واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
اژدهای زرد به دنبال طلای سیاه ترکمنستان
چین همزمان با افزایش نیاز به حاملهای انرژی در سالهای اخیر به دنبال کانالهای انرژی تازه برای خود بوده که در این زمینه ترکمنستان میتواند گزینه مناسبی برای این کشور قلمداد گردد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در ترکمنستان به نقل از خبرگزاری رسمی ترکمنستان، چین همزمان با افزایش نیاز به حاملهای انرژی در سالهای اخیر بدنبال کانالهای انرژی تازه برای خود بوده است که در این زمینه ترکمنستان میتواند گزینه مناسب برای این کشور قلمداد گردد. به همین منظور امروز معاون رئیس جمهور ترکمنستان در امور نفت و گاز با سفر به «پکن» با معاون نخست وزیر چین دیدار و برگسترش مناسبات همه جانبه میان «عشقآباد» و «پکن» تاکید کرد. «ژانگ گائولی» معاون نخست وزیر چین و «بایمراد خواجهمحمداف» معاون رئیس جمهور ترکمنستان در امور نفت و گاز در نشستی در «پکن» بر تقویت همکاریهای میان دو کشور تاکید کردند. معاون نخست وزیر چین در این دیدار گفت: ترکمنستان همسایه مهم و شریک استراتژیک چین است.
وی تصریح کرد: در چند سال گذشته، همکاری استراتژیک چین و ترکمنستان به سطح مطلوبی رسیدهاست.
ژانگ افزود: پکن و عشقآباد درحوزههای تجارت، انرژی، و امنیت همکاریهای نزدیک داشته و از این همکاریها تاکنون نتایج مطلوبی بدست آمده است.
معاون رئیس جمهور ترکمنستان نیز در این دیدار عشقآباد و پکن را 2 کشور دوست خواند و از این روابط ابراز رضایت نمود.
خواجهمحمداف همچنین آمادگی کشورش را برای تقویت همکاریها با چین در حوزههای مختلف بویژه اقتصادی،تجاری و انرژی اعلام کرد. نگاهی به روابط میان عشقآباد و پکن سفر مقام عالی رتبه دولت ترکمنستان به پکن در حالی صورت میگیرد که چین مقام اول در تجارت خارجی ترکمنستان در اختیار دارد.
در سال 2009 خط لوله گاز فراملی از ترکمنستان به چین با عبور از ازبکستان و قزاقستان راهاندازی شد و بر اساس توافقات جدید مقدار گاز صادراتی به چین سالانه به 65 میلیارد متر مکعب افزایش خواهد یافت. در حال حاضر بیش از 40 شرکت بزرگ چینی در خاک ترکمنستان رسما فعالیت میکنند و حدود 70 طرح را در عرصههای مختلف در خاک این کشور بویژه در زمینه واردات تجهیزات و ماشین آلات، تجهیز و توسعه میادین نفت، گاز و پالایشگاههای نفت و گاز، واردات واگن و لوکوموتیو و صنعت مخابرات و ارتباطات و فناوری نوین را در دست اجرا دارند. چین در سالهای متمادی بیش از 20 میلیارد دلار به اقتصاد ملی ترکمنستان به ویژه در زمینه توسعه صنعت نفت و گاز سرمایهگذاری کرده و به مهمترین شریک تجاری و اقتصادی ترکمنستان تبدیل شدهاست. پکن جزء اولین کشورهایی بود که استقلال کشورهای آسیای مرکزی را به رسمیت شناخت و از ابتدای سال 1992 در هر کدام از این کشورها دفاتر دیپلماتیک خود را تاسیس کرد. چین با توجه به موقعیت خاص جغرافیایی، مجاورت با منطقه آسیایمرکزی و توانمندیهای اقتصادی، صنعتی و فناورینوین، در حال گسترش حضور خود در بازار انرژی کشورهای این منطقه، به ویژه ترکمنستان است. پکن در چند سال اخیر اعتبارهای مالی و تسهیلات بانکی بلند مدت فراوانی را برای خرید تجهیزات صنعتی و تولیدی ساخت شرکتهای چینی از جمله لوکوموتیو، واگن، رایانه، تجهیزات مخابراتی و ارتباطات، دستگاهها و تجهیزات صنعت نفت و گاز و پتروشیمی، بهداشتی و ساختمان سازی در اختیار کشورهای آسیای مرکزی قرار دادهاست. انتهای پیام/
94/01/23 - 12:13
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]