واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: به طور قطع بیانیه سوئیس و رفع تحریم ها نقش بسزایی در واردات کیفی سموم تکنیکال (ماده موثره) و فرموله شده از کشورهای معتبر جهان که نقش موثری در افزایش تولیدات بخش کشاورزی دارند، خواهد داشت.
به گزارش تراز ،محمدعلی باغستانی در گفت و گو با خبرنگاران با بیان آنکه 95 درصد سموم تکنیکال مصرفی کشور برای تولید سموم داخلی وارداتی است، افزود: در حال حاضر به طور تقریبی 90 درصد سموم فرموله شده مصرفی کشور در داخل کشور تولید و تنها 10 درصد آن از خارج وارد می شود.
وی اظهار داشت: طی سالهای اخیر با اعمال تحریم های ظالمانه علیه ایران، 95 درصد سموم مصرفی مورد نیاز کشور بالاجبار از چین و هند وارد می شد که در برخی موارد به دلیل کم اثر بودن سموم هندی و چینی تولیدکنندگان ناچار بودند دفعات مصرف سموم یا دز ماده موثره را افزایش دهند که ادامه این روند در بروز پیامدهای بهداشتی و زیست محیطی بی تاثیر نخواهد بود.
وی اضافه کرد: متاسفانه در برخی موارد کیفیت پائین سموم هندی و چینی سبب افزایش نارضایتی تولیدکنندگان می شد و این در حالی است که در نقل و انتقال پول به کشورهای مذکور نیز واردکنندگان با مشکلات متعددی مواجه بودند.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور بر ضرورت مصرف بهینه و کیفی سموم در بخش کشاورزی تاکید کرد و گفت: در صورتی که از سم برای کنترل و مبارزه با آفات بخش کشاورزی استفاده نشود، باید شاهد وارد شدن 30 تا 40 درصد خسارت به تولیدات بخش کشاورزی بود.
باغستانی ابراز امیدواری کرد که با نهایی شدن بیانیه سوئیس به طور قطع سموم تکنیکال کیفی از شرکت های معتبر جهان تامین و برای مصرف بخش کشاورزی وارد شود.
وی ادامه داد: البته واردات سموم از شرکت های مختلف بستگی به نوع سم دارد به طور مثال در زمان وضع تحریم ها علیه ایران، شرکت آمریکایی داوو که یکی از بهترین تولیدکنندگان سموم کشاورزی در جهان است، ما را تحریم کرد.
به گفته وی، برخی شرکت های دیگر کشورهای جهان نیز به شکل غیررسمی ما را تحریم کردند به طوری که امکان واردات سموم کشاورزی از آن کشورها نیز وجود نداشت.
رئیس سازمان حفظ نباتات تاکید کرد: به طور حتم بیانیه سوئیس در تسهیل نقل و انتقال پول، واردات سموم کیفی، مصرف بهینه سموم، ارایه تسهیلات به این بخش، افزایش تولید و بهداشت جامعه بیش از پیش تاثیر خواهد گذاشت.
به گفته باغستانی، مصرف سموم کیفی برای کنترل بیماری ها و آفات گیاهی حدود 15 درصد می تواند در مصرف بهینه و کاهش آن موثر باشد.
وی اظهار داشت: هم اکنون حدود 20 تا 22 میلیون لیتر (کیلوگرم) سم در بخش کشاورزی به مصرف می رسد این درحالیست که در حدود 12 سال گذشته میزان مصرف سم بین 30 تا 32 میلیون لیتر بوده که البته ابن تغییرات نشان دهنده مصرف بهینه سموم و جایگزینی سموم جدید به جای سموم قدیمی است.
وی درباره میزان مصرف سموم بخش کشاورزی، افزود: طبق آمارها در دنیا به طور متوسط حدود 1000 گرم (یک لیتر)ماده موثر سم در هر هکتار به مصرف می رسد در حالی که در کشور ما در هر هکتار حدود 562 گرم ماده موثره سم مصرف می شود که همین امر بیانگر کاهش بیش از 50 درصدی مصرف سم ایران در مقایسه با دیگر کشورهای جهان است.
وی گفت: طی سالهای اخیر با اجرای سیاست های روش مدیریت تلفیق آفات و مبارزه شیمیایی و دیگر اقدامات مصرف سم در کشور روند کاهشی به خود گرفته به طور مثال برای کنترل علف های هرز ذرت در گذشته از سم آتلانتیس در هر هکتار 7 کیلوگرم سم استفاده می شد، اما امروز با کمک تلاش های سازمان تحقیقات کشاورزی کشور از 1.5 تا 2 لیتر سم نیتروسولفات برای مبارزه با این آفت در هر هکتار استفاده می شود.
وی درباره قیمت مصرفی سموم کیفی با برندهای معتبر گفت: بکارگیری از سموم کیفی از شرکت های معتبر و کشورهای پیشرفته نسبت به سموم هندی و چینی ممکن است برای تولیدکنندگان هزینه بیشتری ایجاد کند اما به طور حتم مصرف سموم کیفی و معتبر با اثرگذاری و کاهش دفعات مصرف در هزینه های تمام شده تولید تاثیر چندانی نخواهد داشت.
وی درباره خروج سموم پرخطر از چرخه تولید گفت: خروج سموم پرخطر از چرخه تولید یکی از سیاست های سازمان حفظ نباتات کشور است که طی سالهای اخیر نیز مورد توجه قرار گرفته و همچنان در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: در حال حاضر ایران در خروج برخی سموم پرخطر نسبت به بعضی کشورهای پیشرفته جهان نیز پیشگام تر است به طوری که در شرایط فعلی اکثر کشورهای دنیا از سم سوین کارباریل استفاده می کنند، اما ایران به صورت داوطلبانه این سم پرخطر را از چرخه تولیدات کشاورزی خود خارج کرده است.
يكشنبه 23 فروردين 1394 ساعت 10:45
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]