واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: سفیر کویت: چاد را هم به ائتلاف اضافه می کنیم
سفیر چاد در کویت از فراهم آمدن زمینه های لازم برای پیوستن کشورش به اتحادیه عرب خبر داد. به نوشته پایگاه اینترنتی روزنامه الرای چاپ کویت، علی احمد اغبش سفیر جمهوری چاد در کویت در گفت و گوی اختصاصی با این روزنامه در پاسخ به این پرسش که «در سایه وجود ناآرامی در کشورهای همسایه، اوضاع امنیتی چاد را چگونه توصیف می کنید؟»
کد خبر: ۴۹۱۲۷۳
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۳ - 14 April 2015
سفیر چاد در کویت از فراهم آمدن زمینه های لازم برای پیوستن کشورش به اتحادیه عرب خبر داد.
به نوشته پایگاه اینترنتی روزنامه الرای چاپ کویت، علی احمد اغبش سفیر جمهوری چاد در کویت در گفت و گوی اختصاصی با این روزنامه در پاسخ به این پرسش که «در سایه وجود ناآرامی در کشورهای همسایه، اوضاع امنیتی چاد را چگونه توصیف می کنید؟» گفت در چاد ثبات برقرار است. چاد از چندین سال پیش، پس از پشت سر گذاشتن بسیاری از مشکلات داخلی روند کمک به حل بسیاری از بحران های امنیتی قاره آفریقا را در پیش گرفته است.
همه می دانند اگر چاد در شمال مالی مداخله نمی کرد، کشورهای جهان و دیگر کشورهای قاره آفریقا نمی توانستند این مشکل را حل کنند و مانع اشغال شمال مالی توسط تروریست ها شوند. ما علاوه بر این به حل مشکل بوکوحرام نیز کمک کردیم و اگر ارتش ما مداخله نمی کرد، نیجریه نمی توانست دو ماه پیش انتخابات برگزار کند. چاد به علت این کمک ها و نیز کمک های دیگر توانست یک پاداش بین المللی دریافت کند و آن این بود که همه کشورهای جهان آن را به رسمیت شناختند و برای نخستین بار عضو غیردائم شورای امنیت سازمان ملل شد.
اغبش درباره تاثیر احتمالی گروه های تروریستی بر چاد به ویژه پس از بیعت گروه بوکوحرام با گروه دولت اسلامی (داعش) گفت حجم پوشش رسانه ای این موضوع از حجم واقعی خود موضوع بیشتر است. من شخصا یکی از افسران نیروهای مسلح بودم و از جغرافیای چاد، منطقه و میزان تاثیرگذاری جنبش های مسلح بر امنیت منطقه اطلاع دارم. مرز های چاد صد درصد امن است و همین موضوع به ما اجازه می دهد وارد روند حل مشکلات کشورهای همسایه شویم. من به شما اطمینان می دهم که مشکلات نیجریه ظرف چند روز آینده پایان خواهد یافت همان طور که مشکلات آفریقای مرکزی و مالی پایان یافت. برهمین اساس ما هیچ گونه نگرانی نسبت به تهدید این باندها نداریم.
سفیر چاد در کویت درباره روابط کشورش با کشورهای عربی به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس گفت روابط ما با منطقه عربی خارج از مرزهای قاره آفریقا از طریق مصر و سودان بسیار قدیمی است به گونه ای که شهروندان چاد از زمان شرکت در جنگ های آزادسازی سال هزار و نهصد و چهل و هشت همچنان در سرزمین های مقدس اقامت دارند. همچنین بسیاری از شهروندان چاد همچنان در اردن، کویت، مصر و عربستان اقامت دارند. درمورد روابط رسمی نیز باید بگویم در سال هزار و نهصد و هفتاد و سه نخستین سفارت چاد در خلیج فارس در عربستان افتتاح شد پس از آن نیز در کویت و قطر سفارت افتتاح کردیم و به زودی سفارت چاد در امارات نیز افتتاح خواهد شد.
اغبش در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر این که «با توجه به این که بیش از چهل و پنج درصد مردم چاد به زبان عربی صحبت می کنند و اصالتا عرب هستند، چرا چاد به اتحادیه عرب نپیوست؟» گفت این موضوع داستانی طولانی دارد. چاد در دهه هفتاد قرن گذشته درخواست پیوستن به اتحادیه عرب را مطرح کرد اما به علت وجود مشکلات بین چاد و لیبی، کشور لیبی با پیوستن ما به این اتحادیه مخالفت کرد. همان طور که همه می دانند طبق منشور اتحادیه عرب همه تصمیم ها در این اتحادیه باید با اجماع صورت گیرد. ما بار دیگر در سال دو هزار و ده پیش از بحران لیبی این موضوع را از طریق دبیرخانه اتحادیه عرب مطرح کردیم. چند روز پیش از دبیرکل اتحادیه عرب این موضوع را پیگیری کردم. وی گفت روند خوب پیش می رود و امیدوارم این بار همه این کشورها با این موضوع موافقت کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]