واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ فروردين ۱۳۹۴ (۱۴:۴۶ب.ظ)
عضو کميسيون سلامت و محيطزيست شوراي اسلامي شهر تهران خبر داد: مرگ 220 هزار نفر به دليل سموم شيمياييکشاورزي موج - 220 هزار مرگ در سال، ناشي از سموم شيميايي در بخش کشاورزي در کشورهاي در حال توسعه صورت ميگيرد و ايران هم از اين قاعده مستثنا نيست.
به گزارش خبرگزاري موج،معصومه آباد در جلسه علني ديروز شوراي شهر تهران با بيان اين مطلب، گفت: الگوي غذايي نامناسب و محدوديتهايي که سبک زندگي شهرنشيني بر مردم تحميل کرده شهروندان را از حق داشتن محيطزيست سالم شهري محروم کرده است و ما شاهد شيوع بيماريهاي ناشي از کمتحرکي و تغذيه در ايران هستيم.
عضو کميسيون سلامت، محيطزيست و خدمات شهري شوراي اسلامي شهر تهران عنوان کرد: وزارت بهداشت در سال گذشته متوسط کوتاهي قد کودکان زير پنج سال کشور را ۶۸ درصد اعلام کرده است. لذا توسعه فضاهاي سبز براي استفاده عموم علاوه بر اثرات مثبت محيطزيستي به طور مستقيم بر سلامت جامعه تاثيرگذار خواهد بود.
آباد در ادامه گفت: با توجه به اينکه شعار سازمان جهاني بهداشت در سال ۲۰۱۵ نيز بهبود ايمني مواد غذايي از مزرعه تا بشقاب، هميشه و همه جا تعيين شده است، لازم است مسئولان ذيربط نسبت به رفع نواقص موجود در قوانين مربوط به ايمني مواد غذايي از محل توليد تا آخرين حلقه زنجيره مصرف و همچنين اشاعه الگوهاي سالم و مناسب تغذيه و ارتقاي سطح دانش و آگاهي شهروندان نسبت به امنيت و ايمني غذاها که از ارکان اساسي سلامت انسانهاست، تمهيدات لازم را به کار بندند.
آباد در ادامه خاطرنشان کرد: از مرگومير ناشي از سوء تغذيه، مصرف مواد غذايي نا سالم و بيماريهاي مرتبط با آب که بگذريم، به آمار تکاندهندهاي از بيماريهاي سرطاني ناشي از استفاده بيرويه سموم شيميايي در توليد مواد غذايي برميخوريم؛ ۲۲۰ هزار مرگ در سال، ناشي از اين سموم در بخش کشاورزي در کشورهاي در حال توسعه است که متاسفانه ما نيز از اين قاعده مستثنا نيستيم. ضروري است تا شاخصهاي بهداشتي و ايمني مواد غذايي به سمت سياستهاي سختگيرانهتري سوق پيدا کند و بهبود ساختار زيربنايي و قوانين موجود، به منظور دستيابي به سيستمهاي کنترل سلامت مواد غذايي در سطح ملي با جديت مضاعفي مورد پيگيري قرار گيرد.
او ادامه داد: متاسفانه با وجود آنکه ۵ سال است که از برگزاري اولين نمايشگاه ارگانيک در شهر ميگذرد اما هنوز هيچگونه قانوني در حوزه توليد و عرضه محصولات ارگانيک در کشور تدوين نشده است. ضمن اينکه تقاضاي جامعه براي مصرف غذاي سالم و ارگانيک داراي روند افزايشي است.
آباد گفت: اين روزها واژه جديد ديگري هم به فهرست قاتلان خاموش در شهرهاي کشور به نام ريزگردها اضافه شده است. با وجود هشدارهاي مجامع بهداشتي جهاني از ساليان پيشين مبني بر بالاترين غلظت ذرات معلق در اهواز بين ساير شهرهاي جهان، متاسفانه در طول اين سالها اقدام جدي در راستاي پيشگيري و مقابله با آن بحران بالقوه صورت نگرفت تا جايي که به حدود ۶۶ برابر حد مجاز خود رسيد و نفس هم وطنانمان را به شماره انداخت.
عضو کميسيون سلامت و محيطزيست شورا افزود: پيش از ما هم کشورهاي بسياري هجوم ريزگردها را تجربه کرده و براي آن چاره جويي کردهاند. ايالات متحده آمريکا نيز در دهه ۱۹۳۰ و همزمان با رکود بزرگ اقتصادياش، هجوم ريزگردها را هم تجربه کرد؛ بهطوري که بخشهاي جنوبي اين کشور به صحنه فرسايش گاه و بيگاه خاک تبديل شد و مردم به اين مناطق، نام مستعار غبارستان را دادند اما با مديريت هوشمندانه و اجراي برنامههاي حفاظتي موفق به مهار آن شدند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]