تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):هيچ شفيعى براى زن نزد پروردگارش نجات بخش تر از رضايت شوهرش نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846382596




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بيانيه کاخ سفيد تحت عنوان مولفه‌هاي برنامه اقدام مشترک جامع ايران و 1+5


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۴ فروردين ۱۳۹۴ (۳:۷ق.ظ)
بيانيه کاخ سفيد تحت عنوان مولفه‌هاي برنامه اقدام مشترک جامع ايران و 1+5 موج - کاخ سفيد در پايان مذاکرات لوزان، بيانيه‌اي حاوي «مولفه‌هاي برنامه اقدام مشترک جامع»، منتشر کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، در ادامه متن کامل اطلاعيه کاخ سفيد درباره تفاهم هسته‌اي با ايران ارائه مي شود.
غني‌سازي
- تعداد سانتريفيوژهاي ايران از 19000 کنوني به 6104 دستگاه ميرسد، که در 10 سال آينده تنها 5060 عدد از آن‌ها اورانيوم غني‌سازي خواهد کرد. تمامي سانتريفيوژها از نوع IR-1 خواهد بود.
- ايران موافقت کرده دستکم به مدت 15 سال، بالاي 3.67درصد غني‌سازي نکند.
- ايران موافقت کرده است که به مدت دستکم 15 سال، ذخاير اورانيوم غني‌شده خود را از مقدار 10000 کليوگرم کنوني، به 300 کيلوگرم کاهش دهد.
- تمامي سانتريفيوژهاي اضافي ايران تحت نظارت آژانس ذخيره شده و تنها براي جايگزيني سانتريفيوژهاي فعال مورد استفاده قرار مي‌گيرند.
- ايران موافقت کرده است که تا 15 سال هيچ تأسيسات غني‌سازي تازه‌اي نسازد.
- زمابندي گريز ايران (زماني که طول مي‌کشد ايران مواد غني‌شده کافي براي يک سلاح داشته باشد) در حال حاضر بين 2 تا 3 ماه ارزيابي مي‌شود. اين زمانبندي ذيل اين چارچوب، براي دستکم 10 سال، به دستکم يک سال افزايش مي‌يابد.
ايران تأسيسات خود در فردو را تبديل مي‌کند، به نحوي که ديگر براي غني‌سازي اورانيوم به کار نرود
- ايران موافقت کرده تا به مدت دستکم 15 سال در تأسيسات فردو غني‌سازي اورانيوم انجام ندهد.
- ايران موافقت کرده تا تأسيسات فردو را به نحوي تبديل کند که تنها براي اهداف صلح‌آميز به کار گرفته شود (به مرکز تحقيقات هسته‌اي، فيزيک، فناوري)
- ايران موافقت کرده تا دستکم به مدت 15 سال در فردو تحقيقات و توسعه مرتبط با غني‌سازي اورانيوم انجام ندهد.
- ايران به مدت دستکم 15 سال هيچ مواد شکافت‌پذيري در فردو نخواهد داشت.
- تقريبا دو سوم سانتريفيوژها و زيرساخت‌هاي فردو حذف خواهد شد. سانتريفيوژهاي باقي‌مانده نيز اورانيوم غني نخواهد کرد. تمامي سانتريفيوژها و زيرساخت‌هاي مربوطه تحت نظارت آژانس بين‌المللي انرژي اتمي قرار مي‌گيرد.
ايران براي 10 سال، تنها در تأسيسات نطنز و با تنها 5060 سانتريفيوژ نسل اول (IR-1) اورانيوم غني‌سازي مي‌کند.
- ايران موافقت کرده تا براي 10 سال، تنها با استفاده از سانتريفيوژهاي نسل اول خود (IR-1) در نطنز غني‌سازي کرده و تمامي سانتريفيوژهاي پيشرفته خود را برمي‌دارد.
- ايران 1000 سانتريفيوژ IR-2M خود را که در حال حاضر در نطنز نصب شده، برداشته و به مدت 10 سال آن‌ها را در انبار تحت نظارت آژانس بين‌المللي انرژي اتمي قرار مي‌دهد.
- ايران براي دستکم 10 سال از مدل‌هاي IR-2، IR-4، IR-5، IR-6 يا IR-8 براي توليد اورانيوم غني‌شده استفاده نمي‌کند. ايران بر اساس يک زمانبندي و مولفه‌هايي که با 1+5 مورد توافق قرار مي‌گيرد، با سانتريفيوژهاي پيشرفته خود، فعاليت‌هاي تحقيقات و توسعه خواهد داشت.
- براي 10 سال، غني‌سازي و تحقيقات و توسعه غني‌سازي محدود خواهد بود، تا از زمان گريز يک ساله اطمينان حاصل شود. پس از 10 سال، ايران به طرح غني‌سازي و تحقيقات و توسعه غني‌سازي که به آژانس بين‌المللي انرژي اتمي ارائه شده و مطابق با برنامه اقدام مشترک جامع و ذيل پروتکل الحاقي مقيد خواهد بود،‌ که منجر به محدوديت‌هاي مشخص بر ظرفيت غني‌سازي مي‌شود.
بازرسي و شفافيت
آژانس بين‌المللي به تأسيسات هسته‌اي ايران، از جمله به تأسيسات غني‌سازي اين کشور در نطنز و تأسيسات غني‌سازي پيشين آن در «فوردو» دسترسي منظم خواهد داشت و در اين راستا از پيشرفته‌ترين و مدرن‌ترين فناوري‌هاي نظارتي استفاده خواهد کرد.‎
- بازرس‌ها به زنجيره تأمين که پشتيبان برنامه هسته‌اي ايران است، دسترسي خواهند داشت. سازوکارهاي بازرسي و شفافيت‌ جديد با نظارت دقيق بر اجزا و مواد هسته‌اي ايران از انحراف اين برنامه به سمت برنامه‌اي مخفيانه جلوگيري خواهد کرد. بازرس‌ها به زنجيره تأمين که پشتيبان برنامه هسته‌اي ايران است، دسترسي خواهند داشت. سازوکارهاي بازرسي و شفافيت‌ جديد با نظارت دقيق بر اجزا و مواد هسته‌اي ايران از انحراف اين برنامه به سمت برنامه‌اي مخفيانه جلوگيري خواهد کرد.‎
- بازرس‌ها به معاون اورانيوم دسترسي خواهند داشت و در کارخانه‌هاي اورانيوم که ايران به مدت 25 سال اقدام به توليد کيک زرد کرده پايش مستمر انجام خواهد داد.‎
- بازرس‌ها از روتورهاي سانتريفيوژ ايران نظارت مستمر به عمل خواهند آورد و تأسيسات توليد و ذخيره اورانيوم ايران را براي 20 سال در معرض نظارت قرار خواهند داد. پايگاه ساخت سانتريفيوژ ايران متوقف شده و تحت نظارت مستمر قرار خواهد گرفت.‎
- تمامي سانتريفيوژها و زيرساخت‌هاي برداشته شده از فوردو و نطنز تحت نظارت مستمر آژانس بين‌المللي انرژي اتمي قرار خواهند گرفت.‎
- يک کانال تدارکاتي انحصاري به منظور نظارت و تأييد تک تک موارد مربوط به تأمين، فروش و انتقال مواد و فناوري‌هاي هسته‌اي و مواد داراي استفاده‌هاي دوگانه به ايران ايجاد خواهد شد.‎
- ايران با اجراي پروتکل الحاقي آژانس بين‌المللي انرژي اتمي موافقت کرده که به آژانس امکان اطلاعات و دسترسي بيشتر به برنامه هسته‌اي ايران، هم در تأسيسات اعلام شده و هم در تأسيسات اعلام‌نشده فراهم مي‌آورد.‎
- ايران ملزم خواهد بود به آژانس دسترسي‌هاي لازم براي تحقيق درباره تأسيسات مشکوک اين کشور يا تحقيق درباره ادعاهاي وجود تأسيسات غني‌سازي پنهان، تأسيسات تبديل (اورانيوم)، تأسيسات توليد سانتريفيوژ يا تأسيسات توليد کيک زرد در هر نقطه از آن کشور فراهم کند.‎
- ايران موافقت کرده کد اصلاحي 3.1 که مستلزم اطلاع‌رساني زودهنگام درباره ساخت تأسيسات جديد است را اجرا کند.‎
- ايران اقدام به اجراي مجموعه‌اي مورد توافق از اقدامات براي پرداختن به نگراني‌هاي آژانس بين‌الملل انرژي اتمي درباره جنبه‌هاي نظامي احتمالي برنامه هسته‌اي خود خواهد کرد.‎
رآکتورها و بازفرآوري
- ايران موافقت کرده رآکتور تحقيقاتي آب سنگين در اراک را بر اساس طراحي مورد توافق با 1+5، بازطراحي و بازسازي کند، به نحوي که ديگر پلوتونيوم سطح تسليحاتي توليد نکرده و تحقيقات و توليد راديو ايزوتوپ را امکان‌پذير کند.
- هسته اصلي رآکتور که مي‌توانست مقادير قابل توجه پلوتونيوم سطح تسليحاتي توليد کند، نابود شده يا از کشور خارج مي‌شود.
- ايران در طول عمر رآکتور، تمام سوخت مصرف‌شده رآکتور را به خارج از کشور منتقل مي‌کند.
- ايران به صورت نامحدود، متعهد شده است که دست به بازفرآوري يا تحقيق و توسعه بازفرآوري بر سوخت هسته‌اي مصرف‌شده، انجام ندهد.
- ايران به مدت 15 سال، فراتر از نيازهاي رآکتور اصلاح‌شده اراک، آب سنگين انباشت نکرده و تمامي آب سنگين باقي مانده را در بازارهاي بين‌المللي به فروش مي‌رساند.
- ايران به مدت 15 سال، هيچ رآکتور آب سنگين ديگري نمي‌سازد.
تحريم‌ها
- ايران در صورتي که به صورتي قابل راستي‌آزمايي به تعهدات خود پايبند باشد، تخفيف تحريمي دريافت خواهد کرد.
- آمريکا و اتحاديه اروپا زمانيکه آژانس تائيد کند ايران تمام گام‌هاي کليدي مرتبط با هسته‌اي را برداشته، تحريم‌هاي مرتبط با هسته‌اي را تعليق خواهند کرد. در هر زمان که ايران به تعهدات خود عمل نکند، اين تحريم‌ها فورا به جاي خود باز مي‌گردند.
- معماري تحريم‌هاي مرتبط با هسته‌اي ايالات متحده در بخش اعظم دوره توافق حفظ شده و امکان بازگشت فوري آن‌ها درصورت بروز مورد جدي عدم-کارايي را فراهم مي‌کند.
- تمامي قطعنامه‌هاي پيشين شوراي امنيت سازمان ملل مرتبط با مسئله هسته‌اي ايران همزمان با تکميل اقدامات مرتبط با هسته‌اي که نگراني‌هاي کليدي (غني‌سازي، فردو، اراک، ابعاد احتمالي نظامي و شفافيت) را پاسخ دهد، برداشته مي‌شود. ‎
- با اين حال، مجوزهاي اصلي در قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل (آن‌هايي که مربوط به انتقال فعاليت‌ها و فناوري‌هاي حساس است)، با يک قطعنامه‌هاي جديد شوراي امنيت سازمان ملل که برنامه اقدام مشترک جامع را تائيد مي‌کند، بار ديگر برقرار مي‌شوند. اين (قطعنامه) همچنين کانال اکتساب فوق‌الذکر را ايجاد مي‌کند، که يک تمهيد شفاف‌سازي کليدي به شمار مي‌آيد. در اين قطعنامه، محدوديت‌هاي مهم بر تسليحات متعارف و موشک‌هاي بالستيک و همچنين مجوزهايي که اجازه بازرسي محموله‌ها و بلوکه دارايي‌ها را مي‌دهد، وجود خواهد داشت.
- يک روند حل مناقشه تعريف مي‌شود که تمامي طرف‌هاي برنامه اقدام مشترک جامع را قادر مي‌سازد براي حل اختلاف نظرها در مورد اجراي برنامه اقدام مشترک جامع، تلاش کنند.
- در صورتي که يک مسئله عدم-کارايي قابل توجه را نتوان از طريق آن روند حل کرد، آنوقت تمامي تحريم‌هاي پيشين سازمان ملل مي‌توانند بار ديگر اعمال شوند.
- ذيل توافق، تحريم‌هاي ايالات متحده مرتبط با مسئله تروريسم، نقض حقوق بشر و موشک‌هاي بالستيک پابرجا خواهند بود.
زمابندي
- به مدت 10 سال، ايران ظرفيت غني‌سازي و تحقيق و توسعه خود را محدود مي‌کند، که اين امر زمان گريز دستکم يک ساله را تضمين مي‌کند. فراتر از آن، ايران به طرح‌هاي غني‌سازي بلندمدت و تحقيق و توسعه غني‌سازي که با 1+5 به اشتراک گذاشته شده، مقيد خواهد بود.
- به مدت 15 سال، ايران عناصر اضافي برنامه خود را محدود خواهد کرد. به عنوان نمونه، ايران تأسيسات غني‌سازي جديد يا رآکتورهاي آب سنگين نساخته و ذخاير اورانيوم غني‌شده خود را محدود کرده و فرآيندهاي پيشرفته شفافيت را مي‌پذيرد.
- تمهيدات مهم بازرسي و شفاف‌سازي پس از 15 سال نيز ادامه خواهد داشت. پايبندي ايران به پروتکل الحاقي آژانس بين‌المللي انرژي انمي، از جمله دسترسي قابل توجه و تعهدات شفاف‌سازي، دائمي خواهد بود. بازرسي‌هاي قدرتمند زنجيره تأمين اورانيوم ايران براي دستکم 25 سال، ادامه خواهد داشت.
- حتي پس از دوره سخت‌ترين محدوديت‌هاي برنامه هسته‌اي ايران، ايران همچنان عضوي از پيمان منع گسترش هسته‌اي است، که ايران را از توسعه و دستيابي به تسليحات هسته‌اي منع کرده و اعمال پادمان‌هاي آژانس بين‌المللي انرژي اتمي بر اين برنامه را ضروري مي‌کند.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 158]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن