پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1850255440
واكنش صفار به ممنوع الخروجي گلشيفته فراهاني: مسوول نيستيم ، بايد جلوي كارهاي ضربهزننده به هنر را گرفت
واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: واكنش صفار به ممنوع الخروجي گلشيفته فراهاني: مسوول نيستيم ، بايد جلوي كارهاي ضربهزننده به هنر را گرفت
خبرگزاري انتخاب : وزير ارشاد دربارهي برخورد حذفي وزارتخانه نسبت به برخي از هنرمندان هم بيان كرد: ما هميشه درهر دورهاي با افرادي مواجه هستيم كه به دليل برخوردي كه با آنها صورت ميگيرد راضي نيستند، اما بايد عنوان كرد كه وزارت ارشاد هيچگونه برخورد سليقهاي با هنرمندان ندارد و براساس مقررات اداري و قوانين موجود در وزارتخانه عمل ميكند و هيچگونه خطكشي كليشهاي در رفتارهاي ما وجود ندارد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي همزمان با هفتهي دولت دستاوردها و گزارش سالانهي فعاليتهاي حوزهي فرهنگ و هنر را تشريح كرد.
محمد حسين صفارهرندي، صبح امروز ـ 5 شهريور ماه ـ در ساختمان وزارت ارشاد، ابتدا در جمع خبرنگاران گفت: هفتهي دولت يادآور باهنر و رجايي دو اسوهي دولتمردي و خدمتگذاري در عرصهي انقلاب اسلامي است كه بايد تا ابد الگوي دولتمردان و مسوولان كشور باشد.
او درادامه با ارايهي گزارشهاي آماري از فعاليتهاي اين وزارتخانه درسال گذشته عنوان كرد: دراين گزارش فرهنگي تاكيد ما برارائهي آمار و مقايسهي كمي نيست، زيرا در فصل فرهنگي كيفيت بيش از هرچيزي تاثيرگذار است.
او ادامه داد: درابتداي حضور اين دولت در اين جايگاه تاكيد كردم كه تنظيم جهتگيري فرهنگي به سمت نقطهي شايسته و تقويت فضايل اخلاقي و رشد معرفتي مورد حمايت ما قرار بگيرد و امروز كه سهسال از فعاليتهاي اين دوره سپري شده است، بايد ديد كه چقدر در نيل به اين هدف توفيق يافتهايم. هرچند كه نقش دولت دراين زمينه به عنوان يك سياستگذار، حامي و نظارتكننده است و تمام تلاش ما براين بود كه توقع و انتظار مردم را بعد از انتخاب خود برآورده كنيم.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با تاكيد بر اهداف اصلي اين وزارتخانه دردورهي جديد خاطرنشان كرد: جبران خسارتهايي كه به بخش فرهنگ در دورههاي گذشته وارد شده بود، يكي از مهمترين اهداف ما دراين دوره محسوب ميشود. چه بسا كه در سالهاي گذشته بخش فرهنگ يكي از موارد جدي مورد انتقاد دولت بود و متاسفانه بخش فرهنگ به عنوان يكي از متهمان هميشگي تلقي ميشد، اما در دورهي جديد ما به گونهاي عمل كرديم تا اين تصوير را براي مسوولان تغيير دهيم و از فرهنگ و فرهنگيان رفع اتهام كنيم و با اين كار فرهنگ را در موضع هدايت و راهبري فكري قرار دهيم.
او با يادآوري سفرهاي استاني رياست جمهوري و شرايط دولت نهم خاطرنشان كرد: دراين سفرها و در ديدار با چهرههاي شاخص ديني و فرهنگي شاهد اعتماد فراوان اين افراد نسبت به حوزهي فرهنگ در دولت جديد بوديم، چه بسا كه بسياري از آنها براي نخستينبار گذرشان به ادارهي ارشاد افتاده بود و ما با اين رويه قصد داريم تا آشتي دوبارهاي ميان اقشار مختلف مردم و فرهنگ ايجاد كنيم و از اين جهت آماري كه امروز ارائه خواهم داد، در كل و جزء آمار اميدوار كنندهاي است بهطوري كه فصل فرهنگي دولت جديد طي سهسال گذشته با رشد سه برابري مواجه بوده است.
صفارهرندي توضيح داد: بودجهي فرهنگ طي سهسال اخير به رقمي بيش از دوهزار ميليارد تومان رسيده است كه در گذشته يك سوم اين مبلغ بود و اين مساله ناشي از جهش بلند ما براي شناخت ظرفيتهاي فرهنگ است و در عين حال همچنان بر احياي بسياري از تواناييهاي ناشناختهي اين حوزه تاكيد داريم.
او تصريح كرد: هدفگذاري ابتداي وزارتخانه براين است كه اين رقم به چهارهزار ميليارد برسند و در اين مسير تمام تلاش ما براين است كه گفتمان فرهنگي خود را براساس گفتمان امام و دولت پيش ببريم و بايد در اين مسير جهتگيري ما متوجه همان بخشهايي شود كه در سالهاي اول انقلاب مورد توجه بود.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي توجه به فرهنگ و هنر قرآن محور و مسجد مدار را از برنامههاي دولت جديد برشمرد و گفت: درچنين شرايطي پايگاه اعتقادات ديني و ملي ما تسهيليافتهتر خواهد شد و ارتباط راحتتري با جامعه برقرار ميكنيم. به همين دليل هم طي سهسال گذشته به جهشي قابل توجه در تاسيس و احياي كانونهاي فرهنگي و هنري مساجد رسيديم، بهطوري كه بودجهي اين بخش را از دوميليارد به 18 ميليارد افزايش داديم و تعداد پايگاهها و كانونهاي فرهنگي و هنري مساجد به بيش از 4هزار مورد افزايش يافت كه اگر هريك از اين پايگاهها يك يا دو نيروي با تجربهي فرهنگي تحويل جامعه دهد، پس ما به حجم قابل توجهي از نيروهاي توانمند ميرسيم.
او همچنين با اشاره به بودجهي قرآني وزارت ارشاد در سال جاري عنوان كرد: بودجهي قرآني از سال 84 كه رقمي حدود 640 ميليون تومان بود، به بيش از 15 ميليارد تومان افزايش يافته است كه در راستاي آن حمايت از فرهنگ ديني و ايراني قرار دارد و ميبينيم كه عدالت و توسعه و تعميم آن به عرصهي فرهنگ يكي از اصليترين وظايف ما دراين عرصه است.
صفارهرندي با اشاره به پروژههاي عمراني مورد توجه وزارت ارشاد در دورهي جديد گفت: در طول سهسال نزديك به 500 پروژهي عمراني به اتمام رسيد و حدود 600 پروژه در دست احداث است و تاكيد دولت براين بوده كه تاجايي كه ممكن است دورهي اتمام اين پروژهها كوتاهتر شود.
او خاطرنشان كرد: بدون خودستايي و تحسين از عملكرد دولت واقعيتها را مطرح ميكنيم، اما بايد توجه داشت كه واقعيت چيزي نيست كه با مسائل سياسي آن را تغيير دهيم. بلكه ما بايد با تكيه به تواناييهاي خودمان و دولت برآمده از ملتمان بيشتر اعتماد كنيم كه اگر اينگونه باشد، ميفهميم كه احداث يك پروژهي بزرگ ظرف دوسال كار سخت و پيچيدهاي نيست و اينجا است كه اين سوال را بايد مطرح كرد كه چرا بسياري از پروژههاي عمراني ما چندين سال طول كشيدند درحالي كه ميشد آنها را زودتر به اتمام رساند.
محمد حسين صفارهرندي در ادامهي اين نشست خبري با اشاره به ديگر گزارشهاي آماري در وزارتخانه اضافه كرد: در سال 83 حدود 800 نيروي رسمي در اين وزارتخانه فعاليت داشت كه اين رقم در دورهي جديد به 2 هزار و 900 نفر افزايش يافته است، زيرا كه ما همواره معتقديم كه هرجا وظايف حاكميتي را دولت از خودش سلب كند و به ديگران واگذار نمايد، ما متحمل ضرر ميشويم پس سعي كرديم كه در دولت جديد اقدامات و فعاليتهاي خود را واگذار كنيم و وظايف حاكميتي را بردوش بگيريم.
او در اين راستا گفت: اگر در اين دوره براي صدور مجوزها و بازبيني آثار دقت بيشتري صورت ميگيرد، براي اعمال وظايف اصلي دولت است، زيرا نميخواهيم در كار فرهنگي نقش داشته باشيم و دراين راستا عرصه را براي فعاليت بيشتر بخش خصوصي فراهم كردهايم.
او در ادامه با اشاره به صدور مجوزهاي مطبوعاتي در دورههاي جديد توضيح داد: وزارتخانه دراين دوره سنجيدهتر و دقيقتر براي صدور مجوز عمل ميكند. بهطوري كه طي سال گذشته تقاضاي بيپاسخ 800 موسسهي فرهنگي را براي ثبت جواب دادهايم و در اين زمينه تمركز وزارتخانه براي صدور مجوزها را به استانها و شهرستانهاي محروم دادهايم.
صفارهرندي در عين حال گفت: در اين زمينه از تهران هم غافل نبوديم چه بسا كه تاكنون تعداد روزنامههاي ما برخلاف اينكه ما را به قلع و قمع محكوم ميكند، افزايش داشته و در كل تعداد نشريات از 1800 عنوان در سال 83 به رقمي معادل 2100 عنوان درسال 87 رسيده است.
به اعتقاد وزير ارشاد، هدفمند كردن يارانهها از ديگر فعاليتهاي جسورانهي دولت است و ادامه داد: درسال 86 با صدور كارتهاي الكترونيك كتاب و واگذاري آنها به مصرفكنندگان واقعي آنها كارعظيمي را دربخش معاونت فرهنگي انجام داديم. در كنار آن بن كتاب را به رقم بالاتري افزايش داديم كه از سير هدفمندكردن يارانهها با افزايش رقم شگفتآور خريد كتاب مواجه شديم و همچنين با افزايش 25 برابري خريد كتاب براي كتابخانههاي عمومي مواجه بوديم.
او در ادامه متذكر شد: وزارت ارشاد براي اولينبار فضاهاي فرهنگي كهنه و قديمي را نوسازي كرد و براي اين فعاليت هزينههاي ميلياردي را پرداخت كرد. بهطوري كه طي اين سهسال بيش از 50 سينما با بيشتر از 70 سالن بازسازي شد و برخي از سينماهاي تكسالنه تبديل به چند سالنه شد و تالارهاي تئاترشهر، سنگلج و ... بازسازي جدي شدند.
افزايش نوبت اجراها با وجود كاهش عنوانها
او همچنين به افزايش دوبرابري بودجهي معاونت هنري اشاره كرد و افزود: دركنار آن بودجهي سينما نزديك به 4 برابر شده است و فعاليتهاي حوزهي نمايش در قياس با سال 83 با وجود اينكه در عنوان كاهش داشته است، اما با افزايش نوبتهاي اجرا مواجه بوده است كه اين نشاندهندهي افزايش رغبت مردم به مقولهي نمايش بوده است. در حوزهي موسيقي هم وزارتخانه جهتدهي كلي به اركسترسمفونيك و اركستر ملي داشت و دست به توليد موسيقي فاخر زد.
صفارهرندي درادامهي اين نشست خبري به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
او در پاسخ به برگزاري جشنوارهي «عدالت و اميد» و زمينههاي مورد بررسي آن مطرح كرد: دبيرخانهي اين جشنواره در معاونت هنري است و تمركز آن بر توليد آثاري است كه بهصورت نيمهحرفهيي با مضامين «عدالت و اميد» توليد شدهاند و در اين راستا و طول اين جشنواره، فعالان فرهنگي را در سراسر كشور جذب ميكنيم و آنها را تحت آموزش قرار خواهيم داد.
او همچنين در پاسخ به ساماندهي سايتهاي الكترونيك و قانون كپيرايت در اين عرصه توضيح داد: طي سهسال گذشته موضع حمايتي خود را در ارتباط با رسانههاي ديجيتالي، سايتها و وبلاگها اعلام كرديم و معتقديم كه دراين عرصه رسانههاي مكتوب بايد به اين رغيب جدي توجه كند و به همين منظور بايد در كار خود بازنگري درجهت بهبود وضعيت نسبيشان داشته باشد.
وي اضافه كرد: پيش از اين دراين عرصه قانوني نداشتيم، اما پيشنهاد قانون مطبوعات براي رسانههاي ديجيتال طي يك طرح دو فوريتي به مجلس داديم كه با اين اولويت دوفوريتي مخالفت شد ولي براساس آن قرار شد تا رسانههاي ديجيتال براي ثبت خود اقدام كند كه تاكنون نزديك به دوهزار مورد سايت به ثبت رسيده است.
با مفهوم جهاني كپي رايت فاصله زيادي داريم
صفارهرندي در پاسخ به قانون كپيرايت دراين زمينه گفت: ما هنوز با مفهوم جهاني كپيرايت فاصلهي زيادي داريم و بايد به ساماندهي داخلي آن بپردازيم، البته در حوزهي كتاب جلوتر هستيم و در مورد نرمافزارهاي كامپيوتري خوشبختانه مركز آي.تي وارد عمل شده است و درصورتي كه شركتها توليدات خود را به ثبت برساند، ميتواند از اين امتياز برخوردار شود.
يارانهي مطبوعات 30 ميليارد تومان است
او همچنين در پاسخ به يارانهي مطبوعات گفت: باتوجه به اينكه مخاطب مطبوعات عام و گستردهتر است، لذا نميتوان آن را به صنف و قشر خاصي خلاصه كرد و از اين جهت يارانهي مطبوعات را نميتوانيم به مانند يارانهي كتاب در نظر بگيريم و كار مطبوعاتي هم با اين تعداد رقيب خيلي به صرفه نيست، اما بايد اشاره كرد كه يارانهي مطبوعات با درنظر گرفتن تخصيصهاي پايان سال رقمي حدود 30 ميليارد تومان در سال جاري است.
او همچنين دربارهي كارت الكترونيكي كتاب و ارجاع آن به ساير حوزههاي فرهنگي گفت: اميدواريم كه كارت فرهنگ جامعي براي تمام حوزههاي فرهنگ و هنر داشته باشيم، زيرا كه هدف ما فراهم كردن بستر مناسب فرهنگي در جهت رشد و تعالي دولت و جامعه است.
او همچنين دربارهي تاكيد دولت جديد در مقولهي مهندسي فرهنگي هم مطرح كرد: مهندسي فرهنگي يكي از دغدغههاي رهبر انقلاب است كه تاكيد بر فعاليتهاي كشوري همراه با يك پيوست و تاثير يك فرهنگ درآن را دارد و ما هم طي اين سالها سعي كرديم تا زمينه را براي هرسكردن علفهاي هرز فراهم كنيم و اقدامات جدي براي ساماندهي توليدات فرهنگي مناسب داشته باشيم. چه بسا كه دراين دوره به سرمايهگذاري براي ساخت فيلمهاي فاخر پرداختيم. البته دراين عرصه بايد به اقتصاد سينما و فرهنگ هم توجه داشت و انتقادات بنيادي دراين زمينه را مورد توجه قرار داد.
صفارهرندي سپس درپاسخ به سينماي مورد نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در دورهي جديد گفت: سينماي مورد نظر ما همان سينمايي است كه رهبري در جمع سينماگران به آن اشاره داشتهاند، يعني سينما برجستهترين جلوهي هنر معاصر نزد مردم است، لذا قابل قبول نخواهد بود، ضديت با اصل سينما و در عين حال نبايد با يك نگاه ايدهآلگرا نسبت به سينما صحبت كرد.
او اضافه كرد: سينمايي كه درد مردم را داشته باشند، پايبند به اخلاقيات جامعه باشد و ارزشهاي پذيرفتهشدهي جامعه را لگدكوب نكند، شايستهي تقدير است. ولي اگر سينما به جنگ بنيادهاي فكري، اخلاقي و هويت جامعه برود طبيعي است كه با آن برخورد حذفي خواهيم داشت و هيچ ابايي نداريم كه اعلام كنيم سينماي 300 و هر فيلمي كه جسارت به مقدسات ديني و ارزشهاي ملي ما داشته باشد، شايستهي اكران و توجه نيست.
هيچ سينمايي سالمتر از سينماي خودمان نداريم
او همچنين درپاسخ به صحبتهاي عزتالله ضرغامي دربارهي حجاب زنان در فيلمها و مشكل پخش آنها از رسانهي ملي يادآور شد: گفتههاي ايشان، تنها بخشي از توليدات سينمايي را در برميگيرد كه عمدتا مربوط به سالهاي گذشته ميشود و خوشبختانه طي يكسال اخير سينماي ملي ما به لحاظ ظواهر بهتر از سالهاي گذشته شده است. اما شما انصاف داشته باشيد و سينماي ملي ما را در قياس با سينماي جهاني بسنجيد كه قطعا دراين قياس هيچ سينمايي سالمتر از خودمان نداريم و ما با اين كار نبايد بر سر سينماي داخليمان بزنيم، چون اين سينما قدم در راه سالمسازي برداشته و شايستهي تقدير است.
صفارهرندي همچنين دربارهي سند چشمانداز توسعه 20 ساله و وضعيت صنعت چاپ ما در قياس با دنيا گفت: ما تصوير كامل و درستي از سند توسعه نداريم و بايد تصوير سال 1404 را از ديد هنرمندان حوزههاي مختلف بررسي كنيم، اما دربارهي صنعت چاپ بايد بگويم كه در جايگاهي هستيم كه از كشورهاي منطقه سفارش ميگيريم و تكنولوژيهاي مدرن را وارد كرديم كه اين نشان ميدهد ما عقب نيستيم.
وزير ارشاد در بخش ديگر صحبتهاي خود دربارهي برخورد حذفي وزارتخانه نسبت به برخي از هنرمندان هم بيان كرد: ما هميشه درهر دورهاي با افرادي مواجه هستيم كه به دليل برخوردي كه با آنها صورت ميگيرد راضي نيستند، اما بايد عنوان كرد كه وزارت ارشاد هيچگونه برخورد سليقهاي با هنرمندان ندارد و براساس مقررات اداري و قوانين موجود در وزارتخانه عمل ميكند و هيچگونه خطكشي كليشهاي در رفتارهاي ما وجود ندارد.
او همچنين دربارهي بيمهي خبرنگاران آزاد هم پاسخ داد: اين مساله طي سهسال اخير بهصورت جدي پيگيري شده است، هرچند ما به لحاظ تامين منابع مشكل داشتيم ولي تعداد خبرنگاران بيمهشده در اين دوره سهبرابر سالهاي قبل است. البته بسياري از خبرنگاران در رسانههايي مشغول بهكار هستند كه از سوي همان رسانه بيمه ميشوند. ولي خبرنگاران آزاد و فعال را معاونت مطبوعاتي شناسايي ميكند و آمادگي بيمهكردن آنها طي سال جاري و يا سال آينده را دارد و اميدواريم تا پايان اين دوره هيچ خبرنگار بيمهنشدهاي نداشته باشيم و اگر كسي دراين دوره بيمه نشود، بدين معني است كه در تعريف خبرنگاري او بايد تجديد نظر صورت بگيرد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي همچنين دربارهي معرفي مدير كل كتاب و كتابخواني گفت: حكم مدير كل جديد روي ميز من است و بايد امضا شود تا ظرف چند روز آينده به اطلاع شما برسد.
او همچنين در پاسخ به حضور گلشيفته فراهاني و شايعهي ممنوعالخروج شدن وي و موضع وزارت ارشاد گفت: من از منشا اين خبر اطلاعي ندارم، اما بايد اعلام كنم كه ما مسوول ممنوعالخروج كردن افراد نيستيم. اما من هم فضايي كه در رسانهها مطرح شد را ديدم و بايد اعلام كنم كه در عرصهي فرهنگ و هنر، هر اتفاقي كه موجب خدشهدار شدن ارزشهاي ما باشد، نبايد اتفاق بيفتند و بايد جلوي كارهاي ضربهزننده به اين عرصه را گرفت.
صفارهرندي همچنين در مورد كاهش مجوزهاي صادر شده در حوزهي كتاب هم توضيح داد: در سال 83 بيش از 42 هزار عنوان كتاب مجوز دريافت كردند كه در سال 86 اين رقم به بيش از 55 هزار عنوان رسيد، در حوزهي موسيقي هم ما در قياس با سالهايي كه هيچ مجوزي براي موسيقي صادر نميشد، شاهد رشد چشمگيري هستيم و تعداد اجراها و چهرههاي برجستهي موسيقي قابل قياس با سالهاي قبل نيست.
او همچنين دربارهي بازسازي نيمه كارهي برخي مجمموعههاي تئاتري برخلاف آمار موجود ارايه شده، پاسخ داد: آماري كه ارائه كردم نسبي بود، اما بازسازي تئاتر نصر كه نيمه كاره مانده بود امسال پيگيري ميشود و در مورد تئاترشهر هم با توجه به رقم دوميلياردي كه سال گذشته هزينه شد، امسال هم بودجهي ديگري كنار گذاشتهايم اما پروژهي تئاتر «پارس» ربطي به ما ندارد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در پايان ادامه داد: در امر بازسازي و ساخت پروژههاي عمراني بايد از شهرداري مساعدت گرفت، ولي خوشبختانه طي سهسال اخير تالارهاي بزرگ و مجهزي در مراكز استانها ساخته شده كه هركدام تالاري بزرگتر و فراتر از تئاترشهر تهران است و ظرف سهچهار سال آينده در تمام استانها يك تالار مركزي و اصلي خواهيم داشت كه اين همان سياست جلوگيري از تهران خواري است. البته براي تالارهاي فارابي كه قرار بود پيش از اين در تپههاي عباسآباد ساخته شود قرار است شهرداري فضاي مناسب ديگري را درهمان منطقه درنظر بگيرد.
سه شنبه 5 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
-