تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836968279
-چرا باید توافق هستهای در شورای امنیت تصویب شود؟
واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
چرا باید توافق هستهای در شورای امنیت تصویب شود؟ گفت و گوهای هسته یی ایران و گروه 1+5 در حالی به مراحل نهایی و حساس خود رسیده است که یکی از موضوعات مهم و مورد تاکید ایران، ضرورت طرح توافق هسته ای در شورای امنیت سازمان ملل و ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد است اما این مساله چه ضرورتی دارد؟
در گفت وگوهای هسته یی اخیر بین نمایندگان جمهوری اسلامی ایران و کشورهای گروه1+5 و به ویژه در رایزنی های لوزان سوییس، وزیر امور خارجه کشورمان بر تصویب توافق نهایی هسته ای در شورای امنیت سازمان ملل و صادر شدن قطعنامه یی در چارچوب فصل هفتم منشور ملل متحد برای ایجاد ضمانت اجرای آن تاکید کرد. به باور کارشناسان، مهمترین هدف طرح این خواسته و پافشاری بر آن سد کردن راه بدعهدی احتمالی در آینده است تا هیچ دولتی نتواند با توجیه های حقوقی و سیاسی و نیز اعمال فشار آسیبی بر توافق و نیز حقوق هسته ای کشورمان وارد کند.
آنچه مشخص است اینکه توافق های امضا شده زمانی ارزش و قابلیت اجرایی می یابد که اراده محکم سیاسی پشتوانه ی آن باشد. مذاکره کنندگان کشورمان به درستی بر این نکته تاکید می کنند که اعضای 1+5 باید اراده سیاسی برای دستیابی به توافق یا عمل کردن به تعهدهای خود را داشته باشد تا به حل و فصل کامل موضوع اختلاف های هسته ای اطمینان بیشتری داشت. با این حال تاکید بر تصویب توافق در شورای امنیت سازمان ملل و صادر شدن قطعنامه جدید مصداقی از «محکم کاری» است که نه تنها «عیبی» به بار نمی آورد بلکه «شرط عقل» به حساب می آید.
در این زمینه نکته هایی دیگر را نیز باید بیان کرد که عبارت است از:
1-بر پایه ماده 24 منشور ملل متحد، شورای امنیت از طرف همه اعضای سازمان ملل مسوول اصلی حفظ صلح و امنیت جهانی است و باید در اجرای این وظیفه طبق اهداف و اصول ملل متحد عمل کند. طبق تفسیر یکی از بندهای این ماده و با هدف تامین اقدام موثر از طرف ملل متحد در زمینه برقراری صلح و امنیت، اعضا مسئولیت اولیه حفظ این مهم را به شورای امنیت واگذار و موافقت کرده اند شورای امنیت در اجرای وظیفه هایی که به موجب این مسئولیت برعهده دارد، از طرف آن ها اقدام کند.
با توجه به اختیارها و مسئولیت های شورای امنیت، مصوبه های آن نیز برای همه ملل متحد الزام آور است. شورای امنیت در راستای کارکرد اصلی خود می تواند توصیه هایی را برای حل و فصل مسالمت آمیز اختلاف های بین المللی ارایه دهد. همچنین، بر اساس ماده 34 منشور شورای امنیت می تواند هر اختلاف یا وضعیتی را که ممکن است منجر به یک اصطکاک بین المللی شود یا اختلافی را ایجاد کند، مورد رسیدگی قرار دهد.
در حالی که فصل ششم منشور به شورای امنیت در زمینه حل و فصل مسالمت آمیز اختلاف های بین المللی نقشی توصیه دهنده داده است، بر اساس فصل هفتم، این نقش پس از بررسی دقیق کیفیت حقوقی یک وضعیت وارد مرحله عملیاتی و اجرایی می شود و شورای امنیت برای حفظ یا برقراری صلح و امنیت بین المللی تصمیم هایی می گیرد که برای همه ی اعضا الزام آور است. به عنوان نمونه فرستادن نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد از جمله اقدام های الزام آور شورای امنیت در جلوگیری کردن از تبدیل یک تنش به بحران و مناقشه بین المللی است.
پنج کشور از اعضای گروه 1+5 که با ایران بر سر موضوع هسته ای گفت وگو می کنند، عضو شورای امنیت هستند. از این پنج کشور، آمریکا، انگلیس و فرانسه تندترین رویکردها را علیه ایران داشته و دارند. این احتمالی قوی است که این کشورها حتی پس از امضای توافق با توجیه های خاص خود و زیر تاثیر فشارهای لابی های صهیونیستی و رهبران رژیم اشغالگر قدس به برخی کارشکنی های خود علیه جمهوری اسلامی ایران ادامه دهند.
درصورتی که توافق جامع هسته ای در قالب یک قطعنامه شورای امنیت و در چارچوب فصل هفتم شورای امنیت مورد تایید قرار گیرد، راه بر کارشکنی های احتمالی بسته خواهد شد و به علت الزام آور بودن این قطعنامه، بعدها هیچ کشوری حتی اعضای دایم شورای امنیت به هر دلیلی امکان سرباز زدن از اجرای آن را دشوار و حتی ناممکن خواهند یافت.
به طور کلی تایید هر توافق یا سند بین المللی از سوی شورای امنیت در حکم بایسته ای برای همه کشورها از ضمانت اجرایی محکم برخوردار شده و راه بازگشت پذیری فرایند اختلاف ها یا به عبارتی پیمان شکنی برخی قدرت ها را دشوار می سازد.
2- صادر شدن قطعنامه نو در شورای امنیت نه تنها اتهام های بی اساس قطعنامه های پیشین را رد می کند، بلکه با تاکید بر حقانیت کشورمان، زمینه استیفای حقوق هسته ای جمهوری اسلامی ایران را مهیا می سازد.
طی سال های گذشته و در جریان گفت و گوهای هسته (چه در زمان دولت پیشین و چه دولت کنونی) یکی از اهداف دستگاه سیاست خارجی کشور اثبات صلح آمیز بودن برنامه ها و فعالیت های هسته ای بوده است؛ مساله ای که به طور مستقیم با منزلت و چهره بین المللی ایران همپیوند است و واداشتن قدرت های جهانی به تایید آن ضمن زدودن غبار اتهام ها از سیمای جمهوری اسلامی ایران، سندی بر راستی گفتار و کردار جهانی تهران به دست می دهد.
3-تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران بر اساس بندهای قطعنامه های شورای امنیت تنظیم شده است؛ قطعنامه های 1696، 1737، 1747، 1803 ، 1835 و به ویژه سخت ترین و جدی ترین مصوبه های شورای امنیت یعنی قطعنامه 1929 که بر اساس فصل هفتم منشور سازمان ملل به مبنایی برای اعمال فشار و تحریم های دیگر سازمان ها و کشورها تبدیل شد.
قطعنامه الزام آور شورای امنیت می تواند گامی مهم در برداشته شدن تحریم های یک جانبه برخی کشورها علیه جمهوری اسلامی ایران نیز باشد زیرا مبنای اعمال فشارها که تنها به پشتوانه و توجیه حقوقی قطعنامه های تحریمی شورای امنیت ایجاد شده بود، از بین می رود.
به عنوان نمونه «قانون جامع تحریم های ایران، پاسخگویی و کاهش سرمایه گذاری» (CISADA)که در جولای 2010 به امضای رییس جمهوری آمریکا رسید و فشارهای بسیاری را بر اقتصاد و شبکه ی بانکی و تجاری کشورمان وارد کرد، به صراحت هدف خود را تکمیل قطعنامه 1929 شورای امنیت سازمان ملل عنوان کرده است. تحریم های اتحادیه اروپا و برخی کشورهای دیگر و همچنین دستورهای اجرایی رییس جمهوری آمریکا علیه ایران نیز از این قاعده برکنار نیست.
از این رو، صادر شدن قطعنامه جدید در حکم فروریزش شالوده ای است که طی سال های اخیر سبب ایجاد فرایندهای تحریمی شد و تنگناهای بسیاری را در روابط خارجی تهران پدید آورد.
4- طی روزهای گذشته انتقادهایی از طرح خواست نمایندگان ایران در زمینه ی تصویب قطعنامه ی نو در چارچوب فصل هفتم منشور در برخی رسانه های داخلی منتشر شده که بسیاری از بدیهیات را نادیده می انگارد و به رغم تاکید صریح رهبر انقلاب بر همدلی و همزبانی دولت و ملت به بهانه جویی بی اساس و منطق می ماند. مهمترین محور این انتقادها معطوف به تایید قطعنامه های پیشین در صورت تحقق خواست مذاکره کنندگان ایرانی مبنی بر تصویب قطعنامه ی تازه ی شورای امنیت است.
آنچه مشخص است اینکه دولت و ملت طی سال های اخیر قطعنامه های ضد ایرانی را ظالمانه و برآمده از درک نادرست قدرت ها از واقعیت های ایران و برنامه ی هسته یی کشورمان دانسته اند. با این حال پذیرش یا رد این انگاره بدون اثبات حقانیت جمهوری اسلامی ایران از طریق شفاف سازی، رایزنی و کاربرد دیپلماسی، در عمل هوده یی برای خروج از تنگناها در پی نداشته است. در مقابل، تنش زدایی و تعامل سازنده با جهان، شفاف سازی در زمینه فعالیت های صلح آمیز هسته ای و پویش دیپلماتیک کارگزاران سیاست خارجی به صورت عملی و علنی ادعای به حق ایرانیان را در جهان به اثبات رسانده است.
به این ترتیب، صادر شدن قطعنامه نو، نه پذیرش مفاد ظالمانه و بی پایه قطعنامه های پیشین، بلکه به مثابه واداشتن قدرت های جهانی به پذیرش خطای بزرگشان است.
در پایان باید گفت به باور بسیاری از کارشناسان مسایل حقوقی، پیشنهاد طرح توافق هسته ای در سازمان ملل ضمانت اجرایی خوبی برای برداشته شدن تحریم ها و اجرای تعهدهای 2 و چند جانبه امضا کنندگان توافق یاد شده است.
در حقوق بین الملل اصل حاکمیتی بودن تعهد بین المللی کشورها نمایانگر این واقعیت است که تغییر دولت ها نمی تواند کشورها را از عمل به این تعهدها معاف دارد. در این ارتباط، برخی نمایندگان و نخبگان سیاسی تندرو آمریکا از پشت پا زدن به توافق هسته ای پس از پایان کار دولت کنونی واشنگتن سخن به میان آورده اند. هر چند در عمل این اعلان به بلوف و طبلی تو خالی می ماند، اما تصویب توافق هسته ای در شورای امنیت راه را بر زیاده گویی هایی اینچنینی نیز می بندد و تدبیری است که نگرانی های مربوط به بدعهدی های احتمالی را برطرف می سازد.(ایرنا) 171
 
پنج شنبه 6 فروردین 1394 ساعت 11:17
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]
صفحات پیشنهادی
چرا باید توافق هسته یی در شورای امنیت تصویب شود؟
چرا باید توافق هسته یی در شورای امنیت تصویب شود تهران-ایرنا-گفت و گوهای هسته یی ایران و گروه 1 5 در حالی به مراحل نهایی و حساس خود رسیده است که یکی از موضوعات مهم و مورد تاکید ایران ضرورت طرح توافق هسته یی در شورای امنیت سازمان ملل و ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد است اما این مساکمیته صیانت از منافع ایران: تصویب توافق در شورای امنیت خطری که به اسم امتیاز جا زده میشود/مشخص نشدن جزئی لغو
کمیته صیانت از منافع ایران تصویب توافق در شورای امنیت خطری که به اسم امتیاز جا زده میشود مشخص نشدن جزئی لغو تحریمها به معنی توافق دو مرحلهای استکمیته صیانت از منافع ایران با صدور بیانیهای پیرامون توافق احتمالی هستهای پیش رو ایران با غرب اعلام کرد در صورت مشخص نشدن جزئی لغو260 نماینده مجلس: در صورت نقض تعهدات از سوی غربیها، توافقنامه ملغی میشود/ باید پرونده هستهای ایران در شورای
260 نماینده مجلس در صورت نقض تعهدات از سوی غربیها توافقنامه ملغی میشود باید پرونده هستهای ایران در شورای امنیت مختومه شود ۲۶۰ نماینده مجلس شورای اسلامی در بیانیهای تأکید کردند در صورت نقض هر مورد از تعهدات از سوی طرف مقابل توافقنامه ملغی و غنیسازی در سطح مورد نیاز کشور امحمدنیا در دانشگاه تربیت مدرس: رفع کامل تحریمها در سطح آمریکا، اتحادیه اروپا و شورای امنیت شرط توافق/ خروج پر
محمدنیا در دانشگاه تربیت مدرس رفع کامل تحریمها در سطح آمریکا اتحادیه اروپا و شورای امنیت شرط توافق خروج پرونده هستهای از سایه فصل 7 بزرگترین هدف ماستعضو تیم مذاکرهکننده هستهای با بیان اینکه بزرگترین هدف ما در مذاکرات هستهای خروج پرونده از فصل 7 منشور سازمان ملل است گفت ادرخواست بسیج دانشجویی 6دانشگاه بزرگ تهران از دبیر شورای نگهبان تفسیر اصل 77 قانون اساسی را اعلام کنید/آیا تواف
درخواست بسیج دانشجویی 6دانشگاه بزرگ تهران از دبیر شورای نگهبانتفسیر اصل 77 قانون اساسی را اعلام کنید آیا توافقنامه هستهای نیاز به تصویب مجلس دارد یا نه بسیج دانشجویی6دانشگاه بزرگ استان تهران با ارسال نامه خطاب به دبیر شواری نگهبان خواستار تفسیر اصل 77 قانون اساسی مبنی بر اینکهخدایی سوری در گفتوگو با فارس عنوان کرد تصویب توافق نهایی ذیل فصل هفتم منشور شورای امنیت پیشنهادی اشتباه
خدایی سوری در گفتوگو با فارس عنوان کردتصویب توافق نهایی ذیل فصل هفتم منشور شورای امنیت پیشنهادی اشتباهعضو کمیسیون امنیت مجلس گفت هیچ اتفاق خاصی رخ نداده که ملت ایران زیر بار نظام سلطه برود لذا تصویب توافق نهایی ذیل فصل هفتم منشور شورای امنیت قطعاً پیشنهاد اشتباهی بوده است حجت&کوثری در گفتوگو با فارس عنوان کرد تصویب توافق ذیل تصمیم فصل هفتم شورای امنیت یعنی زیر سؤال بردن اقدامات و رفت
کوثری در گفتوگو با فارس عنوان کردتصویب توافق ذیل تصمیم فصل هفتم شورای امنیت یعنی زیر سؤال بردن اقدامات و رفتارهای قبلی خودمانعضو کمیسیون امنیت مجلس با بیان اینکه ملت ایران همواره رفتارهای تیم مذاکراتی را رصد میکند گفت نباید با برخی پیشنهادها و سخنان اعضای تیم مذاکراتی ایران اقاختصاصی فارس/در بیانیهای صورت گرفت تأکید 260 نماینده بر لغو تمام تحریمها و مختومه کردن پرونده هستهای ایران
اختصاصی فارس در بیانیهای صورت گرفتتأکید 260 نماینده بر لغو تمام تحریمها و مختومه کردن پرونده هستهای ایران در شورای امنیت در صورت نقض تعهدات از سوی غربیها توافقنامه ملغی میشود۲۶۰ نماینده مجلس شورای اسلامی در بیانیهای تأکید کردند که در صورت نقض هر مورد از تعهدات از سوی طرف مهشدار سناتور آمريکايي درباره طرح توافق هستهاي ايران در شوراي امنيت
هشدار سناتور آمريکايي درباره طرح توافق هستهاي ايران در شوراي امنيت سناتور جمهوريخواه و رئيس کميته روابط خارجي سنا به رئيسجمهور آمريکا هشدار داد که بدون جلب رضايت کنگره از طرح توافق هستهاي ايران در شوراي امنيت سازمان ملل اجتناب ورزد روز نو سناتور جمهوريخواه و رئيس کمعراقچی: توافق نهایی با آمریکا نیست با ۱+۵ است و یک مرحلهای خواهد بود/احتمال تمدید مذاکرات منتفی است/توافق نها
عراقچی توافق نهایی با آمریکا نیست با ۱ ۵ است و یک مرحلهای خواهد بود احتمال تمدید مذاکرات منتفی است توافق نهایی به تصویب شورای امنیت میرسدعضو ارشد تیم مذاکره کننده هستهای با بیان اینکه به همه طرفهای مقابل گفتهایم که دنبال توافق یک جا هستیم گفت اگر بتوانیم به تفاهم برسیم تاعراقچی:تمدید مذاکرات منتفی است/ توافق نهایی به تصویب شورای امنیت خواهد رسید/ با ظریف گروه وایبری داریم
عراقچی تمدید مذاکرات منتفی است توافق نهایی به تصویب شورای امنیت خواهد رسید با ظریف گروه وایبری داریم عضو ارشد تیم مذاکره کننده هستهای با بیان اینکه به همه طرفهای مقابل گفتهایم که دنبال توافق یک جا هستیم گفت اگر بتوانیم به تفاهم برسیم تا دهم تیر فرصت داریم آن را نهایی کنیمآمریکا: توافق هستهای با ایران به شورای امنیت میرود
آمریکا توافق هستهای با ایران به شورای امنیت میرود رای شورا به کاهش یا لغو تحریمها فقط زمانی صادر میشود که معلوم شود ایران به چنین توافقی پایبندی نشان داده است آسوشیتدپرس نوشت دولت اوباما اعلام کرد که انتظار دارد طبق روال معمول شورای امنیت از هرگونه توافق هسته ای بین ایرانتوافق هسته ای باید در شورای امنیت تصویب شود
توافق هسته ای باید در شورای امنیت تصویب شود وی در پاسخ به لغو تحریم ها هم گفت تحریمها از موضوعات جدی مذاکرات است و ما همواره تاکید کردهایم در هیچ موردی توافق نمیشو د مگر این که در همه موضوعات به توافق برسیم عضو ارشد هیئت مذاکره کننده هسته ای کشورمان تاکید کرد که هر توارجاع پرونده هستهای به شورای امنیت متضمن توافق احتمالی است
سیدجلال فیاضی ارجاع پرونده هستهای به شورای امنیت متضمن توافق احتمالی است شناسهٔ خبر 2515482 سهشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲ ۳۵ سیاست > سایر یک کارشناس مسائل هستهای در برنامه بدون خط خوردگی ارجاع پرونده هستهای به شورای امنیت را متضمن توافق احتمالی ایران و ۱ ۵ دانست به گزارش خدر توافق هسته ای پناه بردن به شورای امنیت از ترس کنگره کارساز است؟
در توافق هسته ای پناه بردن به شورای امنیت از ترس کنگره کارساز است تهران - ایرنا- سایت خبری الف نوشت از دیروز مذاکره هسته ای ایران و اعضای 1 5 برای آخرین بار در سال 93 در لوزان سوئیس شروع شد به نظر می رسد رایزنی ها در روزهای پایانی مهلت ضرب الاجل دستیابی به یک توافق جامع بهرأیگیری شورایامنیت برای تأیید توافق
رأیگیری شورایامنیت برای تأیید توافق مقام ارشد آمریکایی اعلام کرد که تعهدات سیاسی آمریکا تحت توافق با ایران را به تعهدات الزامآور از طریق قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل تبدیل نخواهد کرد خبرگزاری تسنیم یک مقام ارشد آمریکایی اعلام کرد که آمریکا هیچ تمایلی برای استفاده از سازمانرویترز: تحریمهای شورای امنیت در ضورت توافق با ایران میتوانند به سرعت کاهش یابند
رویترز تحریمهای شورای امنیت در ضورت توافق با ایران میتوانند به سرعت کاهش یابندمنابع نزدیک به مذاکرات هستهای ایران و گروه ۱ ۵ مدعی شدهاند تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل در صورت توافق میتوانند به سرعت کاهش یابند تحریمهای شورای امنیت در ضورت توافق با ایران میتو-
گوناگون
پربازدیدترینها