واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ فروردين ۱۳۹۴ (۱۵:۱۷ب.ظ)
مشروح سخنراني شمخاني در اجلاس دبيران شوراي امنيت ملي سازمان همکاري شانگهاي موج - دبير شوراي عالي امنيت ملي کشورمان که به روسيه سفر کرده است، در اجلاس دبيران شوراي امنيت ملي سازمان همکاري شانگهاي سخنراني کرد.
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، علي شمخاني، دبير شوراي عالي امنيت ملي کشورمان که به روسيه سفر کرده است، در اجلاس دبيران شوراي امنيت ملي سازمان همکاري شانگهاي سخنراني کرد.
شمخاني با تشريح وضعيت انتقال قدرت در جهان کنوني در ابعاد مختلف که منجر به ظهور و شکل گيري قطب هاي جديد قدرت در عرصه هاي منطقه اي و بين المللي شده است اظهار داشت: قدرت آسيا رو به افزايش است و با افزايش نقش محوري اين منطقه در تجارت، سياست و امنيت جهاني، وزن راهبردي مناطق جغرافيايي جهان به نفع آسيا، درحال تغيير است.
دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران عوامل ناامني در سطح ملي، منطقه اي و بين المللي را همچنان پابرجا دانست و با اشاره به ماهيت سيال ان اظهار داشت: نقض مکرر و آشکار موازين حقوقي و معيارهاي پذيرفته شده بين المللي از جمله توسل به زور و تهاجم نظامي يک کشور و يا يک ائتلاف به کشور ديگر بدعتي مردود و اقدامي در مسير نهادينه سازي ناامني است.
وي اعمال استاندارد دو گانه در مواجهه با تروريسم را مصداق دسته بندي اين پديده شوم به تروريسم خوب و بد دانست و افزود: استفاده ابزاري از موازين و معيارهاي حقوق بين الملل و نهادهاي بين المللي براي مداخله در امور کشورها و اِعمال تحريمهاي نامشروع عليه دولت هاي قانوني و ملت ها، در کنارحمايت هاي آشکار و پنهان سياسي و اقتصادي از گروه هاي تروريستي و توانمند سازي جنايتکاران تحت عنوان حمايت از دمکراسي، مصداق بارز استفاده ابزاري از تروريسم است.
علي شمخاني با ارائه تحليلي دقيق از دلايل و روند شکل گيري داعش، برخي تحرکات نمايشي و تبليغاتي ائتلاف عليه داعش را در صحنه عمل ناموفق معرفي کرد و افزود؛ سازمان هاي اطلاعاتي اين ادعا را تاييد مي کنند که روند پيوستن افراد به اين جريان تروريستي رو به افزايش است.
دريابان شمخاني با انتقاد از معيارهاي دو گانه برخي کشورها در مواجهه با بحران هاي مشابه در سوريه، يمن، اوکراين و بحرين، تمکين به خواست و راي ملت ها را راه حل رفع بحران هاي جاري در اين کشورها دانست و خاطر نشان کرد، ائتلاف هاي نظامي براي مقابله با داعش و براي سرکوب مردم يمن، منطقه را در جنگ فرو برده و اين در حالي است که عملکرد هر دو ائتلاف به افزايش بي ثباتي، ناامني وتصاعد بحران در منطقه و جهان منجر شده است.
وي با يادآوري طرح رييس جمهور ايران براي مقابله با خشونت و افراط گري که به تصويب مجمع عمومي سازمان ملل نيز رسيد، خواستار همکاري جهاني و اقدام هماهنگ کشورها با اين دو پديده شوم شد.
دبير شواري عالي امنيت ملي کشورمان در ادامه با ارائه پيشنهادهاي مشخص براي برخورد با چالش هاي امنيتي در سطح منطقه افزود: توجه خاص به آگاه سازي مردم منطقه و به ويژه جوانان و آشناسازي آنها با جريان هاي معتدل ديني، مقابله با سوء استفاده تروريست ها از فضاي مجازي و شبکه هاي اجتماعي، توجه ويژه به مسايلي نظير رفع فقر، بيکاري، فاصله طبقاتي، تبعيض هاي قومي، ديني و مذهبي وکاهش فاصله ميان دولت ها و ملت ها از جمله اقدامات ضروري در حوزه مديريت چالش هاي منطقه اي است.
وي با تاکيد بر ضرورت ايجاد سازوکار موثر در قطع تأمين مالي و انتقال تروريست ها و خاتمه بخشيدن به حمايت هاي اطلاعاتي، عملياتي و نظامي از جريان هاي تروريستي اظهار داشت: تبادل تجارب اطلاعاتي ميان کشورها براي مقابله با تروريسم و طراحي ساز و کارهاي منعطف و کارامد براي اجراي طرح هاي پيشگيرانه در اين خصوص الزامي است.
نماينده مقام معظم رهبري در شوراي عالي امنيت ملي در خاتمه با اشاره به تجربيات ارزنده و کم نظير جمهوري اسلامي ايران در زمينه مقابله موثر و مهار موج تروريسم خشن در منطقه ،امادگي کشورمان را براي تبادل اطلاعات و مشارکت با سازمان همکاري شانگهاي در اين خصوص، اعلام کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]