واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در گفتوگوي امروز مظاهري با خبرنگاران اعلام شد پاسخ به نامه احمدينژاد، بررسي حذف 4صفر و طراحي چكپول 200 هزار توماني
خبرگزاري فارس: رئيس كل بانك مركزي درباره دليل مخالفت با ارائه تسهيلات 1500 ميلياردتوماني خريد سهام، چاپ چكهاي پول جديد، دلايل رشد نرخ تورم، اثر طرح تحول اقتصادي در ساختار بانك ها و خصوصي شدن سه بانك تجارت صادرات و ملت توضيحاتي ارائه كرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري فارس ، طهماسب مظاهري در حاشيه همايش نظام راهبري شركتي و در جمع خبرنگاران درباره چند موضوع مختلف توضيخاتي داد و در مورد نامه رئيس جمهور به بانك مركزي مبني بر تسريع در روند پرداخت تسهيلات بانكي به مردم و اقدامات بانك مركزي، گفت: پاسخ نامه رئيس جمهوري را سه روز پس از آن به صورت كتبي ارائه و در آن توضيحاتي در مورد شرايط و اقداماتي كه بايد انجام شود، مطرح كردم.
*دلايل مخالفت بانك مركزي با ارائه تسهيلات 1500 توماني خريد سهام
وي در خصوص دلايل مخالفت بانك مركزي با ارائه تسهيلات 1500 توماني خريد سهام به سرمايه گذاران اظهار داشت: بازارهاي بانك و سهام دو بازاري هستند كه بايد براي تأمين منابع سرمايه گذاران با يكديگر رقابت مي كنند و هر يك از اين دو بازار بايد بتوانند نياز سرمايه گذاران را تأمين كنند.
وي ادامه داد: تعامل اين دو بازار مورد قبول است اما اينكه امكانات يكي از اين دو بازار به طور كامل در اختيار ديگري باشد نقض غرض است و به همين دليل بود كه ساليان متمادي شوراي بورس در بانك مركزي تشكيل مي شد و رئيس شوراي بورس رئيس بانك مركزي بود اما با قانون جديد بورس، توافق شد شوراي بورس به وزارت اقتصاد منتقل شود و مسئوليت شوراي پول و اعتبار از وزارت اقتصاد به بانك مركزي داده شود تا اين دو بازار مستقل از هم و در تعامل با يكديگر باشند.
مظاهري تصريح كرد: بر اين اساس بورس بايد بتواند با توجه به نقدينگي بالاي جامعه با ايجاد جذابيت هايي شرايطي براي خريد سهام و ايجاد واحدهاي جديد فراهم و نقدينگيهاي جامعه را جذب كند.
رئيس كل مركزي خاطرنشان كرد: از سوي ديگر با ارائه تسهيلات بانكي براي خريد سهام پويايي بورس از بين ميرفت و اين دليلي بود كه موجب مخالفت بانك مركزي شد كه در ميان مدت و بعد از گذشت چند ماه نشان داده شد كه اين تصميم درست بود.
*چك پولهاي جديد شنبه در دست مردم
مظاهري در خصوص چكهاي پول هاي جديد گفت: چك پول 100هزار توماني به اندازه كافي چاپ شده و امروز تحويل سازمان نشر داده خواهد شد و بعد از ظهر امروز در اختيار بانك ها قرار ميگيرد تا از روز شنبه در اختيار مردم قرار گيرد.
وي با بيان اينكه چك هاي پول هاي 200هزار توماني نيز در حال طراحي است اظهار داشت: چكپولهاي جديد جايگزين مناسبي براي چك پولهاي قديمي خواهند بود و باتوجه به نقل و انتقال راحت اين چكپولها، نياز به پشت نويسي نيز نخواهد داشت.
مظاهري در پاسخ به اين سوال فارس برخي از مديران شعب به پشت نويسي چكپولها تأكيد ميكنند خاطرنشان كرد: ضرورتي به پشت نويسي چك پولها نيست تا نقل و انتقال راحتتر انجام پذيرد.
مظاهري در خصوص كيفيت چكپولهاي جديد تصريح كرد: جنس اين چكپولها از پنبه و چاپ آن فولادي و تمام ضرايب ايمني در آن رعايت شده تا مشكل مربوط به جعل چك پولها به حداقل برسد.
وي ادامه داد: بعد از بكارگيري چك پولهاي 100 و 200هزار توماني در خصوص اصلاح رفرم پولي كه در جريان است و حذف سه صفر يا چهار صفر يا چاپ اسكناسهاي درشت تر تصميم گيري مي شود.
مظاهري تأكيد كرد: چكهاي جديد عملا" كار اسكناس را با اطمينان و راحتي بيشتر و آثار نقدينگي كمتر انجام ميدهد چرا كه چك پولهاي قبلي بدون كنترل بانك مركزي و دولت توسط بانكهاي مختلف منتشر ميشد و در نتيجه كنترل نقدينگي براي دولت و بانك مركزي ممكن نبود.
*دلايل رشد نرخ تورم
رئيس كل بانك مركزي با بيان اينكه نرخ تورم ماهانه روشنگر است اظهار داشت: نرخ تورم كنوني كشور از رقم بالايي برخوردار است و رشد آن تا پايان خرداد ماه تصاعدي بود اما از تيرماه مقداري از رشد نرخ تورم كاسته شد كه اميد است شتاب منفي نرخ تورم تا پايان سال حفظ شود.
مظاهري در خصوص دلايل رشد نرخ تورم گفت: نقدينگي اضافه، تورم وارداتي، تفاوت افزايش توليد و افزايش تقاضا، افزايش دارايي هاي خارجي بانك مركزي (كه در سال گذشته 5/1 ميليارد دلار نقد اضافه شد) زياد شدن اعتبارات بانكي (كه با تصميم و يا تكليف هيأت مديره بانكها ارائه شد) و دريافت 13 هزار ميليارد تومان اعتبارات توسط بانكها از بانك مركزي (كه باعث رشد شتابان نقدينگي جامعه شد) از جمله دلايل رشد نرخ تورم بود.
*لايحه پرادخت بدهي دولت به سيستم بانكي يكشنبه به مجلس مي رود
وي تأكيد كرد: با تدابير اتخاذ شده ، سرعت پرداخت اعتبارات از مركزي به بانكها با آرامشي كمتر شده و اميدواريم با ارائه لايحه پرادخت بدهي دولت به سيستم بانكي و تأمين سرمايه براي بانكها در روز يكشنبه آينده در كنار جلوگيري از كاهش نقدينگي جامعه منابع لازم براي نظام بانكي فراهم شود و از سوي ديگر بانكهاي خصوصي را تشويق به افزايش شده اند.
*ديون 6500 ميليارد توماني دولت به بانك ها
رئيس كل بانك مركزي در خصوص ميزان ديون دولت به بانك ها تصريح كرد: آنچه كه تا سال 84 حسابرسي شده و قطعيت يافته حدود 6هزار و 400 ميلياردتومان است كه محاسبه شده است.
*ملزم به سرمايه گذاري خارجي هستيم
مظاهري با بيان اين مطلب كه سرمايه گذاري خارجي از الزامات مهمي است كه بايد پيگيري شود تصريح كرد: با ورود سرمايه خارجي علاوه بر ورود تكنولوژي و دانش، سهم سرمايه گذاري خارجي نيز وارد كشور مي شود.
وي ادامه داد: محدوديت سرمايه گذاري خارجي در نظام برطرف شده و برخي از سرمايه گذاران خارجي به ايران آمده اند و در مجموع شرايط فراهم شده است.
*تسهيلات 7500 ميلياردتوماني انبوهسازان
مظاهري گفت: تسهيلات مسكن در سال 87 حدود 7هزار و 500 ميليارد تومان بود كه ابلاغ شده و اين رقم بر اساس منابع موجود بانكها برآورد شده كه در 6 ماهه دوم و با بررسيهاي جديد شايد اين رقم افزايش يابد.
وي ادامه داد: پيشنهاد بانك مسكن براي انتشار اوراق رهني 3 هزار ميليارد توماني است كه هنوز نهايي نشده است.
*اثر طرح تحول اقتصادي در بانك ها
رئيس كل بانك مركزي در پاسخ به اين سوال فارس كه طرح تحول اقتصادي چه تبعاتي براي بانك ها به همراه خواهد داشت افزود: طرح تحويل اقتصادي بر روي همه اجزا از جمله بانك ها تحولاتي را ايجاد خواهد كرد و با حذف يارانهها بانك ها مسئوليت سنگيني در پرداخت يارانه نقدي به مردم خواهند داشت كه بايد به موقع و به راحتي در اقصي نقاط كشور پرداخت شود.
*چگونگي فروش سهام سه بانك در بورس
وي درباره تغيير ساختار بانك ها خاطرنشان كرد: واگذاري سه بانك تجارت و صادرات و ملت قبل از طرح تحول اقتصادي مطرح بود و در برنامه خصوصي سازي قرار دارند و آماده عرضه در بورس از طريق افزايش سرمايه و فروش سهام هستند.
مظاهري ادامه داد: سهام اين سه بانك به مردم فروخته نمي شود تا پول حاصله به مانند ديگر شركت ها به حساب خزانه واريز شود بلكه مبلغ افزايش سرمايه در اختيار مردم قرار ميگيرد و حسن اين اتفاق اين است كه مبلغ جديد باعث افزايش توان بانك ها شده و از سوي ديگر اثر تورمي جامعه را كاهش ميدهد.
وي ادامه داد: خصوصي سازي سه بانك در جريان است كه اميد است هيأت مديره و مجمع اين سه بانك شرايط بورسي شدن را فراهم كنند تا سهام بانكهاي تجارت، صادرات و ملت به مردم فروخته شود.
*لزوم به رعايت دو شرط براي بورسي شدن بانك ها
مظاهري در پاسخ به اين نكته فارس كه عليرغم وعدههاي قبلي، زمان عرضه سهم سه بانك تجارت، صادرات و ملت به تعويق افتاده و نامعلوم است خاطرنشان كرد: اين بانك ها بايد دو شرط مربوط به ساختار مالي و اصلاح اساسنامه را رعايت كنند تا از امكان حضور در بورس برخوردار باشند كه اميد است به زودي چنين امكاني فراهم شود.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 30 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]