واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
واکنشهای بینالمللی به تحولات یمن؛
صفآرائی مخالفان و موافقان بین المللی حمله نظامی به یمن
تجاوز نظامی آلسعود به یمن واکنش های متفاوتی را به دنبال داشت. ایران این تجاوز را محکوم، آمریکا اعلام کرد که این تجاوز با هماهنگی او صورت گرفته و روسیه و چین نیز نسبت به این رویه خطرناک ابراز نگرانی کردند.
به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز، تجاوز نظامی آل سعود به خاک یمن واکنش های متفاوتی را در صحنه بین المللی به دنبال داشت. جمهوری اسلامی ایران این تجاوز را محکوم کرد اما آمریکا اعلام کرد که این تجاوز با هماهنگی او صورت گرفته و روسیه و چین نیز نسبت به این رویه خطرناک ابراز نگرانی کردند. شبکه قطری "الجزیره" (AlJazeera) که کشورش نیز در تجاوز به یمن مشارکت دارد در خبری نوشت: «واکنش ها نسبت به تجاوز نظامی عربستان به خاک یمن مختلف بوده و در حالی که جمهوری اسلامی ایران این تجاوز را محکوم و آن را مغایر با منشور سازمان ملل دانست آمریکا اعلام کرد که این تجاوز با هماهنگی کاخ سفید صورت گرفته است.» برپایه این گزارش "چین" نیز با صدور بیانیه ای از این اقدام عربستان ابراز نگرانی کرده و خواستار ادامه گفت وگوها در یمن با نظارت سازمان ملل شدند. و "روسیه" و چین نیز از این موضوع ابراز نگرانی کردند.
الجزیره به نقل از بیانیه وزارت خارجه کشورمان نوشت: «ایران عملیات نظامی عربستان را محکوم و آن را گام خطرناک توصیف کرد. در این بیانیه، ایران "عملیات نظامی سعودی" به یمن را باعث پیچیده تر شدن بحران دانسته و خواستار توقف فوری هرگونه عملیات نظامی و حملات هوایی شده است.» این شبکه قطری همچنین به نقل از "علاءالدین بروجردی" رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نوشت: «دود جنگی که سعودی ها علیه یمن براه انداخته اند به چشم خود سعودی ها خواهد رفت.» الجزیره نوشت: «رسانه های گروهی ایران نیز روز پنجشنبه عملیات موسوم به توفان قاطع علیه یمن را "تجاوزات حمایت شده از سوی آمریکا" توصیف کردند.» بر پایه این گزارش سوریه نیز در واکنش به حملات سعودی ها به یمن عملیات "توفان قاطع" را "تجاوز آشکار" توصیف کرد.
بر اساس گزارش ها، وزارت خارجه کشورهای انگلیس و فرانسه و ترکیه نیزعملیات نظامی سعودی ها علیه یمن را تایید کردند. در موضعی کاملا متفاوت وزارت خارجه چین – در اولین تحلیل از سوی یک دولت عضو دائم شورای امنیت- نیز امروز نگرانی شدید خود را نسبت به وضعیت بحرانی در یمن ابراز داشت. "هوا چون یینگ" سخنگوی وزارت خارجه چین در کنفرانسی مطبوعاتی گفت: «چین از همه طرف ها خواستار پایبندی به قطعنامه های صادره از سوی شورای امنیت سازمان ملل خاصه در باره یمن است و حل درگیریها را تنها از طریق گفتو گو میسر می داند.» وزارت خارجه روسیه نیز در موضعی مخالف آمریکا و فرانسه از تجاوز آل سعود به یمن ابراز نگرانی کرد و خواستار احترام به حاکمیت یمن و وحدت اراضی آن شد. در بیانیه وزارتخارجه روسیه آمده است که «بهترین راهکار برای حل بحران یمن ادامه گفتو گوها با نظارت سازمان ملل متحد است». وزارت خارجه عراق نیز با صدور بیانیه ای که خبرگزاری "آناتولی" (Anatolia) آن را منتشر کرد، اعلام نمود "از اساس این اقدام نظامی را محکوم می کند". بغداد خواستار احترام به حق حاکمیت و تمامیت ارضی یمن شد. شبکه "المیادین" (Almayadeen) نیز نوشت: «دولت الجزایر نیز در واکنش به اقدام نظامی ال سعود و چند کشور حاشیه خلیج فارس اعلام کرد که تنها راه برون رفت از بحران یمن گفتوگوهای سیاسی با نظارت سازمان ملل است.» فارس نوشت: گفتنی است پس از استعفای "عبدربه منصور هادی" رئیس جمهور یمن شورای عالی انقلاب یمن برای پیشبرد امور با نظارت "جمال بن عمر" نماینده سازمان ملل بیانیه قانون اساسی را صادر کرد که براساس آن در غیاب رئیس جمهوری یک شورای ریاستی پنج نفره و یک پارلمان موقت 551 نفره تشکیل شد و ماموریت این دو نهاد زمینه سازی برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری،پارلمانی و پیشبرد امور مملکتی بود. الجزیره نوشت: «عملیات نظامی عربستان با حمایت کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس به جز عمان صورت گرفته است. همچنین سودان و مغرب هم در این عملیات مشارکت داشته اند. علاوه براین مصر، اردن و پاکستان نیز از عزم خود برای مشارکت دراین عملیات با ارسال نیروی هوایی و زمینی خبرداده اند.» برپایه این گزارش یک منبع اردنی بلندپایه مشارکت کشورش در عملیات نظامی علیه یمن را تایید کرده اما گفته است که «امان هیچ قصدی برای مشارکت در عملیات زمینی احتمالی در داخل یمن ندارد». 104
۰۶/۰۱/۱۳۹۴ - ۱۹:۰۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]