واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله براى هر نماز واجب و مستحبى تجديد وضو مىکرد.
بريده گويد: پيامبر گرامى صلّى اللّه عليه و آله براى هر نمازى جداگانه وضو مىگرفت، اما در سال فتح مکه تمام نمازهاى شبانه روز را با يک وضو خواند. عمر گفت: يارسول اللّه، کارى کرديد که تاکنون نکرده بوديد!فرمود: عمدا چنين کردم (تا مردمنپندارند که براى هر نمازى وضوى جداگانه لازم است) .
امام صادق عليه السّلام فرمود: امير مؤمنان عليه السّلام براى هر نمازى وضوى جداگانهمىگرفت و اين آيه را تلاوت مىکرد: «اى مؤمنان، هرگاه براى نماز برخاستيد صورتهاو دستها را تا آرنج بشوييد. . . (1)»و با اين روش مىخواست به مستحب عمل کند و الاّخود رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله و امير مؤمنان عليه السّلام و اصحاب پيامبر صلّى اللّه عليه و آله نمازهاى متعدد را با يکوضو هم مىخواندند.
زراره گويد: امام باقر عليه السّلام فرمود: آيا وضوى رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله را برايتان بيان نکنم؟گفتيم: چرا. حضرت ظرفى را که مقدارى آب در آن بود خواست و آنرا جلو خود نهاد، سپس آستينهاى خود را بالا زد، آنگاه دست راست را در آن فروبرد و فرمود: اين وقتى است که دست پاک باشد. سپس کف خود را پر از آب کرد وروى پيشانى ريخت و گفت: «بسم اللّه»و آن را به اطراف محاسن خود روان ساختو يک بار دست خود را بر صورت و پيشانى کشيد (تا همه جاى صورت را شست) .
سپس دست چپ را در آب فرو برد و آن را پر کرد و بر آرنج دست راست ريخت وبا دست چپ بر ساق دست راست کشيد تا آب به سر انگشتان روان شد. سپس دستراست را در آب فرو برد و آن را پر کرد و بر آرنج دست چپ ريخت و دستراست را بر ساق دست چپ کشيد تا آب به سر انگشتان روان شد. آنگاه جلو سر وپشت پاها را با ترى دست چپ و راست مسح کرد.
سپس فرمود: خداوند فرد و يکتاست و عدد فرد را دوست دارد، از اينرو سهمشت آب براى وضوى تو کافى است: يک مشت آب براى صورت، و دو مشت همبراى ساقهاى دست؛و با ترى دست راست جلو سر و روى پاى راست را، و با ترىدست چپ روى پاى چپ را مسح مىکنى.
آنگاه فرمود: مردى از امير مؤمنان عليه السّلام از کيفيت وضوى رسول خدا صلّى اللّه عليه و آلهپرسيد و آن حضرت همينگونه براى او بيان داشت (2).
ابو هريره گويد: رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله هنگام وضو گرفتن اول طرفهاىراست خود را مىشست.
ابو بصير گويد: از امام صادق عليه السّلام از مقدار آب وضو پرسيدم، فرمود: رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله با يک مدّ (تقريبا ده سير) آب وضو مىگرفت، و با يک صاع (تقريباسه کيلو گرم) آب غسل مىکرد.
رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله فرمود: ما خاندانى هستيم که صدقه بر ما حلال نيست، و دستور داريم که شاداب و پر آب وضو بگيريم، و الاغ را براى جفتگيرى برماديان نمىکشيم .
امام صادق عليه السّلام فرمود: مضمضه (آب در دهان گرداندن) و استنشاق (آب در بينى کشيدن) از چيزهايى است که رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله سنّت نهاده است.
[B]ملحقات رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله فرمود: دو چيز است که دوست ندارم کسى در آن بامن شرکت کند و در آنها مرا يارى دهد: يکى وضويم که جزء نماز من است. و ديگرصدقهام (که دوست دارم با دست خود بدهم) زيرا صدقه در دست خداى رحمانقرار مىگيرد.
رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله شبها آب وضويش را با دست خود آماده مىکرد وبالاى سر مىنهاد.
رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله چون براى نماز وضو مىگرفت سه بار انگشتر خود رادر انگشت مىگردانيد.
رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله در وضو بر ناصيه ـ يعنى جلو سر که تقريبا يک چهارمتمام مساحت سر است ـ مسح مىکشيد.
على عليه السّلام در سفارش به محمّد بن ابى بکر به هنگام اعزام وى بهحکومت مصر فرمود: براى وضو سه بار آب در دهان بگردان، و سه بار آب در بينىبکش، و صورت سپس دست راست و بعد از آن دست چپ را بشوى، آنگاه[جلو]سر و روى پاها را مسح کن، زيرا من ديدم رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله چنين مىکرد. . .(نسخه اين روايت اختلاف دارد و مراد از آن روشن نيست. )
پاورقي [1] مائده/ .6 [2] روايات اهل بيت عليهم السّلام در اين مورد مستفيض بلکه متواتر است. (مؤلف) [3] در روايتى ديگر اين اضافه را دارد که«هر دو از يک ظرف غسل مىکردند». (مؤلف) [4] يعنى مستحب مؤکّد است. [5] به خواست خدا در باب نماز، برخى غسلهاى ديگر ذکر خواهد شد. (مؤلف) منبع: سنن النبى،علامه سيد محمدحسين طباطبائى[/B]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]