واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ فروردين ۱۳۹۴ (۱۲:۵۰ب.ظ)
كاهش 10 درصدي بارش ها در تهران موج - مدير عامل شرکت آب منطقه اي تهران گفت: با توجه به ميزان بارندگي هاي صورت گرفته در استان تهران از شرايط فوق بحراني خشکسالي به وضعيت بحراني بازگشته ايم.
به گزارش خبرگزاري موج، خسرو ارتقايي با اعلام اين خبر اظهار کرد: از ابتداي سال آبي جاري (مهر 93) تاکنون افزون بر 226 ميليمتر بارندگي در سطح استان تهران ثبت شده است که در مقايسه با متوسط دوره بلندمدت 47 ساله افزون بر 10 درصد کاهش بارش را شاهد هستيم. متوسط بارندگي بلندمدت بالغ بر 250 ميليمتر است که در حال حاضر 226 ميليمتر بارش ثبت شده است.
ارتقايي تصريح کرد: اين ميزان بارش نسبت به سال گذشته مقداري بهتر شده، اما؛ رواناب ها مشابه سال گذشته است. در حال حاضر در سدهاي پنجگانه 422 ميليون مترمکعب آب ذخيره شده است. همچنين آب ذخيره شده در سدهاي اميرکبير 71، لتيان 44، لار 19، طالقان 168 و ماملو 120 ميليون مترمکعب مي باشد.
وي يادآور شد: در شرايط نرمال در سدهاي تهران بايد بيش از 700 ميليون مترمکعب ذخيره آبي وجود داشته باشد که در حال حاضر بيش از 280 ميليون مترمکعب کمبود ذخاير آبي در سدهاي استان تهران مشاهده مي شود که اين کاهش ها به دليل خشکسالي هاي پي در پي در استان تهران و استفاده از ذخاير آبي سدها در طول سال اتفاق افتاده است.
ارتقايي اضافه کرد: بالغ بر 150 ميليون مترمکعب حجم مرده سدهاي زيرپوشش است و همواره بايد اين عدد از حجم ذخاير آبي کسر شود و آنچه قابل استفاده است را مورد نظر قرار داد. پس مقدار مفيد آب ذخيره شده در سدهاي پنج گانه استان تهران، امروز (يکشنبه) در حدود 270 ميليون مترمکعب است.
مدير عامل شرکت آب منطقه اي تهران با بيان اينکه همچنان در سدهاي شرقي استان تهران به ويژه سدهاي لار و لتيان ذخاير آبي اندکي وجود دارد، اظهار کرد: حجم آب ذخيره شده در سد لار که اکنون 19 ميليون مترمکعب است در مقايسه با متوسط آورد آب اين سد که تا 450 ميليون مترمکعب نيز مي رسد، رقم بسيار ناچيزي است.
ارتقايي سپس با اشاره به ذخاير برفي استان تهران، گفت: اکنون پوشش برفي در استان در مقايسه با شرايط نرمال بيش از 50 تا 70 درصد کاهش نشان مي دهد. بايد دقت شود که ميزان ورودي آب به مخزن سدهاي زيرپوشش، وابستگي مستقيمي به ميزان پوشش برفي در حوضه هاي آبريز سدها دارد که متاسفانه در اين زمينه با کاهش روبرو هستيم، اما؛ اميدواريم با ورودي هايي که در ابتداي سال 94 اتفاق افتاده، شرايط بدتر از گذشته نشود.
وي همچنين ادامه داد: از سوي ديگر رواناب ها که تا پيش از سال جديد پنج درصد کاهش داشت با بارش هاي خوب صورت گرفته اين کسري تاحدودي جبران شده است و ميزان رواناب ها اکنون در حد سال گذشته است.
ارتقايي در ادامه تصريح کرد: طبيعي است که باوجود بارندگي هاي خوبي که در روزهاي پاياني سال 93 و اوايل سال 94 ثبت شده است، از شرايط فوق بحراني به شرايط بحراني بازگشتيم. به اين معني که همچنان کمبود منابع آب وجود دارد و بنابراين تقاضا داريم تا مردم عزيز و شهروندان تهراني جهت مديريت مصرف بهينه آب همکاري خود را ادامه دهند.
وي با تاکيد بر اينکه ما ناگزير هستيم تا حداقل 20 درصد کاهش مصرف آب را در شبکه هاي آب شهري دنبال نماييم، گفت: امروز نيز استاندار تهران در نشستي تاکيد داشتند تا دستگاه هاي دولتي استان به ميزان 20 درصد کاهش مصرف آب را در دستور کار خود قرار دهند.
ارتقايي در پايان با استقبال از اين رويکرد دولت، خاطر نشان کرد: بايد از بدنه دولت آغاز کنيم و تلاش کنيم تا مصارف مجموعه هاي دولتي را کاهش دهيم. کاهش 20 درصدي آب رقم قابل توجهي است ضمن اينکه اين کار به معني اين است که دولت از خود و زيرمجموعه هاي خود براي کاهش مصرف آغاز مي کند و اين قدم بسيار مثبتي خواهد بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]