واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: خودروهاي كم مصرف هايبريد بازارهاي جهاني را تسخير ميكنند
خارجي.
آمارها نشاندهنده آن است كه خودرهاي كم مصرف و با آلايندگي كم از نوع هايبريد كه از آنها به عنوان خودروهاي نسل آينده نام برده ميشود،در حال تسخير بازارهاي جهاني هستند.
براساس آخرين گزارش شركت ژاپني خودروسازي تويوتا،آمار فروش خودرو سواري از نوع هايبريد اين شركت كه با نام پريوس به بازارجهاني عرضه شده است، به سطح يك ميليون و ۲۸۰۰دستگاه رسيده است.
خودروهاي هايبريد نوعي خودرو نوين هستند كه در آنها دونوع موتور بنزيني و برقي تعبيه شده و با كمك كردن به يكديگر به بالا بردن كارآيي استفاده از سوخت و انرژي كمك ميكنند.
شركت تويوتا كه پيشگامترين شركت خودروسازي جهان ، در بخش ساخت خودرو كم مصرف از نوع هايبريد است ، در سال ۱۹۹۷ميلادي نخستين خودرو هايبريد توليدي اين شركت را به بازار ژاپن و در سال ۲۰۰۰ميلادي به بازار جهاني عرضه كرده است .
خودرو هايبريد پريوس كه قدرت موتور آن ۱۳۰۰سي سي است با يك ليتر بنزين ميتواند بيش از ۳۵كيلومتر مسافت را بپيمايد.
بهاي ارزانترين خودروي هايبريدي پريوس در ژاپن حدود دوميليون و ۲۰۰ هزار ين است كه از خودروهاي هم كلاس خود گرانتر ميباشد.
بهاي هر دلار آمريكا در بازار امروز ارز توكيو ۱۰۳ين است .
به نظر ميرسد، يكي از دلايل اصلي گسترش فروش خودرو هايبريدي پريوس با وجود گراني آن ، مصرف كم بنزين و آلايندگي كم آن براي محيط زيست و سلامتي افراد است .
در سالهاي گذشته دولت ژاپن براي پيشبرد استفاده از خودروهاي هايبريد به خريدار خودرو يارانه ميپرداخت ، اما هم اكنون وضعيت طوري شده است كه بدون پرداخت اين يارانه نيز مردم رو به خريد خودروهاي هايبريد آورده اند.
شركت تويوتا برآورد كرده است ، با آغاز فروش خودروهاي هايبريدي اين شركت در جهان ،از انتشار گاز سمي دي اكسيد كربن در فضا به ميزان حدود چهار ميليون و ۵۰۰هزار تن پيشگيري شده است .
اين موضوع بدين معني است كه اگر يك ميليون و ۲۰۰هزار خودرو هايبريدي كه تويوتا تاكنون به فروش رسانده ، از نوع خودروهاي هم كلاس بنزيني بودند، ۵/۴ميليون تن گاز دي اكسيد كربن در فضا خارج ميشد.
هم اكنون در بازار ژاپن شركت تويوتا بزرگترين عرضهكننده خودرو با موتور هايبريد است ، اما ديگر شركتهاي خودروسازي اين كشور همچون هوندا نيز گسترش ساخت و فروش اين نوع خودرو كم مصرف و كم آلاينده را برنامه ريزي كرده اند.
دولت ژاپن نيز در همين راستا، براي صرفه جويي در مصرف سوخت و پيشگيري از آلايندگي محيط زيست تصميم به حمايت از طرحهاي مربوط به ساخت خودروهاي هايبريد و برقي گرفته است .
وزارت اقتصاد، صنعت و تجارت ژاپن نيز در همين خصوص برنامه ريزي كرده است كه با همكاري شركتهاي خودروسازي اين كشور و پژوهشگران دانشگاهي پروژه اي را آغاز كند كه هدف آن ساخت باتريهاي نوين و ارزان قيمت براي افزايش سطح توانايي خودروهاي هايبريد و يا برقي است .
هم اكنون يكي از نقاط ضعف خودروهاي هايبريد، گرانتر بودن ارزش آنها نسبت به خودروهاي معمولي است كه به نظر ميرسد علت آن در بالا بودن هزينه ساخت قطعات اين نوع خودروها بويژه باتري آن نهفته است .
دولت ژاپن برنامه ريزي كرده است كه با كمك به طرحهاي مربوط به ساخت باتريهاي نوين ليتيومي كوچك و ارزان ، زمينه گسترش استفاده از خودرهاي هايبريد و برقي در ميان مردم را فراهم كند.
پل نوراسك يكي از مسوولين بخش اطلاع رساني شركت تويوتا در اين زمينه به خبرنگار ايرنا گفت : پايين آوردن قيمت خودروهاي هايبريدي از اهداف اين شركت است .
نوراسك ، افزود: تويوتا قصد دارد با بازنگري بر روي سيستم ساخت قطعات خودروهاي هايبريدي ، زمينه پايين آوردن هزينه خط توليد را فراهم كند.
وي اضافه كرد: يكي ديگر از راههاي كاهش قيمت خودروهاي هايبريد، بالا رفتن آمار توليد ميباشد كه اين موضوع بستگي به گسترش تقاضا براي خريد اين نوع خودرو در بازار جهاني دارد.
وي ، گفت : در سال گذشته ميلادي (۲۰۰۷)تويوتا بيش از ۹ميليون دستگاه خودرو در جهان توليد كرده است كه فقط ۴۳۰هزار دستگاه از آن خودروهاي هايبريد بود.
نوراسك ، پيش بيني كرده است كه در آينده با گسترش بيشتر عرضه و تقاضا در بازار خودروهاي هايبريدي ، اين نوع خودرو نوين با قيمت ارزان تري در دسترس مشتريان قرار گيرد.
وي پيرامون انگيزه شركت تويوتا در زمينه ساخت خودرو از نوع هايبريد گفت : پژوهشگران اين شركت از اوايل دهه ۱۹۹۰كار پژوهش در زمينه خودرو با موتور هايبريد را آغاز كرده و درطول حدود سه سال توانستند آن را به بهره برداري برسانند.
به گفته اين مسوول شركت خودروسازي تويوتا ، تيم پژوهشي مسوول ساخت اين طرح در شركت تويوتا ، با اين ديدگاه كه بايد خودرويي ساخت كه شايسته قرن بيست و يكم باشد، كار پژوهش در اين زمينه را آغاز كرده است .
نوراسك افزود: دست اندركاران در آن زمان با توجه به واقعيت رو به كاهش رفتن ذخاير سوختهاي فسيلي در جهان ، متعهد شدند، خودرويي توليد كنند كه با سوخت مشابه بتواند دو برابر خودروهاي معمولي راه بپيمايد.
وي ،گفت : شركت تويوتا هم اكنون حدود ۱۱نوع خودرو هايبريدي در جهان توليد ميكند كه در ميان آنها اتوبوس و كاميون با موتور ديزلي نيز وجود دارد.
---> بازارهاي جهاني.ايرنا.
دوشنبه 30 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 290]