واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: جنگ قفقاز و اهداف اسرائيل
وقتي در يك منطقه جنگ و آشوبي ايجاد مي شود، هميشه ردي پاي از رژيم صهيونستي در آن ديده مي شود، مناطقي همچون كشمير، لبنان و امروز در گرجستان .ولي حمايتهاي آشكار و پنهان رژيم صهيونيستي از گرجستان در مقابل روسيه رنگ و بوي ديگري دارد.
گرجستان يكي از كشورهاي منطقه قفقاز هم پيمان اسرائيل است و از هنگام استقلال خود، مناسبات خوبي با اين رژيم برقرار كرده است.
از سال ۱۹۹۱ كه گرجستان استقلال يافت، پايه محكم مناسبات بيت المقدس- تفليس ريخته شد ولي از سال ۲۰۰۰ به بعد، حضور پرقدرت يهوديان گرجي تبار در اسرائيل موجب امضاي قراردادهاي مهمي بين دو كشور شد.
ميخائيل ساكاشويلي و وزير دفاع او، ديويد كازارشويلي موافقت وزارت دفاع اسرائيل را براي دريافت اسلحه به هدف تقويت ارتش گرجستان بدست آوردند.
رژيم صهيونيستي سابقه ديرينه و روابط نزديكي با نظاميان گرجستان دارد و از طرف ديگر لابي قوي گرجي متشكل از يهوديان مهاجر كه از گرجستان به سرزمينهاي اشغالي رفتهاند، براي تقويت اين رابطه فعاليت ميكند. رژيم صهيونيستي بعد از آمريكا و فرانسه مهمترين تامين كننده اقلام نظامي ارتش گرجستان است و اين تجارت از طريق افراد بانفوذ از طرف صنايع تسليحاتي اين رژيم مديريت و هدايت ميشود.
به عنوان مثال ژنرال گال هيرسچ از فرماندهان بلندپايه ارتش رژيم صهيونيستي كه به دنبال شكست اين رژيم در برابر مقاومت مردم و حزبالله در جنگ 33 روزه لبنان در سال 2006 و بعد از صدور گزارش وينوگراد ناچار به استعفا شد، از مشاوران نيروهاي امنيتي گرجستان است.
يك سايت اطلاعاتي متعلق به رژيم صهيونيستي در گزارشي اعلام كرده بود كه تانكها و پياده نظامهاي گرجي با همكاري كارشناسان نظامي اسراييل توانستند به اوستياي جنوبي وارد شوند و به اين ترتيب درگيريهاي گرجستان و روسيه در خصوص اين منطقه به نهايت خود رسيد.
رييسجمهور گرجستان سال گذشته صدها تن از مشاوران نظامي شركتهاي امنيتي ويژه صهيونيستي را كه حدود 1000 تن بودند مسوول آموزش نيروهاي مسلح گرجستاني در زمينه استفاده از نيروهاي كماندو، نيروهاي هوايي و دريايي، حملات با تانك و توپخانه كرد.
در حال حاضر صدها نفر از كارشناسان دفاعي اسراييل در گرجستان به سر مي برند و مشغول آموزش نظامي و تجهيز سيستم دفاع هوايي اين كشور هستند.
چنانچه ژنرال گال هيرش، فرمانده پيشين سپاه شمال ارتش اسرائيل در امر آموزش دادن نيروهاي نظامي گرجستان نقش دارد. اين فرد كه تازگي ازارتش اسرائيل كنار رفته، يك شركت تعليمات نظامي بين المللي برپا كرده و با گرجستان همكاري مي كند.
اگرچه روسها اين روابط نظامي را ساده و در سطح پابين تلقي ميكنند، ولي در عين حال اين كمكها از جمله آموزش نيروهاي امنيتي گرجستان از جمله روشهاي آزاردهنده مقامات روسي تلقي ميشود. مخصوصا" بعد از آن كه هواپيماي جنگنده روسي در ابتداي سال جاري يك هواپيماي بدون سرنشين ساخت.
مسكو طي هفتههاي گذشته بارها از اسراييل خواسته بود حمايتهاي نظامياش از گرجستان را متوقف كند. اين حمايتها در نهايت منجر به بروز بحران در روابط دو جانبه شد.
سران رژيم صهيونيستي در ادعاي حمايت خود از گرجستان معتقدند كه اين درگيريها و ايجاد بحران در كنار فروش سلاحهاي اسرائيلي به گرجستان، باعث خواهد شد كه روسيه دست از فروش سلاح به جمهوري اسلامي ايران بردارد كه اين موضوع ميتواند يكي از اهداف ايجاد جنگ در منطقه باشد.
به نظر ميرسد رژيم صهيونيستي اگر چه نميخواهد عصبانيت روسها را به دليل فوق برانگيزد، ولي بي علاقه نيست غيرمستقيم به نوعي به روسها گوشزد كند كه مخالفت با تحريمهاي بيشتر عليه ايران، چگونه ميتواند برايش دردسرساز شود.
تحكيم مناسبات اسرائيل با گرجستان درحالي است كه ناخشنودي اسرائيل از روسيه از زمان برملاشدن فعاليت هاي هسته اي جمهوري اسلامي ايران، جدي شده است.
از سوي ديگر به نظر مي رسد يكي از دلايل جنگ بين گرجستان و روسيه را ذي نفع نبودن روسيه در عبور خط لوله نفت و گاز آذربايجان- گرجستان- تركيه باشد.
چرا كه روسيه و متحدانش قصد دارند بر خط لوله هاي نفت و گاز درياي خزر و مديترانه تسلط كامل پيدا كنند و خط انتقالي كه از درياي خزر به درياي مديترانه وصل مي شود، از آذربايجان، گرجستان و تركيه نيز عبور مي كند و تنها مسير بين آسيا و اروپاست.
اين در حالي است كه روسيه و ايران در آن نقشي ندارند و اسراييل با خيالي آسوده منتظر دريافت نفت و گاز از آن بود.
قبل از اين روسيه با تكيه بر ساكنين روس تبار در اوستياي جنوبي، برنامه شكننده ساختن گرجستان را پياده كرد تا بدين وسيله اين خط لوله را نيز با مشكل مواجه كند.
خلاصه رژيم صهيونيستي در وضعيت بدي قرار گرفته است، زيرا يا بايد روابط دوستانهاش را با گرجيها حفظ كند و از آن سو منتظر روابط نزديكتر نظامي روسها با ايران و سوريه باشد و يا يك متحد قديمي خود را در مقطع بحران تنها بگذارد. در اين برهه جا دارد ديپلماسي فعال ايراني به دنبال استفاده از اين مخمصه صهيونيستها باشد.
چهارشنبه 30 مرداد 1387
باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران «ايسكانيوز»
چهارشنبه 30 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]