واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: گوگل در برابر مايکروسافت
زمينههاي نبرد دو غول تکنولوژي جهان
جام جم آنلاين: تماشايي ترين جدال دنياي فناوري طي سالهاي اخير مبارزه بزرگ شرکت گوگل عليه شرکت مايکروسافت است که به دليل پيشگام بودن هر دو شرکت در تجارت جهاني به يکي از بزرگترين رقابتهاي تکنولوژيکي در جهان تبديل شده است.
طي آخرين حملاتي که اين دو شرکت در چند ماه گذشته به يکديگر داشته اند، گوگل سيستم عامل Chrome OS و مايکروسافت موتور جستجوي Bing را ارائه کرده اند. موفقيت يا شکست سيستم عامل گوگل به عنوان اولويت تلاش اين شرکت براي ضربه زدن به مهمترين تجارت مايکروسافت يعني توليد سيستم عامل بسيار ديدني خواهد بود. اين سيستم عامل بر اساس ارزان بودن، سريع بودن و امکان انطباق با تجهيزات مختلف طراحي شده است. در صورتي که گوگل بتواند توجه کاربران را با اين سيستم به خود جلب کند به همراه ديگر خدماتش از قبيل موتور جستجو، جي ميل و گوگل چت مي تواند مايکروسافت را با تهديدي جدي مواجه سازد.
در اين ميان مايکروسافت نيز با ارائه موتور جستجوي جديد در تلاش براي ضربه زدن به بزرگترين بخش تجاري گوگل است. Bing جديدترين محصول مايکروسافت يکي از بهترين محصولات اين شرکت است که به موفقيت کمي نيز دست يافته است. بر اين اساس ميزان سهم مايکروسافت در صنعت موتور جستجو در ماه ژوئن از هشت درصد به 8.4 درصد افزايش يافته است. در عين حال قرارداد جديد مايکروسافت و ياهو به منظور تبليغات و جستجو نشانگر اين امر است که تنها رقيب مورد توجه مايکروسافت، در حال حاضر شرکت گوگل است.
شيوههايي که گوگل و مايكروسافت از طريق آنها قصد ضربه زدن و مبارزه با يکديگر را دارند:
صنعت جستجو: گوگل 65 درصد از صنعت جستجو را در آمريکا به خود اختصاص داده و بيش از 90 درصد ازدرآمد گوگل را تامين مي کند. در مقابل مايکروسافت موتور جستجوي خود را در ماه ژوئن تغيير داد و بيش از 80 ميليون دلار را صرف تکميل و توسعه آن کرد. سهم مايکروسافت در حال حاضر در صنعت جستجوي شبکه 8.4 درصد است. مايکروسافت اعلام کرده است پنج تا 10 درصد از درآمد ناشي از سيستمهاي عال خود را طي پنج سال آينده به تکميل خدمات جستجوي اين شرکت اختصاص دهد. اين ميزان برابر سالانه 10 بيليون دلار است و در عين حال قرارداد با ياهو مي تواند سهام مايکروسافت را تا 30 درصد افزايش دهد. امري که در اين ميان مايکروسافت را تهديد مي کند ميزان بالاي اهميت تبليغات در موتور جستجو براي شرکت گوگل است. اين شرکت در حال حاضر از درآمد اين تبليغات براي کمک به محصولات کم سود خود استفاده مي کند.
جي ميل در برابر هات ميل: شرکت گوگل در ماه جولاي نهايتا سرويس جي ميل خود را از حالت آزمايشي يا بتا خارج کرد. در حال حاضر 146 ميليون کاربر ماهانه از اين سرويس استفاده مي کنند. در عين حال گوگل در تلاش است شرکتهايي را به منظور استفاده از اين سرويس در کنار ديگر خدمات گوگل به خود جذب کند. در مقابل سرويس هات ميل مايکروسافت ماهانه 343 ميليون کاربر دارد که شامل سرورهاي تجاري مخصوص شرکتها نيز مي شود. آنچه اين تعداد کاربران براي اين دو شرکت در بر خواهند داشت افزايش ترافيک و افزايش درآمد ناشي از تبليغات خواهد بود. در عين حال خدمات نامه الکترونيک يکي از ساده ترين شيوه هايي است که مي تواند کاربران را به استفاده از ديگر خدمات شرکت ترغيب کند. مايکروسافت با اينکه در اين زمينه پيشگام و پيروز به شمار مي رود بايد به شدت کاربراني را که باعث پيشي گرفتن هات ميل شده اند را تحت کنترل داشته باشد.
نرم افزار: با وجود اينکه نرم افزار google Docs که از پردازشگر کلمات، صفحه اي وسيع و ديگر خدمات نوشتاري و ويرايشي است نسبت به نرم افزار Office از درجه محبوبيت پايين تري برخوردار است و نرم افزار Office 1/3 درآمد مايکروسافت را به خود اختصاص داده است مي توان مايکروسافت را پيروز کنوني اين ميدان برشمرد اما در صورتيکه هر يک از نرم افزارهاي موجود کوچکترين اختلالي در عملکرد Office به وجود آورند، گوگل فرصت پيشرفت را از دست نخواهد داد.
شبکه اجتماعي: در سال 2006 گوگل هزينه اي 900 ميليون دلاري را به منظور سه سال تبليغ و به عهده گرفتن جستجو در سايت اجتماعي MySpace پرداخت کرد. اين شرکت همچنين هدايت شبکه اجتماعي OpenSocial که به منظور تضعيف فيس بوک راه اندازي شده است را به عهده دارد. مايکروسافت نيز در سال 2007 با پرداخت 240 ميليون دلار 1.6 از شبکه فيس بوک را خريداري کرد و براي دستيابي به حق تبليغ در اين سايت نيز قراردادي 150 ميليون دلاري به امضا رساند. در حال حاضر فيس بوک در حدود 250 ميليون کاربر و MySpace در حدود 130 ميليون کاربر در سرتاسر جهان دارد. شبکه OpenSocial نيز در حد يک نظريه باقي مانده است.
مرورگر: گوگل در سال 2008 مرورگر کروم خود را ارائه کرد و دو درصد از سهام بازار را به خود اختصاص داده است. در مقابل اينترنت اکسپلورر شرکت مايکروسافت که در سال 1995 ارائه شده در حدود 66 درصد از بازار را در انحصار خود درآورده است. واضح است که در اين رقابت فعلا نابرابر مايکروسافت پيروز قطعي به شمار مي رود و مرورگر کروم زمان طولاني را نياز خواهد داشت تا با نياز کاربران انطباق پيدا کند.
سيستم عامل تلفن همراه: سال 2008 سيستم عامل آندرويد گوگل ارائه شده و در تعداد محدودي از تلفنهاي همراه مورد استفاده قرار گرفت. با وجود فروش کم اين سيستم از نظر تکنيکي بسيار تاثير گذار است. ويندوز موبايل مايکروسافت در برابر 12 درصد از تجارت تلفنهاي همراه و تلفنهاي هوشمند را به تصرف خود درآورده است اما اين سيستم نيازمند بهبودهاي تکنيکي در برخي از قسمتهاي برنامه است. نتيجه اين رقابت در سال آينده معين خواهد شد زيرا شرکتهاي زيادي قصد دارند سيستم عامل اندرويد را در محصولات جديد خود استفاده کنند و احتمال وارد آمدن ضربه به ويندوز موبايل وجود خواهد داشت.
تشکر این همه مطلب می دی http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/24.gif
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 443]