تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هركس به خدا و روز قيامت ايمان دارد، بايد سخن خير بگويد يا سكوت نمايد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850777247




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

موبايل دارم، پس هستم


واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: موبايل دارم، پس هستم
43 ميليون دقيقه مكالمه و 40 ميليون پيام كوتاه، آماري ا‌ست كه ايراني‌ها در يك روز عادي ثبت مي‌كنند.
هموطن آنلاين _روزي كه فرهنگستان زبان و ادب فارسي معادل «تلفن همراه» را براي «موبايل» انتخاب كرد، تصور نمي‌كرد اين واژه تعبير عيني پيدا كند و اين فناوري جديد عضو جدانشدني زندگي ايراني شود.
43 ميليون دقيقه مكالمه و 40 ميليون پيام كوتاه، آماري ا‌ست كه ايراني‌ها در يك روز عادي ثبت مي‌كنند. آماري كه در مناسبت‌هاي خاص به 400 ميليون هم مي‌رسد.
كارشناسان نبود وسايل تفريحي و سرگرمي را دليل استفاده زياد جوانان از تلفن همراه مي‌دانند؛ به‌نظر اين افراد، استفاده زياد از تلفن همراه باعث وابستگي جوانان به آن مي‌شود و جاي ارتباطات واقعي را مي‌گيرد. مصطفي اقليما، رئيس انجمن مددكاري اجتماعي در اين رابطه مي‌گويد:«باور بيشتر مردم ما اين است كه تلفن همراه، وسيله‌اي است براي تفريح، براي همين است كه درجامعه ما افراد به نوعي به تلفن همراه خود اعتياد پيدا كرده‌اند.» دركنار اين عامل كه در صحبت‌هاي همه كارشناسان تكرار مي‌شود، نداشتن مديريت رفتاري و فقدان برنامه‌ريزي صحيح توسط افراد را هم مي‌توان جزء علل اين استفاده زياد نام برد.

دردسر‌هاي همراهي دوست‌داشتني
دكتر «محمد سعيد ذكايي»، جامعه‌شناس و مدير گروه مطالعات جوانان دانشكده علوم اجتماعي دانشگاه علامه‌طباطبايي فراگيري استفاده از تلفن همراه را نتيجه طبيعي ورود يك فناوري جديد مي‌داند. به گفته دكتر ذكايي تلفن همراه فناوري‌اي سريع، راحت و چند منظوره است. بنابراين با اقبال جوانان مواجه مي‌شود. اما اين استقبال را نبايد جدا از فناوري‌هاي ديگر دانست.
با اين وجود هستند كساني كه استفاده جوانان از تلفن همراه را به «اعتياد» تعبير مي‌كنند. محمد رضوي، پژوهشگر آسيب‌هاي اجتماعي در زمينه مسائل جوانان در اين‌باره مي‌‌گويد:«امروزه استفاده از تلفن همراه تا اندازه‌اي ميان جوانان رواج يافته است كه در بسياري موارد حتي مي‌توان اصطلاح اعتياد اينترنتي را نيز در مورد آن به كار برد.»
رضوي، تلفن همراه را يكي از مظاهر هويت جوانان امروز مي‌داند: جوانان تا اندازه‌اي به برقراري ارتباط همزمان با تلفن‌هاي همراه خود عادت كرده‌اند كه حتي يك لحظه سكوت و قطع ارتباط هم آزارشان مي‌دهد.
اين پژوهشگر اضطراب، بي‌قراري و كناره‌گيري از خانواده را مهم‌ترين مشكلات اعتياد به تلفن همراه مي‌داند. اعتيادي كه به‌نظر يك آسيب‌شناس اجتماعي بسيار خطرناك‌تر از اعتياد به مواد‌مخدر است و ترك آن هم دشوارتر!
اما فهرست آسيب‌هاي اجتماعي اين وسيله به همين‌جا ختم نمي‌شود. به گفته مصطفي اقليما، استفاده نامناسب از تلفن همراه در خانواده‌هاي ايراني آسيب‌هاي خانوادگي را 10 برابر افزايش داده است! چون افراد يك خانواده درصورت دسترسي پيدا نكردن به يكديگر از طريق تلفن همراه دچار سوء تفاهم شده و در چنين شرايطي با يكديگر درگير مي‌شوند.
الهام اسدي، پژوهشگر و آسيب‌شناس اجتماعي تلفن همراه را به ليست عوامل طلاق اضافه كرده است. وي معتقد است استفاده دائم از تلفن همراه باعث شده تا همسران وقت زيادي براي هم نداشته باشند و روز به روز نسبت به هم بي‌تفاوت شوند. اين امر در طولاني مدت بين همسران جدايي مي‌اندازد و آنها را وادار به طلاق مي‌كند.
به عقيده محمدباقر تاج الدين، عضو هيات علمي دانشگاه آزاد اسلامي تلفن همراه توانسته جوانان و اعضاي خانواده‌ها را به گونه‌اي سرگرم كند كه افراد به‌ويژه در اين گروه سني گمان برند تنها وسيله‌اي كه مي‌تواند نياز‌شان را برطرف كند، تلفن همراه است.

ماجراجويي‌هاي يك همراه
از طرف ديگر، دكتر ذكايي استفاده زياد از اين همراه كوچك را فرايندي گذرا مي‌داند كه در مورد هر پديده جديدي اتفاق مي‌افتد و بعد از مدتي شكل عادي خود را پيدا مي‌كند. در عين حال كه هر پديده‌اي را داراي اثرات مثبت و منفي مي‌داند. ذكايي مشكلات ناشي از تلفن همراه را به‌علت ويژگي‌هاي خاص اين وسيله مي‌داند كه به فرد امكان مي‌دهد دور از كنترل و نظارت خانواده روابطي برقرار و ماجراجويي كند. ماجراجويي‌هايي كه اگر درمورد فيلم‌هاي غيراخلاقي باشد، باعث بلوغ زودرس و مجازي فرد مي‌شود.
استاد دانشگاه علامه هم صرف وقت زياد و كم شدن روابط خانوادگي را از اثرات منفي تلفن‌هاي همراه مي‌داند كه موجب تغيير الگوهاي ارتباطي شده است. امروز با يك تلفن همراه مي‌توان در هر زمان و مكاني در دنياي شخصي خود غرق باشيم و جدا از محيط اطراف. اين آن چيزي است كه باعث سرد شدن روابط انساني مي‌شود و فرد را در چارچوب محدودي كه براي خودش ساخته و از چند دوست تلفني نزديك فراتر نمي‌رود، محدود مي‌كند.
به اين مضرات رواني مي‌توان فهرست بلند بالايي از آسيب‌هاي جسمي را نيز افزود. اما استفاده از يك وسيله نمي‌تواند كاملا بد باشد و امتيازاتي نيز دارد.
دكتر ذكايي در دسترس بودن، امكان مراقبت، احساس امنيت و... از جمله امتيازات آن مي‌داند. در واقع مشكل از زماني شروع مي‌شود كه اين وسيله جزء جدانشدني زندگي شود و باعث وابستگي.

تلفن همراه و تأخر فرهنگي
همه كارشناسان در علت ايجاد چنين مشكلاتي بعد از ورود اين فناوري هم‌عقيده هستند و آن را نبود فرهنگ مناسب استفاده از تلفن همراه مي‌دانند.
به عقيده رئيس انجمن مددكاري اجتماعي در جامعه‌اي كه تكنولوژي وارد مي‌شود بايد فرهنگ استفاده از آن نيز وارد شود در غيراين صورت استفاده نامناسب باعث مي‌شود تا كاركرد‌هاي نامناسب و منفي به مرور جايگزين ويژگي‌هاي مثبت ابزار جديد شوند. تلفن همراه هم، مانند هزار و يك پديده جديد و ناشناخته‌اي كه بدون پيش زمينه‌ قبلي از جوامع ديگر به كشور ما راه پيدا كرده‌اند، براي حضورش زمينه فرهنگي مناسبي نداشته است.
ذكايي از آموزش ديجيتال نام مي‌برد و مي‌گويد: « آموزش ديجيتال و سواد رسانه‌اي مي‌تواند تلفن همراه را هم شامل شود و افراط در استفاده را حل كند. به‌نظر مي‌رسد با پوشش كامل و دسترسي همگان به اين وسيله اين اشتياق هم متعادل شود.»
كارشناسان خانواده را عامل مؤثري در شكل دهي رفتار مصرفي مناسب درباره اين وسيله مي‌دانند. اما نظرسنجي پايگاه اينترنتي تلفن همراه از والدين درباره استفاده فرزندانشان از تلفن همراه نشان مي‌دهد بيشتر والدين نمي‌توانند مقابل اصرار كودكان براي داشتن تلفن شخصي مقاومت كنند و نمي‌دانند چه واكنشي برابر فرزندانشان داشته باشند. آن هم مقابل فرزنداني كه به‌دليل جو مصرفي جامعه و رواج تلفن همراه، داشتن آن را جزو نيازهاي حياتي خود قرار مي‌دهند تا از خيل همسالان خود عقب نمانند. مهم‌تر آنكه سن بيان اين تقاضا مدام در حال كاهش است.
دكتر ذكايي در اين باره مي‌گويد: «لزومي به برخورد قهرآميز با اين موضوع نيست. به‌نظر من اگر والدين بتوانند قواعدي براي استفاده از موبايل داشته باشند و در اين مورد به توافقي با فرزندان براي تماس و استفاده از آن برسند، مي‌شود جلوي سوءاستفاده‌ها را گرفت.
به‌عنوان مثال مي‌شود استفاده از تلفن همراه را هنگام صرف غذا يا صحبت خانوادگي ممنوع كرد، يا اينكه افراد تماس گيرنده با فرزندان به والدين معرفي شوند و يا سقفي را براي استفاده از آن تعيين كرد كه درصورت بيشتر شدن، فرد خودش مجبور به پرداخت صورتحساب باشد يا براي مدتي از داشتن تلفن همراه محروم شود. چرا كه جوانان هم بايد ياد بگيرند كه در قبال رفتار خود و استفاده نادرست مسئوليت دارند.»
مشكلات كار با تلفن همراه حتي گريبان‌گير تهيه همين گزارش و صحبت با كارشناسان هم شد و آن را بي‌نصيب نگذاشت و ما هر چه كرديم با بعضي‌ از كارشناسان نتوانستيم تماس بگيريم! مي‌گويند اسم هرچيزي روي ويژگي‌هاي آن اثر مي‌گذارد. شايد علت همه اين بحث‌ها، واژه انتخابي فرهنگستان باشد: همراه!
 شنبه 11 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: هموطن سلام]
[مشاهده در: www.hamvatansalam.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 391]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن