واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: پاييز امسال، پايان تعهدات تندر 90 ايرانخودرو
حميدرضا بهدادعكس: آكو سالمي«اتمام تعهدات تندر 90 ايرانخودرو حداقل تا اواخر پاييز سالجاري طول خواهد كشيد»
محمدرضا معتمد جانشين معاون مديرعامل ايرانخودرو در توليد تندر 90 با بيان اين مطلب گفت: باتوجه به روند فعلي توليد تندر 90، اگر مشكل تازهاي پيش نيايد، تعهدات خود را تا اواخر پاييز امسال عملي خواهيم كرد.
وي كه در كنفرانس خبري مسوولان تندر 90 ايرانخودرو با خبرنگاران، سخن ميگفت ضمن اشاره به اينكه هنوز هم موضوع تامين قطعات، معضل اصلي توليد تندر است اظهار داشت: درحال حاضر هم در تامين قطعات CKD با مشكل مواجه هستيم و هم در قطعات توليد داخل؛ بهطوريكه توليدكنندگان داخلي نميتوانند قطعات پرسي و ورقهاي فولادي را براي توليد بدنه در آن حد كمي و كيفي مدنظر ما تامين كنند. معتمد با بيان اينكه در زمينه قطعات تزييني نيز با مشكل روبهرو هستيم ادامه داد: طبق قرارداد، رنو پارس مسووليت تامين درصدي از قطعات تندر 90 را برعهده گرفته، اما تاكنون نتوانسته است به نحو شايسته و در زمان معين تعهداتش را عملي كند.
اظهارات معتمد درحالي است كه هماكنون بيش از يك سال از آغاز توليد تندر 90 در ايران ميگذرد و قرار بود طبق وعده خودروسازان، 80 هزار متقاضي اين خودرو تا پايان سال گذشته تندر 90 ثبتنامي خود را تحويل بگيرند اما تاكنون اين وعده محقق نشده است.
معاون مديرعامل ايرانخودرو در توليد تندر 90 در جلسه ديروز عنوان كرد، كه اتمام تعهدات اين شركت حداقل تا پايان پاييز سالجاري طول خواهيد كشيد. معتمد در اين زمينه توضيح داد: باتوجه به شرايط فعلي كه روزانه 180 دستگاه تندر 90 به توليد ميرسد، اگر مشكلات جديدي پيش نيايد تعهدات خود را تا اواخر پاييز سالجاري به اتمام ميرسانيم و اگر نه، اين موضوع به زمستان نيز تعميم داده ميشود. اين گفته معتمد درحالي است كه مديرعامل ايرانخودرو چندي پيش از اتمام تعهدات تندر 90 اين شركت تا پايان تابستان امسال خبر داده بود.
85درصد توليد براي E2
ايرانخودرو و سايپا در مجموع از 80 هزار متقاضي تندر 90 ثبتنام به عمل آوردند و نكته جالب در اين زمينه اينكه، بيشتر اين متقاضيان خواستار خريد مدل E2 (فول) تندر 90 بوده و هستند، درحالي كه برنامهريزي كلي خودروسازان داخلي در جهت توليد مدل E0 و E1 اين خودرو شكل گرفته بود. موضوعي كه حسين فقيه معاون مديرعامل در توليد تندر90 از آن به عنوان اشتباهي تاثيرگذار در توليد و عرضه اين خودرو ياد ميكند و آن را به عدم شناخت از تغيير ذائقه مشتريان ايراني مرتبط ميداند. اين در شرايطي است كه به گفته اميدي مدير مهندسي تندر90 ايرانخودرو هماكنون 85 درصد از توليد تندر90 به مدل E2 اين خودرو مربوط ميشود.
معتمد نيز در زمينه تعداد تندر90هاي تحويل داده شده از سوي ايرانخودرو تصريح كرد: از 50 هزار متقاضي كه ثبتنام به عمل آورديم، بيش از 18 هزار نفر آنها تا به امروز تندر90 شان را تحويل گرفته و يك هزار و 500 نفر ديگر نيز در انتظار دريافت خودروي مذكور قرار دارند. وي افزود: تاكنون حدود 9 هزار دستگاه از ديگر محصولات خود را نيز به جاي تندر90 تحويل متقاضيان دادهايم و سه هزار نفر هم از دريافت اين خودرو انصراف داده و وديعهشان را به همراه خسارت تاخير پس گرفتهاند.
معتمد در ادامه با اشاره به اينكه طرح تبديل تندر90 به ساير محصولات ايرانخودرو همچنان ادامه دارد تاكيد كرد: از ابتداي سالجاري همزمان با تحويل تندر90 خسارت ديركرد آن را نيز پرداختهايم.
نميتوانيم 60 هزار تندر90 توليد كنيم
ظاهرا سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران در نظر داشته تا ايرانخودرو طي سال جاري بين 60 الي 74 هزار دستگاه تندر90 را به توليد برساند و اين در شرايطي است كه برنامهريزي صورت گرفته روي سايت اين سازمان از توليد 40 هزار دستگاه تندر90 براي ايرانخودرو خبر ميدهد. معتمد در اين زمينه گفت: به دليل آنكه ماههاي ابتدايي سال جاري را كه فرصت مناسبي براي بالا بردن تيراژ توليد بود از دست داديم. رسيدن به تيراژ توليد 60 هزار تندر90، هم تا پايان امسال ناممكن است و توليد ما در اين زمينه كمتر از اين رقم خواهد بود. وي ادامه داد: هماكنون روزي 180 دستگاه تندر90 در ايران خودرو به توليد ميرسد كه طي دو هفته آينده اين ميزان به 300 دستگاه در روز خواهد رسيد!
R90 در گمرك مانده است
ايرانخودرو در همان اوايل توليد تندر90 وعده توليد ون هفت نفره اين خودرو را نيز به مشتريان داخلي داد، اين در حالي است كه تا به امروز خبري مبني بر توليد و عرضه اين محصول به بازار كه به R90 شهرت دارد نيست.
معتمد در اينباره گفت: پروژه توليد R90 در دو فاز ميان رنو و ايرانخودرو پيگيري ميشود كه فاز اول آن به صورت واردات اين محصول (CBU) انجام ميگيرد و فاز دوم نيز به توليد R90 در ايران اختصاص دارد.
وي با اشاره به اينكه هماكنون 300 دستگاه R90 به گمرك كشور رسيده است، تصريح كرد: متاسفانه با وجود گذشت مدت زمان زيادي از ورود اين محصولات به گمرك، به دليل يكسري مشكلات اسنادي ميان ايرانخودرو و رنو، هنوز موفق به ترخيص آنها نشدهايم، ولي اميدواريم تا دو سه هفته آينده مشكلات موجود را برطرف كنيم.
معتمد بدون اشاره به قيمت R90 تاكيد كرد: اگر بازار داخل از لحاظ استقبال مشتريان و همچنين قيمت، كشش مناسبي براي R90 داشته باشد علاوه بر واردات 4هزار دستگاهي اين خودرو نسبت به توليد آن نيز در داخل اقدام خواهيم كرد.
R90 از لحاظ ظاهر، جلوبندي شبيه به سواري تندر 90 داشته و عقب آن نيز به ونهاي معمولي شبيه است.
ميتوانيم تندر 90 با كيفيت توليد كنيم
چندي پيش برخي از مسوولان ايرانخودرو مدعي شدند كه در پي طرحي مشترك با پارسخودرو در صدد در دست گرفتن زنجيره تامين قطعات تندر 90 هستند تا با حذف برخي نظارتها يا به قول خود آنها دخالتهاي رنو پارس راه را براي توليد و عرضه هر چه بيشتر تندر90 هموارتر كنند و حتي ظاهرا جلسات مذاكرهاي نيز در اين زمينه با مسوولان رنو پارس برگزار شده است.
اين در حالي است كه بنا به گفته جانشين معاون مديرعامل ايرانخودرو در توليد تندر – 90 اين طرح هنوز در سطح طرح در وزارتخانه مانده و بهرغم جلساتي نيز كه با رنو پارس برگزار شده نتيجه خاصي به دست نيامده است.
معتمد در اين زمينه تاكيد كرد: طبق اين طرح ما خواستار حذف برخي مشكلات اداري در تامين قطعات تندر90 بوده و مسوولان رنو پارس نيز ظاهرا چندان مخالفتي با اين موضوع ندارند.
اظهارات معتمد در حالي است كه برخي كارشناسان معتقدند به سرانجام رسيدن طرح پيشنهادي ايرانخودرو و سايپا به معناي حذف رنو پارس از زنجيره تامين قطعات تندر90 بوده و اين موضوع به لحاظ آن كه ممكن است نظارت رنو را بر قطعات توليدي كمرنگ كند روي كيفيت تندر90هاي توليدي تاثير منفي خواهد گذاشت.
معتمد در اين زمينه تاكيد كرد: پذيرفته شدن پيشنهاد ما از سوي رنو پارس به معناي حذف اين شركت و از بين رفتن نظارت آن نبوده و كيفيت تندر90 توليدي نيز پايين نخواهد آمد چرا كه ما هماكنون پژو 206 را نيز به همين نحو توليد ميكنيم و اين 206هاي توليدي از لحاظ كيفيت ضعيفتر از توليدات خود پژو نيست.
وي ادامه داد: هر چند كه ما نسبت به نحوه انتخاب قطعهسازان داخلي پروژه تندر90 از سوي رنو انتقاد داريم اما در كل معتقديم توانايي فني و كيفي اين قطعهسازان به حدي است كه مشكلي براي كيفيت تندر 90 به وجود نخواهد آمد و شاخص مباني توليد ما از روماني و الجزاير كه آنها نيز توليدكننده تندر 90 به حساب ميآيند بهتر است.
به ما بگوييد، پيگيري ميكنيم
چندي است كه برخي مشتريان تندر90 ايرانخودرو نسبت به مصرف سوخت بالاي اين خودرو اعتراض داشته و مدعياند تندر 90 آنها مصرف سوختي در حدود 11ليتر دارد، در حالي كه تندر90هاي پارسخودرو از مصرف سوخت طبيعي در حدود 8ليتر برخوردار هستند.
اميدي در اين زمينه تاكيد كرد: مصرف سوخت تندر90هاي توليدي ايرانخودرو مطابق با كاتالوگ و برچسب سوخت آن است و موتور اين خودرو هماني است كه روي تندر90هاي پارسخودرو سوار شده است. به نحوي كه اگر هر كدام از توليدات ما مصرف سوختي بيش از معيار تعيين شده داشته باشند، اصلا اجازه توليد ندارند.
وي افزود: با اين حال اگر مواردي در اين زمينه پيش آمد به ما اطلاع دهيد تا پيگيري كنيم.
اميدي همچنين تاكيد كرد: تندر90 جزو آن دسته از خودروهايي است كه لزومي به استفاده از بنزين سوپر نداشته و ميتواند از بنزين معمولي نيز براي سوختگيري استفاده كند.
با پارسخودرو رفيقيم
اما در حالي كه برخي مواقع بنا به آمار كيفي سازمان گسترش مباحثي مبني بر تفاوت كيفيت تندر90هاي ايرانخودرو و پارسخودرو پيش ميآيد، معتمد ضمن رد اين مباحث گفت: ما در توليد تندر90 با پارسخودرو رقابت نداشته و رفيق هستيم و تفاوتي ميان تندر90هاي توليديمان با تندر90هاي اين شركت وجود ندارد. هرچند كه طبق آمار هفتگي كيفيت سازمان گسترش ممكن است برخي هفتهها تندر90 ما بهتر باشد و برخي هفتهها تندر90 آنها!
دوشنبه 17 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 351]