واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: متكي:به روسيه و آمريكا امكان بازي سياسي با پرونده هستهاي را نميدهيم
منوچهر متكي وزير امور خارجه در كنفرانس خبري مشترك با فاروق قدومي دبير سياسي جنبش آزاديبخش فلسطين، در پاسخ به سوال خبرنگاري در مورد اظهارات اخير لاوروف وزير خارجه روسيه در مورد استفاده از برگهاي ايران در قضيه هستهاي براي مقابله با غرب، در خصوص قضيه گرجستان و موضع جمهوري اسلامي ايران در اين خصوص گفت: سياستهاي ايران در قبال منطقه قفقاز، حمايت از ثبات و آرامش است و اميدواريم برخي محاسبات اشتباه و برخي سيگنالهاي غلط، موجب شروع دوباره درگيريها در اين منطقه نشود؛ اگرچه تعارضاتي كه بين قدرت ها مطرح است، موجب نگراني است. به گزارش ايسنا، وي ادامه داد: سياست هستهاي ايران سياستي روشن و فعاليتهايهستهاي ايران در مسيري شفاف قرار دارد و هرگز امكاني براي برخي معاملات و بازيهاي سياسي نبوده است. ما با كشورهاي منطقه و خارج از منطقه در تماسيم و با آنها در مورد موضع شفافمان صحبت كرديم و آنها به اين مسئله كاملا واقفند. به گفته وي، بايد تحولات قفقاز را از منظر و جايگاه خود مورد تحليل قرار داد. متكي تصريح كرد: قدرتهاي خارج از منطقه نبايد به دنبال بهانه براي ايجاد ناآرامي و بيثباتيهاي ديگر در اينمنطقه (قفقاز) باشند؛ زيرا در هر صورت سرنوشتشان بهتر از سرنوشت ساير بحرانهايي كه در منطقه ايجاد كردهاند نخواهد بود. متكي همچنين با تاكيد بر اينكه ايران همواره در كنار مردم بزرگ فلسطين است گفت: ايران از جايگاه يك دولت و حكومت جديد و ملت ايران به صورت رسمي از سپيده دم پيروزي انقلاب، حمايت بي شائبه خود از ملت فلسطين و مبارزات حق طلبانه اين ملت را اعلام كرده و ما اكنون در آستانه سي سالگي جمهوري اسلامي ايران ، تكرار ميكنيم كه ما دوست ملت فلسطين هستيم و براي آزادي اين ملت و براي خاتمه اشغال سرزمينهاي فلسطين، در كنار مردم فلسطين هستيم. وزير امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاري در مورد دستاوردهاي سياست خارجي دولت نهم اظهار داشت: تحول در رويكردها در عرصه سياست خارجي، حركت از موضع فعال و مدعي در مناسبات بينالملل، نقد علمي، تحليل نسبت به نظام نا عادلانه جاري در محيط بينالمللي و ضرورت ايجاد تغييرات در سطح وسيع در سازوكارها و ساختارهاي بينالمللي برآمده از تصميمات قدرتهاي پيروز برآمده از جنگ جهاني دوم از جمله دستاوردهاي سياست خارجي دولت نهم است . وي اضافه كرد: ايران با چنين رويكردي، چالشهاي فراروي خود را در محيط بين الملل به مثابه فرصتهايي فرض كرد كه ميتواند ديدگاههاي خود را در موضوعات مختلف مطرح كند. وي ادامه داد: ديدگاههاي صريح و شفاف ايران در تحليل بحرانهاي منطقهاي نظير بحران عراق، فلسطين و لبنان، درستي مواضع كشورمان نه تنها در بعد تئوريك و نظريه پردازي بلكه در عمل را بر همگان ثابت كرد و پويندگان راه تحميل زورمداري و يكجانبه گرايي، شكست پي در پي سياستهايشان را شاهد بودند. وزير امور خارجه، دو برابر شدن صادرات غير نفتي، حضور قابل توجه و قوي شركت هاي ايراني در ساير كشورها كه زمينه جهش در صادرات توان فني و مهندسي را فراهم مي كند را از جمله دستاوردهاي ديگر دستگاه سياست خارجي برشمرد و گفت: ايران پرنشاط و پرشتاب در مسائل منطقهاي و بين المللي نقش سازنده خود با هدف صلح و عدالت را تعقيب ميكند.
ايران شريك فلسطين در مبارزه است
رئيس دفتر سياسي ساف هم در اين كنفرانس گفت: گروههاي مختلفي در داخل و خارج فلسطين تلاش ميكنند كه دست به توطئه بزنند تا ميان گروههاي فلسطيني صلح و تفاهم برقرار نشود. فاروق قدومي افزود: عليرغم اين مسائل و تلاشهاي مذبوحانه، ملت فلسطين راه خود را ادامه ميدهد و مقاومت را دنبال ميكند تا به پيروزي برسد. قدومي در ادامه با تاكيد بر اينكه ملت فلسطين جمهوري اسلامي ايران را نه فقط به عنوان يك دوست، بلكه شريك در مبارزه مي داند گفت: ما تا تحقق پيروزي كامل در رژيم صهيونيستي مبارزه ميكنيم؛ چرا كه آنها به ما تجاوز كردند و با كمكهاي آمريكا عليه ما توطئه ميكنند. وي رفت و آمدهاي رايس به منطقه را تحريك كننده توصيف كرد و گفت: آمريكا ادعا ميكرد كه يك كشور دموكراتيك است و ميخواهد دموكراسي را در منطقه برقرار كند؛ در حالي كه اين مسئله دروغي بيش نبود و زماني كه حماس به قدرت رسيد، آمريكا اين دولت مستقل را قبول نكرد.
روسها حاضر نيستند روي ايران حساب راهبردي باز كنند
به اعتقاد يك عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس ، اختلافاتي كه بين آمريكا و روسيه در حال شكلگيري است ميتواند از لحاظ زماني به سود ايران باشد؛ اما از لحاظ راهبردي ما نميتوانيم كل راهبردمان را بر اساس اين اختلافها پيش ببريم. حشمتالله فلاحتپيشه در گفتگو با ايسنا، در ارزيابي از موضعگيري روسيه در بحران گرجستان در قبال آمريكا مبني بر اينكه رفتار آمريكا بر سر موضوع گرجستان را در موضوع ايران تلافي ميكند و احتمال دارد از قطعنامه چهارم عليه ايران دفاع نكند خاطرنشان كرد: موضع روسيه و آمريكا از لحاظ راهبردي شبيه اختلافات مربوط به دوران جنگ سرد نيست. به اعتقاد فلاحتپيشه، جمهوري اسلامي ايران همواره از جمله كشورهايي است كه براي روسيه از درجه دوم اهميت برخوردار بوده است. وي ادامه داد: هماكنون موضوع گرجستان يك موضوع مرتبط با تماميت ارضي و امنيت مرزي روسيه است و اگر موضوع لهستان و چك موضوعي است كه براي بازگشت دوباره روسيه به هسته ابرقدرتي نقش حياتي دارد، موضوع ايران يك موضوعي است كه به عنوان استفاده از كشوري كه نقش ثالث را در تقابل آمريكا با روسيه دارد و روسها حاضر نيستند براي كشوري كه روي منافع ملي آنها اهميت درجه دوم را دارند، حساب راهبردي باز كنند.
دوشنبه 4 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابتکار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]