطرنشان كرد: از اين سيستم ميتوان در آموزشهاي خلباني و تخصصهاي مربوطه نيز سود برد.
منشا غبار كيهاني كشف شد
تحقيقات جديد توانست براي نخستين بار منشا شهابسنگهاي ميكروسكوپي را كه منجر به ايجاد غبار كيهاني ميشوند نشان دهد.
به گزارش مهر، تحقيقات اخير براي نخستين بار نشان داد كه برخي از غبارهاي كيهاني كه منظومه شمسي و زمين را در بر گرفتهاند از كمربند اختري ميان مشتري و مريخ نشات ميگيرند.
منشا اين غبارها براي مدتها ناشناخته باقي مانده بود و محققان بر اين باور بودند كه مطالعه خواص معدني و شيميايي اين مواد ميتواند نشان دهنده زادگاه آنها باشد.
محققان كالج سلطنتي انگلستان براي تشخيص منشا اين غبارها بيش از 600 ذره مختلف غبار را جمعآوري كرده و با مقايسه آنها دريافتند كه اين غبارها از خانواده صخرههاي باستاني فضايي معروف به بوده كه در كمربند اختري ميان مشتري و مريخ جاي داشته و در حدود 2 بيليون سال پيش شكل گرفتهاند.
شنبه 16 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]