واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ فروردين ۱۳۹۴ (۱۷:۱۴ب.ظ)
مسکنهاي امروزي متناسب با سبک زندگي اسلامي نيست موج - نماينده ولي فقيه در استان و امامجمعه خرمآباد گفت: مسکن انسان بايد آگاهانه و با آداب و شرايطي باشد که متأسفانه امروز وضعيت مسکن انسانها بسيار اسفبار شده است و وضعيت مسکن برخي انسانها حتي از مسکن موجودات و حيوانات پائينتر آمده است.
نماينده ولي فقيه در استان و امامجمعه خرمآباد امروز، 25 فروردين در جمع هنرمندان لرستاني در تفسير آيات 68 و 69 سوره نحل گفت: اين آيات اشاره به خانهسازي و توليد عسل توسط زنبور دارد و به همين دليل اين سوره به سوره نحل نامگذاري شده است.
وي افزود: يکي از شگفتيهاي آفرينش و هنرهاي خدا در موجودي بهنام زنبور عسل نشان داده شده است که اين هنر و شگفتي آفرينش آنقدر اهميت داشته است که سورهاي از قرآن به نام نحل نامگذاري و يک آيه از قرآن به اين موجود اختصاص دارد.
اين مفسر قرآنکريم در بيان معاني وحي گفت: وي در لغت بهمعناي اشاره سريع و فهماندن مخفيانه سريع است در قرآن اين کلمه در معاني ارتباط بين پيامبران و خدا و مخفيانه بودن مطرح است.
وي اضافه کرد: ارتباط و پيامرساني بين خدا و پيامبر را وحي ميگويند، وحي بهمعناي الهام نيز آمده است، وحياي که در مورد زنبور عسل بهکار رفته الهام غريزي است، کلمه وحي به مادر موسي بهمعناي الهام خودآگاه، در مورد زکريا بهمعناي اشاره سريع و در مورد شيطان بهمعناي وسوسه بهکار رفته است.
نماينده وليفقيه در لرستان گفت: در آيه 68 سوره نحل خداوند متعال به زنبور عسل الهام کرده است که «وَأَوْحَى رَبُّکَ إِلَى النَّحْلِ أَنِ اتَّخِذِي مِنَ الْجِبَالِ بُيُوتًا وَمِنَ الشَّجَرِ وَمِمَّا يَعْرِشُونَ؛ و پروردگار تو به زنبور عسل وحى [=الهام غريزى] کرد که از پارهاى کوهها و از برخى درختان و از آنچه داربست [و چفتهسازى] ميکنند خانههايى براى خود درست کن».
وي از خانهسازي زنبور عسل بهعنوان يکي از شگفتيها ياد کرد و افزود: اين موجود عجيب و غريب ميتواند خانهاي بسازد که اين خانه ويژگيهايي داشته باشد.
ميرعمادي با اشاره به ضرورت مسکن براي موجودات و حيوانات و اينکه مسکن انسان با مسکن موجودات ديگر فرق دارد، اضافه کرد: مسکن انسان بايد آگاهانه و با آداب و شرايطي باشد که متاسفانه امروز وضعيت مسکن انسانها بسيار اسفبار شده است و وضعيت مسکن برخي انسانها حتي از مسکن موجودات و حيوانات پايينتر آمده است.
اين مفسر قرآن کريم بيان کرد: مسکن موجودات و حيوانات بر يکديگر اشراف ندارد هرگز موجود يا حيواني مسکن خودش را در ديد حيوان ديگر قرار نميدهد و اين در حالي است که امروز مسکنهاي ما به همديگر اشراف دارد و اين يک اشکال مهم است.
وي اضافه کرد: تمام موجودات و حيواناتي که براي خودشان مسکن ميسازند يک حريمي قائل ميشوند مراقب هستند ديدي به همديگر نداشته باشند اما امروز مسکنهاي ما در ديد کامل است در حاليکه سبک زندگي اسلامي اينطور نيست اين سبک عريان سبک زندگي غربي است.
نماينده وليفقيه در لرستان با بيان اينکه مسکن نياز اوليه هر موجود، حيوان و انساني است، گفت: قرآن به ما دستور ميدهد که شما مسکني که انتخاب ميکنيد آگاهانه باشد حريم و حرمت داشته باشد.
وي افزود: خداوند متعال در آيه 69 سوره نحل ميفرمايد: «ثُمَّ کُلِي مِن کُلِّ الثَّمَرَاتِ فَاسْلُکِي سُبُلَ رَبِّکِ ذُلُلًا يَخْرُجُ مِن بُطُونِهَا شَرَابٌ مُّخْتَلِفٌ أَلْوَانُهُ فِيهِ شِفَاء لِلنَّاسِ إِنَّ فِي ذَلِکَ لآيَةً لِّقَوْمٍ يَتَفَکَّرُونَ؛ سپس از همه ميوهها بخور و راههاى پروردگارت را فرمانبردارانه بپوى [آنگاه] از درون [شکم] آن شهدى که به رنگهاى گوناگون است بيرون ميآيد در آن براى مردم درمانى است راستى در اين [زندگى زنبوران] براى مردمى که تفکر ميکنند نشانه [قدرت الهى] است».
ميرعمادي با اشاره به اينکه زنبور هم در درونش کارخانه عسلسازي و هم کارخانه زهرسازي دارد و عسل زنبور بالاترين شفا و زهرش بالاترين دردهاست، گفت: زنبور در کنار عسلسازي مواد شيمايي، زائد و مضر را دفع ميکند.
وي با بيان اينکه يک نظم و شرح وظايفي در زندگي زنبور عسل وجود دارد و يک گروه آنها مأمور شناسايي گلها، گياهان و ميوهها، يک گروه مسئوليت نشانهگذاري و اطلاعرساني و گروهي نيز مسئوليت مکيدن گلها را دارند و کار توليد عسل را زنبور ملکه انجام ميدهد، اضافه کرد: حيوانات از هدايت تکويني و غريزي برخوردار هستند و آنها به حال خود راها نشدهاند.
اين مفسر قرانکريم در بيان خواص عسل به جنبه درماني و شفابخشي و نيروبخشي آن اشاره کرد و افزود: عسل جلوگيري کننده از ايجاد عفونت در معده و روده، مؤثر در خونسازي و نيروبخش است و در جراحيها از عسل براي جذب پوست به هم استفاده ميشود، در درمان زخم معده و رمانتيسم مؤثر است و بسياري فوايد ديگر نيز دارد.
وي در پايان بيان کرد: دقيقترين مطالب راجع به مسکن، اقتصاد، پزشکي، هنري و جغرافيايي در قرآن وجود دارد اما هدف قرآن از بيان اين مباحث شکوفا کردن خردورزي و تفکر انسان است و اهداف تربيتي و هدايتي دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]