تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 6 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس براى خدا دانش بياموزد و به آن عمل كند و به ديگران آموزش دهد، در ملكوت آسمانها ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

دستگاه آب یونیزه قلیایی کره‌ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1870579580




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

راغفر: توافق نهایی هسته‌ای، کاهش تورم و قیمت‌ها را به دنبال دارد


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: راغفر: توافق نهایی هسته‌ای، کاهش تورم و قیمت‌ها را به دنبال دارد
راغفر درباره دلیل انتظار عمومی برای کاهش قیمت‌ها و تورم عنوان می‌کند: در طی این مدت فعالان اقتصادی هزینه‌های داد و ستد و معاملاتی بزرگ برای وارادات کالاها و تولید در داخل را فقط به علت نقل و انتقال منابع نهاده‌های تولید و یا کالاهای وارداتی پرداخت می‌کردند، بنابراین قیمت تمام شده افزایش پیدا می‌کرد. با رفع تحریم‌ها این دسته از هزینه‌ها کاهش پیدا می‌کند و انتظار عمومی در آن زمان این است که ما کاهش قیمت‌ها و نه فقط کاهش تورم را داشته باشیم.
آفتاب : سرویس اقتصادی- با تفاهم اولیه‌ای که بر سر برنامه هسته‌ای ایران به وجود آمده است، به نظر می‌آمد که یک تغییر در بازار و وضعیت اقتصادی ایران به وجود آید. اما این تغییرات بسیار ضعیف بود. عده‌ای دلیل آن را مخالفت‌هایی می‌دانند که در داخل کشور بر سر این موضوع به‌وجود آمده و عده‌ای ابهام در تفسیر دو طرف از تفاهمات را موجب آن عنوان می‌کنند.


حسین راغفر، اقتصاددان هر دو این موضوعات را موثر می‌داند. او درباره تفاهم انجام‌شده درباره مسئله هسته‌ای ایران و تاثیر آن بر وضعیت اقتصادی کشور به آفتاب می‌گوید: اتفاقی که روی داده هنوز در حد یک تفاهم است. با توجه به اینکه ابهام‌هایی در تفسیر همین بیانیه هم وجود دارد و تفسیرهای متفاوتی بین طرف غربی با ما وجود دارد طبیعتا می‌تواند در ادامه مذاکرات و بخش‌های نهایی شکل‌های مختلفی به خود بگیرد؛ یعنی بستگی به این دارد که شکل نهایی قرار داد چگونه باشد.




راغفر در ادامه می‌گوید: فرض کنید که تفسیر هیات مذاکره‌کننده ایرانی تفسیر غالب باشد و تحریم‌ها یک باره برداشته شود. اگر مقام‌های اقتصادی کشور، به عنوان مثال رییس بانک مرکزی به نفع گروه‌های قدرت و ثروت در کشور مداخله نکنند، انتظارات مثبتی که در اقتصاد شکل گرفته کماکان ادامه پیدا می‌کند و این موجب کاهش قیمت‌ها در بازار خواهد شد.


این کارشناس مسائل اقتصادی درباره تاثیر توافقات بر قیمت‌ها و تورم تشریح می‌کند: چنانچه این قرارداد منعقد شود طی دوره زمانی تا عقد قرارداد این فضا می‌تواند به کاهش انتظارات تورمی و رونق بازارها کمک کند.


او می‌افزاید: در ادامه و بعد از عقد قرارداد و با تفسیر هیات مذاکره‌کننده ایران و رفع تحریم‌ها به‌یک‌باره شاهد یک انتظار عمومی برای کاهش قیمت‌ها و نه کاهش تورم خواهیم بود.


راغفر درباره دلیل انتظار عمومی برای کاهش قیمت‌ها و تورم عنوان می‌کند: در طی این مدت فعالان اقتصادی هزینه‌های داد و ستد و معاملاتی بزرگ برای وارادات کالاها و تولید در داخل را فقط به علت نقل و انتقال منابع نهاده‌های تولید و یا کالاهای وارداتی پرداخت می‌کردند، بنابراین قیمت تمام شده افزایش پیدا می‌کرد. با رفع تحریم‌ها این دسته از هزینه‌ها کاهش پیدا می‌کند و انتظار عمومی در آن زمان این است که ما کاهش قیمت‌ها و نه فقط کاهش تورم را داشته باشیم.


این اقتصاددان ادامه می‌دهد: ضمن اینکه رفع تحریم‌ها می‌توان دسترسی فعالان اقتصادی کشور را به بازارهای کالاهای سرمایه‌ای در خارج فراهم و بیشتر کند و از این به بعد نقش برنامه اقتصادی دولت می‌تواند بسیار تعیین‌کنننده باشد؛ بدین معنا که دولت اجازه ندهد این منابع مصروف کالاهای مصرفی و لوکس شود و در مقابل اینها به تولید در داخل کشور منجر شود و کمک واحدهای تولید کوچک و متوسط که می‌تواند موجب افزایش تولید، و اشتغال در کشور شود کمک کند.


او در پاسخ به سوال خبرنگار آفتاب درباره اینکه قبل از تفاهم اعلام بیانیه آن انتظار می‌رفت در صورت اتفاق‌افتادن آن، کمی بر بازار تاثیر بگذارد و قیمت‌ها را جابه‌جا کند؛ اما در حال حاضر و بعد از اعلام این تفاهم به نظر نمی‌آید آنچنان هم تاثیر گذاشته باشد، در حد یک تغییر کوچک بوده است. آیا ممکن است مخالفت‌هایی که در داخل بر سر آن به وجود آمده است بر آن تاثیر گذاشته باشد؟ می‌گوید: قطعا این موضوعات بی‌تاثیر نیست. اما به نظر من یکی از دلایل دیگر آن ابهامی است که در تفسیر تیم مذاکره‌کننده ما و گروه 5+1 در چگونگی رفع تحریم‌ها وجود دارد، است که بازار را دچار یک نوع ابهام و سردرگمی کرده است.


راغفر می‌افزاید: نکته دومی که وجود دارد دخالت مسئولان دولتی به منظور جلوگیری از کاهش قیمت‌ها است. موضع‌گیری رییس بانک مرکزی دو روز قبل موجب شد تا ما شاهد نوعی افزایش قیمت در بازار ارز باشیم. این مداخله تنها به دلیل حفظ منافع بانک‌های خصوصی و گروه‌های دارای ثروت و قدرت بود. اگر چنین مداخلاتی انجام نشود بازار به طور طبیعی انتظارات منطقی دارد که می‌تواند به بهبود وضع اقتصادی وکاهش نه تنها تورم بلکه کاهش قیمت‌ها در بازار منجر شود که از جمله آن قیمت ارز است.


راغفر درباره وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم در سال جاری مطرح می‌کند: به نظر من قطعا وضع اقتصادی امسال بهتر از سال گذشته خواهد بود. اما اینکه آیا این وضعیت با ظرفیت‌های اقتصادی ایران تناسب دارد و یا ما می‌توانیم به مراتب به وضعیت بهتری دسترسی پیدا کنیم، مورد سوال است. تصور می‌کنم باید برنامه روشنی برای کاهش فشارهای معیشتی به خصوص بر گروه های پایین و متوسط درآمدی وجود داشته باشد.




تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن