واضح آرشیو وب فارسی:فارس: 19 هزار تن گوشت مرغ سالانه از گيلان خارج ميشود
خبرگزاري فارس: معاون امور دام و طيور جهاد كشاورزي گيلان گفت: به طور متوسط سالانه 19 هزار تن گوشت مرغ از گيلان به بازارهاي خارج از استان ميرود.
مجيد غلامي امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در رشت با بيان اينكه گيلان توان توليد 70 هزار تن مرغ را در سال دارد افزود: اين استان ميتواند در سال 12 هزار و 500 تن تخم مرغ را نيز توليد كند كه ضريب تبديل آن به جوجه 05/2 درصد و تلفات آن 3 درصد است.
وي ادامه داد: همچنين گيلان قابليت جوجه ريزي تا 6 دوره در سال را دارد و روزانه بين 200 تا 220 تن مرغ در استان كشتار مي شود كه از اين مقدار 100 تا 120 تن آن در داخل گيلان توزيع شده و به طور متوسط روزانه 50 تا 70 تن گوشت مرغ از استان خارج ميشود و بقيه آن نيز فراخور ظرفيت كشتارگاهها ذخيرهسازي و در وقت نياز به بازار مصرف عرضه ميشود.
غلامي توان ظرفيت جوجه ريزي واحدهاي مرغ گوشتي استان در هر دوره را 8 ميليون و 200 هزار قطعه اعلام كرد و اظهار داشت: در گيلان 571 واحد مرغداري وجود دارد.
وي اضافه كرد: ظرفيت جوجه ريزي مرغ مادر كه پشتيباني كننده مزارع مرغ گوشتي هستند، نيز به ميزان يك ميليون و 400 هزار قطعه در 35 فارم تحت پرورش است.
معاون امور دام و طيور جهاد كشاورزي گيلان با اشاره به اينكه 14 كارخانه جوجهكشي در استان با ظرفيت 22 ميليون قطعه وجود دارد خاطرنشان كرد: ارزش اقتصادي بخش صنعت طيور گيلان 220 ميليارد تومان است كه در طول سال معادل 60 درصد كل ارزش اقتصادي صنعت دام طيور استان را به خود اختصاص ميدهد.
به گفته غلامي گيلان 4 درصد گوشت قرمز، 4 درصد گوشت مرغ، 8 درصد مرغ مادر و 12 درصد مرغ اجداد كشور را توليد ميكند و 14 درصد كارخانههاي جوجه كشي كشور را دارد.
وي اظهار داشت: توليد جوجه استان در طول سال 160 ميليون قطعه است كه از اين مقدار 30 درصد در سطح گيلان توزيع و بقيه به خارج از استان ميرود و اين نشان از كيفيت بالاي جوجههاي توليدي گيلان دارد كه تقاضا براي خريد جوجه بسيار زياد است.
معاون امور دام و طيور جهاد كشاورزي گيلان تعداد بهرهبرداران در بخش طيور استان را 110 هزار نفر اعلام كرد و در مورد تغيير قيمت گوشت مرغ گفت: علاقهمند نيستيم كه بگوييم مرغ گران است و براي آن نيز تحليل داريم كه چند عامل باعث شده قيمت گوشت مرغ تغيير كند.
غلامي تغيير قيمت گوشت مرغ را در چهار بخش تقسيم كرد و افزود: كاهش جوجه ريزي در فصل گرما در تمام كشور به ويژه استانهاي جنوبي و نيمه گرمسيري در شرايط گرم هوايي يكي از دلايل تغيير قيمت گوشت مرغ است.
وي اذعان داشت: گيلان نيز به تناسب اين تنش حرارتي ظرفيت جوجه ريزي را كم مي كند و در نتيجه از خرداد ماه تا شهريور ظرفيت جوجه ريزي كشور كه بايد 90 ميليون قطعه اتفاق بيفتد به 65 ميليون قطعه ميرسد و اين در حالي است كه كشور هميشه به 80 ميليون قطعه جوجه ريزي نياز دارد تا بتواند بازار را به تعادل برساند.
معاون امور دام و طيور جهاد كشاورزي گيلان افزايش قيمت نهاده جهاني را در تغيير قيمت مرغ تاثيرگذار دانست و اذعان داشت: خشكسالي بسياري از كشورهايي را كه توليد كننده نهاده براي جهان بودند تحت تاثير قرار داده و ايران هم مستثني از اين قضيه نبوده است.
وي دليل ديگر تغيير مرغ را كه در خود مزارع پرورش و دامپروري اتفاق افتاده است افزايش قيمت بعضي از اقلام مانند جو برشمرد و اظهار داشت: ارزش انرژي زايي جو و گندم چندان اختلافي با هم ندارند كه دامپرور نتواند از آن استفاده كند و بر اين اساس بلافاصله خريدار به طرف جو رفته و براي نخستين بار قيمت جو در دنيا از گندم سبقت گرفته است.
غلامي با بيان اينكه در حداكثري توليد، حداكثري تقاضا را نيز داريم بيان داشت: در حال حاضر بيشترين ظرفيت توليد مرغ را در استان داريم يعني بعد از جريان برف واقعاً توليد كنندگان منطقه شمال كشور به ويژه گيلان در شرايط سخت به هر شكلي شده و با ناملايمات بانكهاي عامل كه براي تجهيز نقدينگي مرغداران هيچ كمكي نكردند و مرغداران از نقدينگي خويش و حتي با قرض گرفتن واحدهاي خود را فعال كردند و با اين شرايط سخت خشكسالي هم كه در پيش بود، سعي كردند خودشان را سازگار كنند و در نهايت مرداد در استان 3 ميليون و 300 هزار قطعه جوجه ريزي شد كه اين امر تاكنون سابقه نداشته ضمن اينكه در فرودين ماه با توجه به مساعد بودن هوا جوجه ريزي در گيلان 2 ميليون و 200 هزار قطعه بوده است و اكنون بيش از يك ميليون قطعه افزايش در جوجه ريزي مي تواند خبر خوشي باشد و آينده خوبي را حداقل براي مهر ماه نويد ميدهد.
معاون امور دام و طيور جهاد كشاورزي گيلان ايام ماه مبارك رمضان در آخر تابستان را يكي ديگر از عوامل تغيير قيمت مرغ عنوان كرد و گفت: مردم ما معتقد و اعتقادي هستند و سعي ميكنند در ماه مبارك رمضان كمتر به مسافرت بروند و به عبادت خودشان برسند و اين امر يك محدوديت و شتابزدگي ايجاد كرده و مردم قبل شروع ماه مبارك رمضان به استانهاي داراي اقليم خوب سفر ميكنند و گيلان يكي از استانهاي گردشگرپذير است.
وي بيش از 70 درصد فروش رستورانها را محصولات طيور دانست و تأكيد كرد: به دليل اينكه گوشت مرغ محدوديت رژيمي ندارد و مورد تأييد پزشكان نيز بوده، اين امر نيز مزيد بر علت شده است.
غلامي با بيان اينكه بر اثر خشكسالي كاهش علوفه در سطح جهان اتفاق افتاده و در كشور ما نيز 60 تا 70 درصد نهاده مربوط به بخش طيور وارداتي است، افزود: در حال حاضر رقابتي بين انسان، دام و صنعت در استفاده و مصرف از ذرت بهوجود آمده و اين عوامل مهم ترين دلايل تغيير قيمت گوشت مرغ را در استان رقم زده است.
معاون امور دام و طيور جهاد كشاورزي گيلان قيمت كنوني گوشت مرغ را در بازار تصنعي و غير واقعي دانست و تصريح كرد: تمام توليد كنندگان در سطح كشور به هيچ وجه از افزايش قيمت مرغ به طور مقطعي خوشحال نخواهند بود، حتي اگر هر قدر پول زيادي نسيبشان شود زيرا اگر قيمت گوشت مرغ به يك باره در بازار افزايش يابد تعداد زيادي علاقه مند مي شوند جوجه ريزي كنند و يك ماه بعد بازار با تراكم توليد گوشت مرغ روبرو خواهد بود و اين تراكم توليد طبيعتاً روي قيمت هم تاثير منفي خواهد گذاشت.
وي ادامه داد: مرغدار علاقهمند است در طول سال قيمت ثابت داشته باشد و اين قيمت را تعقيب كند حتي اگر سود 7 درصدي براي آنان منظور شود.
غلامي از اجراي دو برنامه توسط تشكل مرغداران با شركت پشتيباني امور دام در سطح كشور خبر داد و گفت: در وضع موجود هر مرغداري كه مرغ پاي توليد داشته باشد ميتواند با شركت پشتيباني امور دام توافق كند و مرغ را با قيمت كيلويي يك هزار و 650 تومان بفروشد و در مقابل آن 3 كيلو ذرت به قيمت 505 تومان و يك كيلو و 300 گرم سويا با نرخ 315 تومان دريافت كند.
معاون امور دام و طيور جهاد كشاورزي گيلان اضافه كرد: مرغداران اگر علاقهمند باشند ميتوانند با شركت پشتيباني امور دام قرارداد ببندند و به ازاي هر كيلو مرغ زنده 5/1 كيلو ذرت و 650 گرم سويا تحويل بگيرند كه تا حال بسياري از توليد كنندگان از اين روش استقبال كردند.
وي از ذخيرهسازي 400 تن گوشت مرغ منجمد در استان خبر داد و تصريح كرد: مجوز توزيع 180 تن گوشت مرغ منجمد صادر شده است كه نرخ عمده فروشي آن مبلغ 2 هزار و 150 تومان و قيمت براي مصرف كننده 2 هزار و 300 تومان است كه از اين هفته توزيع آن در سطح گيلان آغاز ميشود.
غلامي يكي ديگر از مشكلات قيمت گوشت مرغ در استان را ارزان بودن نسبت به ديگر نقاط كشور عنوان كرد و گفت: به دليل پايين بودن قيمت گوشت مرغ در گيلان مرغ از استان خارج ميشود و اين از ويژگيهاي بازار است كه مديريت بر آن يك اصل است.
انتهاي پيام/ب
يکشنبه 10 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 158]