واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ فروردين ۱۳۹۴ (۹:۴۷ق.ظ)
پارک ياس چگونه به مردم واگذار شد موج -در بيست و سومين روز از فروردين ماه سال جاري تعدادي از خبرنگاران با مدير کل منابع طبيعي و آبخيزداري استان تهران راهي بوستان جنگلي قوچک (ياس) شدند و از جزئيات بهره برداري عمومي از اين بوستان و همچنين اقدامات انجام شده و برنامههاي پيش روي اين اداره کل خبر و گزارش تهيه کنند.
پارک جنگلي قوچک (ياس) که در نگاه بسياري به نام شهرداري تهران ثبت شده نتيجه چهل سال تلاش سازمان جنگلهاست. به گفته کارکنان اداره کل جنگلها، منابع طبيعي و آبخيزداري تهران، بسياري از کساني که 40 سال پيش نهالهاي کوچک را در اين منطقه کاشتند امروز زنده نيستند يا بازنشسته شدهاند. دوتن از همکاران آنها در آتش سوزي اين جنگلها جان خود را از دست دادند. «غلام عباس عبدينژاد» مديرکل منابع طبيعي استان تهران، هم در جمع خبرنگاراني که به بوستان ياس رفته بودند، هرگونه واگذاري اراضي آزاد شده را تکذيب و تأکيد ميکند: «طبق ماده 2 مصوبه شوراي انقلاب واگذاري عرصههاي جنگلي «دست کاشت» مطلقاً ممنوع است اما تحويل مديريت بهرهبرداري آنها براساس ماده 3 قانون حفاظت بلامانع است.» او همچنين تأکيد ميکند: «سند شش دانگ همه اراضي به اسم سازمان جنگلها موجود است.
بهرهبرداري از اين جنگلها از سوي شهرداري در جريان است آن هم نه براي هتلسازي و ميهمانسرا بلکه براي ايجاد تسهيلاتي چون سرويس بهداشتي، آلاچيق يا نيمکتي براي استفاده مردم.
او در پاسخ به اين سؤال که آيا بحث ساخت هتل و ميهمانسرا در پارک جنگلي قوچک پيش کشيده شده يا خير ميگويد:بله. در پارک جنگلي شيان اين کار را کردند و چندين هتل و ميهمانسرا ساختند که اين ساخت و سازها غير قانوني است. بنابراين ممکن است اين تصور وجود داشته باشد که ميشود در پارک قوچک هم ساخت و ساز انجام داد که از سوي سازمان جنگلها تکذيب ميشود. او همچنين وسعت پارک ياس را بر خلاف آنچه در رسانهها آمده 740 هکتار اعلام ميکند. خبرها پيش از اين از وسعت 1400 هکتاري اين اراضي خبر داده بودند.
در پي سخنان رهبر معظم انقلاب در جمع مديران، کارکنان و فعالان حوزه منابع طبيعي و محيط زيست «محمد باقر قاليباف» شهردار تهران پس از سخنراني، به مردم تهران وعده داد که آنها سيزده بدر سال 94 را در پارک ياس به سر خواهند برد.
صحبتهاي شهردار تهران اين تصوير را در ذهن بسياري به وجود آورد که اراضي که تا پيش از آن در دست نهادهاي نظامي بود، توسط شهرداري بازپس گرفته شده است. اما به گفته «عبدي نژاد» واقعيت چيز ديگري است: «بعد از ظهر روز هفدهم اسفند ماه سال 93، پس از ديدار با رهبر معظم انقلاب مبني بر واگذاري اراضي به مردم، نامهاي به شهرداري نوشتم و اعلام کردم که سازمان آماده است، بهرهبرداري از 740 هکتار اراضي پارک قوچک و همچنين 500 هکتار از اراضي سوهانک را به شهرداري بدهد.» به گفته او 20 روز طول کشيد تا اين برنامه اجرا شد.
هرچند اداره کل منابع طبيعي تهران بهرهبرداري از پارک ياس را طبق قانون به شهرداري داده اما همچنان به ساخت هتل در جنگل شيان، ساخت ساختمان چهار طبقه اداري در پارک سرخه حصار و همچنين ساخت و سازها در پارک دست کاشت «خرگوش دره» اعتراض دارد. او در پاسخ به اين سؤال خبرنگاران مبني بر اينکه چه اقدامي براي مقابله با تخريب ساخت و سازهاي انجام گرفته، ميگويد: «به صورت کتبي تذکرات لازم را اعلام کردهايم که بايد اجرا شود.» عبدينژاد با استناد به سخنان رهبرمعظم انقلاب در آن ديدار ميگويد: «ساخت و سازهاي انجام گرفته غيرقانوني است و اگر مسأله رفع نشود، به قانون ارجاع ميشود» «ما از شهرداري کتابچه طرح (طرح مديريت وبهرهوري پارک جنگلي) خواستهايم تا براساس آن برنامهها در پارک پيش برود. هيچ گونه تغيير کاربري در زمينها نبايد اتفاق بيفتد و تنها امکانات سبک براي حضور مردم بايد ايجادشود. «
جريمه 500 ميليوني آفرودسواران منطقه سوهانک
اداره کل منابع طبيعي تعطيلات نوروزي پرماجرايي داشته است. 20 اکيپ شبانه روز عمليات گشت داشتند. آنها از 25 اسفند ماه تا 15 فروردين توانسته بودند از 34 مورد زمين خواري، کوه خواري و... جلوگيري کنند.
به گفته عبدينژاد 48 دستگاه ماشين آفرود (شيب رو) از کساني که آرامش اهالي منطقه سوهانک را تهديد ميکردند، ضبط شد.
اين افراد براي بازپس گرفتن ماشينهاي خود بايد جريمه 500 ميليون توماني خساراتي که به اراضي ملي زدهاند را پرداخت کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]