تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر که خوش نیت باشد روزیش زیاد می شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834474303




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قربانیان توسعه اقتصادی بدون پیوست اجتماعی


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


قربانیان توسعه اقتصادی بدون پیوست اجتماعی وبلاگ > دیلمی‌زاده، عباس - با توجه به اتفاقات چند ماه گذشته و دریچه‌های امیدی که برای برداشته شدن تحریم‌ها از سوی طرف‌های مذاکره کننده ایجاد شده است، این سؤال پیش می‌آید که آیا لغو تحریم‌ها تأثیری در مصرف مواد مخدر در ایران خواهد داشت؟ به نظر می‌رسد پژوهشگران بتوانند، پیش‌بینی‌هایی انجام دهند و با پاسخی دقیق و هوشمندانه که مبتنی بر یافته‌های علمی و پژوهشی است از بروز انواع مختلف مشکلات و آسیب‌های اجتماعی که در آینده ممکن است تحت تأثیر شرایط اقتصادی و اجتماعی برداشته شدن تحریم‌ها به وجود آید، پیشگیری کنند.

ممکن است طرح این مسئله که برداشته شدن تحریم‌ها، شیوع و الگوی مصرف را تحت تأثیر قرار می‌دهد، عجیب به نظر برسد اما همان‌طور که شواهد علمی معتبر نشان داد الگوی مصرف مواد مخدر به دلیل تحریم‌های سال‌های اخیر تحت تأثیر قرار گرفت، می‌توان انتظار داشت برداشته شدن تحریم‌ها نیز تأثیر خود را بر شیوع و الگوی مصرف بگذارد. واقعیت این است که هرگونه تغییر ناگهانی وضعیت اقتصادی می‌تواند به همراه خود تغییراتی در سیستم‌های اجتماعی و در نهایت موارد مربوط به آسیب‌های اجتماعی را به همراه داشته باشد. با مدل تفکر سیستمی که به موضوعات سیستم‌های اجتماعی و اقتصادی می‌پردازد پیش‌بینی این موضوع چندان سخت و مشکل نخواهد بود.
در اینجا قصد ندارم در رابطه با کاهش یا افزایش قیمت ارز و تأثیر آن در قیمت مواد وارداتی یا پیش سازهای مواد محرک که منجر به تغییر قیمت تمام شده مواد مخدر و محرک می‌شود، بحث کنم و یا پیش‌بینی‌هایم را در رابطه با تغییر قیمت مواد مخدر بیان و تحلیل کنم بلکه می‌خواهم به رابطه بین توسعه اقتصادی و افزایش اعتیاد در کشور بپردازم و امیدوارم که در فرصتی دیگر به این موضوع پرداخته و با پیش‌بینی قیمت مواد تأثیرات آن را در تغییر الگوی مصرف طرح نمایم.
فعالان عرصه اقتصادی بر این باور هستند که با از بین رفتن تحریم‌ها، رشد چشمگیری در صنایع سبک و سنگین کشور اتفاق خواهد افتاد و موج ناگهانی از سرمایه‌گذاری در صنایع به‌خصوص صنایع زیربنایی را شاهد خواهیم بود. با از بین رفتن تحریم‌ها، فعالان حوزه اقتصادی چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی تلاش خواهند کرد زمان از دسته رفته در سال‌های گذشته را جبران نموده و برنامه‌های توسعه‌ای خود را با سرعت هر بیشتر در کشور اجرا نمایند. سرعت در اجرای پروژه‌های صنعتی معنای یکسانی برای فعالان اقتصادی و اجتماعی ندارد. فعالان اقتصادی آن را شکوفایی اقتصادی معنا می‌کنند اما فعالان اجتماعی از توسعه اقتصادی بدون توجه به توسعه اجتماعی نگران بوده و از عواقب چنین سرعتی بیم دارند.
برای اجرای هر پروژه بزرگ صنعتی به‌خصوص در حوزه‌های نفتی زیرساخت‌های اجتماعی، رفاهی برای کارگران و کارمندان مجری پروژه نیاز است که فراهم کردن این زیرساخت‌ها به دلیل سرعت بالای اجرای پروژه‌ها معمولاً نادیده گرفته می‌شود. پروژه‌ها بدون توجه به امکانات رفاهی و نیازهای اجتماعی کارگران کلید می‌خورد و سال‌ها طول خواهد کشید تا صاحبان سرمایه برای این موضوع چاره اندیشی کنند به عنوان مثال می‌توان از شرایط سال‌های گذشته در عسلویه نام برد.
توسعه صنایع نیاز به نیروی کار دارد. نیروی کاری که فارغ از نیازهای اجتماعی، روانی، عاطفی و رفاهی به دور از خانواده مجبور به اجرای پروژه‌های طولانی مدت در مناطق دوردست کشور است. تجربه چند دهه کار کردن در حوزه اعتیاد نشان از آن دارد که همین کارگران کاندیداهای اصلی ورود به چرخه مصرف مواد مخدر و بخشی از آن‌ها آماده تغییر به الگوهای پرخطر مصرف مواد مخدر خواهند بود.
واقعیت این است که بیشتر این کارگران که در شرایط سخت و طاقت‌فرسا مجبور هستند مدت زمان طولانی کار کنند، بخشی از نیازهای جسمی، روانی و عاطفی خود را با مصرف مواد مخدر تأمین می‌کنند. آنها مواد مصرف می‌کنند تا بتوانند کار کنند و کار می‌کنند تا بتوانند مواد مصرف کنند و به توسعه صنایع کمک کنند اما در نهایت زمانی که بازدهی خود را از دست می‌دهند، از پروژه اخراج شده و الگوهای مصرف آنها به سمت مدل‌های پرخطر خواهد رفت. با چنین شرایطی پیش‌بینی افزایش اعتیاد در سال‌های آینده و افزایش نرخ شیوع اعتیاد در محیط‌های صنعتی چندان دور از انتظار نیست. وضعیت صنایع کوچک و محیط‌های دیگر هم چندان متفاوت نخواهد بود که می‌توان در فرصتی دیگر به تحلیل وضعیت آن پرداخت.
به نظر می‌رسد، اگر از امروز فعالان اجتماعی حوزه کاهش تقاضا به‌خصوص متخصصان حوزه‌های پیشگیری و کاهش آسیب برنامه‌ریزی خود را آغاز کنند شاید بتوان امیدوار بود که بعد از لغو تحریم‌ها و افزایش ناگهانی اجرای پروژه‌های صنعتی در کشور از افزایش یک‌باره ورود افراد به چرخه مصرف یا افزایش آسیب در محیط‌های کارگری جلوگیری کنیم. شاید بتوان با درایت و مدیریت مناسب تدبیری اندیشید تا خسارات وارده به کارگران و کارمندان پروژه‌ها کاهش یابد.
هرچند که چندان به اجرای برنامه‌های پیشگیرانه در محیط‌های صنعتی خوش‌بین نیستم چرا که صاحبان سرمایه دلیلی برای سرمایه‌گذاری بلندمدت در این بخش احساس نمی‌کنند اما می‌توان امیدوار بود که فعالان و متخصصان کاهش آسیب با برنامه‌ریزی به موقع اقداماتی را آغاز کنند تا در زمان مناسب به اجرا گذاشته شود. در چنین شرایطی می‌توان خوش‌بین بود که آسیب‌ها و لطماتی که در آینده قابل پیش‌بینی است، کاهش یابد. ای کاش بتوانیم با جمع‌آوری اطلاعات و تحلیل درست، تصمیم‌گیری به موقع و مدیریت کارآمد آینده را پیش‌بینی و برنامه مناسب برای جامعه هدف را طراحی کنیم. یادمان باشد بخشی از معتادان امروز قربانیان توسعه اقتصادی بدون توجه به نیازهای اجتماعی در سال‌های گذشته بوده‌اند.



دوشنبه 24 فروردین 1394 - 14:41:33





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن