تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خشم از شيطان و شيطان از آتش آفريده شده است و آتش با آب خاموش مى شود، پس هرگاه يكى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826587543




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ادبيات و نوآوري-7 ذوالفقاري: موازي‌كاري نهادها، نوآوري در ادبيات را از بين مي‌برد


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: ادبيات و نوآوري-7 ذوالفقاري: موازي‌كاري نهادها، نوآوري در ادبيات را از بين مي‌برد
خبرگزاري فارس: عضو هيئت علمي دانشگاه تربيت مدرس گفت: موازي كاري در كار پژوهش همزمان در نهادهايي چون ارشاد، فرهنگستان و دانشگاه‌ها ديده مي‌شود كه باعث از بين رفتن خلاقيت مي‌شود.


حسن ذوالفقاري استاد دانشگاه و مولف كتاب‌هاي درسي ادبيات فارسي در گفتگو با خبرنگار ادبي خبرگزاري فارس با تاكيد بر اين نكته كه نوآوري در ادبيات يكي ضروري‌ترين مباحث است گفت: از سه منظر آموزشي، پژوهشي و فن‌آوري مي‌توان نوآوري در ادبيات را بررسي كرد.
وي افزود: در نگاه آموزشي اولين نوآوري اين است كه بتوانيم رشته‌هاي متنوع و متعددي در رشته زبان و ادبيات فارسي ايجاد كنيم و ايجاد اين رشته‌ها بايد باعث توليد علم و ريز كردن آن باشد. چرا كه اگر ادبيات و علم به صورت كلي باشد ديده نمي‌شود و با جزئي كردن آن بايد تخصص ايجاد شود.
عضو هيئت علمي دانشگاه تربيت مدرس درباره نوآوري در عرصه پژوهش تصريح كرد: بحث رساله‌ها و پايان‌نامه‌ها موضوعي است كه در اينجا مطرح مي‌شود. همه موضوعات رساله‌ها تكراري و فاقد عمق و نيازهاي حال و آينده جامعه هستند و از شدت كلي بودن يا جزئيات بيهوده به سرانجام نمي‌رسند.
ذوالفقاري تاكيد كرد: رساله‌ها و پايان‌نامه‌هاي دانشگاهي آن‌قدر به موضوعات تكراري مي‌پردازند تا آن موضوع را خراب مي‌كنند و از سويي اصلا وارد حوزه‌هاي نوآورانه نمي‌شوند.
وي با ارايه پيشنهاد تاسيس يك بانك اطلاعاتي رساله‌ها و پايان‌نامه‌ها عنوان كرد: اين بانك بايد كارهايي كه در زمينه ادبيات انجام شود را عنوان كند و نه كارهايي كه صرفا انجام شده است تا خلاءها را جبران كند و پازل كلي را تكميل كند.
مولف كتاب «سِر دلبران» تصريح كرد: پژوهش‌هاي غير رساله‌اي كه بيرون دانشگاه انجام مي‌شود آسيب‌هايي دارد كه اين آسيب‌ها به فقدان خلاقيت و نوآوري در موضوع گزيني باز مي‌گردد. موازي كاري در كار پژوهش همزمان در نهادهايي چون ارشاد، فرهنگستان و دانشگاه‌ها ديده مي‌شود كه باعث از بين رفتن خلاقيت مي‌شود و خروجي به همراه ندارد و پژوهش‌ها در همان اتاق مديركل باقي مي‌ماند.
ذوالفقاري درباره نوآوري در فن‌آوري بيان داشت: فن‌آوري عبارت است از به كارگيري علم كه از دانشگاه توليد علم انجام مي‌شود و حوزه‌هاي فن‌آوري آن را به مصرف مي‌رساند با اين تعريف مطبوعات، صدا و سيما و عرصه نشر كتاب همه در حوزه فن‌آوري قرار مي‌گيرد.
وي ادامه داد: در عرصه نشر كتاب شاهديم كه آثار اصيل كم منتشر مي‌شوند يا اگر منتشر شوند در كتاب‌فروشي‌ها مي‌ماند و كسي آنها را نمي‌خرد در عوض كتاب‌هاي بازاري بلافاصله به فروش مي‌رسند و اين نشان مي‌دهد كه ما هنوز نتوانسته‌ايم ذائقه بازار نشر را نوآورانه تربيت كنيم.
اين استاد دانشگاه با بيان اينكه دانشگاه از جامعه ادبي گسسته است اذعان داشت: بايد بتوانيم از اساتيد مجرب و داستان‌نويسان در دانشگاه‌ها استفاده كنيم چرا كه امروز در دانشگاه‌ها بيشتر درباره ادبيات صحبت مي‌شود تا خود ادبيات.
ذوالفقاري خاطرنشان كرد: دانشگاه و ارشاد در عرصه فن‌آوري نوآوري در ادبيات موظفند و ارشاد بيش از آنكه به موضوعات ارزشي بپردازد، بايد مميزي را در اصالت كارها جستجو كند.
انتهاي پيام/
 يکشنبه 5 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 249]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن