واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: مراسم تشييع پيكر نادر ابراهيمى برگزار شدنادرابراهيمى درشهرى كه دوستمىداشت
عكس:محسن شاهمردي
فرهنگ و انديشه- نادر ابراهيمىدر قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) آرام گرفت.
ديروز دوشنبه، 20 خردادماه، با حضور علاقهمندان فرهنگ و هنر پيكر نادر ابراهيمى از خانه هنرمندان ايران به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) تشييع شد و در كنار عباس كاتوزيان (هنرمند نقاش) و اسماعيل داورفر ( هنرمند بازيگر) به خاك سپرده شد. خانواده ابراهيمىتمايل داشتند پيكر او در كنار اكبر رادى ( هنرمند نمايشنامهنويس) به خاك سپرده شود، كه اين امر ميسر نشد و حالا ابراهيمىبا سه رديف فاصله از رادى در خاك آرميده است. در مراسم تشييع پيكر نادر ابراهيمي، جواد مجابي، كيومرث پوراحمد و... سخن گفتند و سرديس اين نويسنده به خانواده او اهدا شد. جواد مجابى در اين مراسم گفت: زيباست آدمىكه يك عمر دوستدار كودكان است، براىشان كار كند، غصهشان را بخورد و با شادىشان شادى كند، و از ته دل كودكان را دوست بدارد. او براىشان مىنوشت و اين ستودنى است. او مردم سرزمينش را بىدريغ دوست داشت، دربارهشان قصه نوشت، و براىشان فيلم و ترانه ساخت. نادر ابراهيمىاز شهرى نوشته است; از شهرى كه دوست مىداشت، از «انسان، جنايت، احتمال» و شجاعانه آن را در «مكانهاى عمومي» نقل كرد. اين نويسنده و منتقد افزود: نادر ابراهيمىرنج برد، آگاهى آفريد و در متن فرهنگ اين كشور كوشش كرد. در خيال ما، او «آتش بدون دود» را قرنها سروده بود و ترانهاى ساخت كه محمد نورى آن را پرچم روزگار ديگر ساخت.
مجابى همچنين تصريح كرد: نادر ابراهيمىنويسندهاى تجربهگرا بود و از خطر در شيوههاى گوناگون نمىهراسيد و اگر به كمال مطلوب نمىرسيد، نوشتن بود كه برايش اصل بود. او همچنين پروايى از نقد اهلنظر نداشت. وى متذكر شد: دوست دارم اين حقيقت بديهى را يادآور شوم كه تشخص در فرديت و تفاوتهاى ماست، با ناهمگونىهاى ما در منش، در آثارمان شكل مىگيرد. روشنفكران اعضاى يك حزب نيستند كه مانند يك هنگ همسو و هماهنگ باشند. فرهنگ از ناهمگونىها بيشتر بهره مىبرد. فرهنگ روشنفكرى جمعى نيست; گونهگونىها و ناهمگونىهاى بشرى است. تفاوتهاى ما مرزهاى بين ما نيست و اين باعث جذابيت است. اگر فرهنگ مرزهاى جغرافيايى را درمىنوردد; پس نمىتوان بين اهل فرهنگ مرز كشيد. همه بايد آزادانه كار خود را عرضه كنيم. با حفظ همه تفاوتهاى انديشگي، فرهنگ ما را به هم مىپيوندد.
جواد مجابى يكى از ويژگىهاى نادر ابراهيمى را پروا نداشتن از داورى آيندگان ذكر كرد و گفت: نادر ابراهيمىمانند همدستانش فراز و فرودهاى فراوانى را طى كرد; چون مىدانست روزگار هر كس را در جايگاه خود مىنشاند. در ادامه، كيومرث پوراحمد كه فيلمسازى را با نادر ابراهيمىآغاز كرده است، خاطرهاى گفت و يادآور شد: وجود نادر ابراهيمىيكسره عشق به ايران و طبيعت بود و در وجود سراپا عشق، جايى براى بخل و تنگنظرى باقى نمىماند. اين شانس را داشتم كه 35 سال پيش در سريال «آتش بدون دود»، شاگردى او را داشته باشم، كه اين موضوع مسير زندگى حرفهاى مرا به كلى تغيير داد. همه آنها كه شانس شاگردى نادر ابراهيمىرا داشتند، اين تغيير را تجربهكردند. او با عملكرد و زندگىاش نشان داد چگونه بد نخواهيم و چگونه ببينيم. اين كارگردان سپس خاطرهاى را از نادر ابراهيمىنقل كرد و با اشاره به اينكه اين موضوع تاثير عميقى روى او در طول اين سالها گذاشته است، عنوان كرد: منتقدى فيلم «صبح روز چهارم» ساخته كامران شيردل را نقد كرده و نوشته بود، اين اثر از فيلم ژان لوك گدار برداشته شده است و به طعنه درباره اين موضوع نوشته بود. پوراحمد در ادامه افزود: وقتى اين نقد را ديدم، به نادر ابراهيمىنشان دادم و با خوشحالى گفتم، شيردل كه خود را روشنفكر مىداند، چنين كارى كرده است. ابراهيمىدر جواب گفت، شيردل قبلا گفته بود فيلمش از فيلم «از نفس افتاده»گدار برداشت شده است. اگر هم نگفته بود، منتقد چه حقى دارد طعنه بزند. گيرم منتقد طعنه زد، از همه بدتر اين خوشحالى توست كه در آن رذالت است! سپس مجيد نجيبى كه چندى پيش سرديس (مجسمه) نادر ابراهيمىرا به مركز دانشجويى هنر نيشابور هديه داده است، نمونهاى ديگر از اين سرديس را به خانواده اين هنرمند اهدا كرد.
در ادامه، علىاصغر سعادتى پيام كانون هنرى رواق و جمعى از هنرمندان حوزه را خواند، كه در آن آمده بود: ناگه خبر رسيد كه نادر عروج كرد. در گرماگرم نيمهخرداد داغى بر جان نشاند و آتشى بر دل افروخت كه بدون دود بود. او با كولهبارى از رنج به ديار ابدى شتافت. مردى كه در حوزه علميه، ادبيات، شعر و هنر را براى ما و به مهمانى فقه و اصول آورد و سرانجام به شهرى كه دوست مىداشت، سفر كرد. او همچنين پيام تسليت مؤسسه تنظيم و نشر آثار حضرت امام خمينى (ره) را به خانواده نادر ابراهيمىرساند. در اين مراسم، يكى از دانشجويان نادر ابراهيمىمتنى خواند و عباس مشهدىزاده - مدرس دانشگاه - درباره نادر ابراهيمىگفت: نادر ابراهيمىتكتا و يگانهاى است كه در تاريخ هنر ما صادقانه هنر آفريد. او تنش رفتنى است; اما آثارش ماندگار خواهد ماند. همچنين مجرى مراسم از سازمان صدا و سيما و «دست و دلبازي» اين رسانه در اطلاعرسانى براى درگذشت نادر ابراهيمىتشكر كرد. در پايان مراسم، پيكر نادر ابراهيمىبر دست دوستدارانش به آمبولانس و سپس به سمت قطعه هنرمندان بهشتزهرا (س) تشييع شد. در اين مراسم، افرادى همچون: آيدين آغداشلو، ابراهيم حاتمىكيا، حجتالاسلام محمدعلى زم، محمدرضا جعفرى جلوه - معاون امور سينمايى وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى-، مجيد حميدزاده - مدير اداره كتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى - نوش آفرين انصارى - دبير شوراى كتاب كودك- كرمرضا پيريايى - رئيس مركز موسيقى و سرود صدا و سيما -حسن كيائيان - رئيس اتحاديه ناشران و كتابفروشان - ليلى گلستان، محمدهادى محمدى و جمشيد گرگين حضور داشتند.
دوشنبه 20 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 145]