واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ فروردين ۱۳۹۴ (۹:۰ق.ظ)
رتبه بندي ثروتمندان جهان؛ چرا و چگونه !؟ گروه بين الملل خبرگزاري موج
فهرست ميلياردرهاي جهان در حقيقت رتبه بندي ثروتمندترين مردم جهان است که به صورت سالانه انجام مي گيرد و در مجله تجارت جهاني (World Business Magazine) از سوي موسسه فوربس در ماه مارس (اسفند) گردآوري و منتشر مي شود.
ارزش خالص دارايي هر يک از افرادي که در اين فهرست جاي دارند بر اساس ميزان دارايي و احتساب بدهي هاي آنان و دلار آمريکا محاسبه مي شود. البته خاندان سلطنتي و ديکتاتورهايي که دارايي آنان به علت جايگاهشان کسب شده است، در اين فهرست جايي ندارند.
اين فهرست به صورت سالانه از مارس سال 1987 ميلادي تاکنون منتشر شده است. در اين ميان، بيل گيتس، بنيانگذار شرکت مايکروسافت، براي 16 دوره از 29 دوره گذشته موفق به کسب عنوان ثروتمندترين مرد جهان شده است که اين شامل سال جاري ميلادي؛ يعني 2015 هم مي شود.
در سال 2015 شمار ميلياردرهاي جهان به رکورد جديد يکهزار و 826 نفر رسيد. در اين ميان براي نخستين بار است که در يک سال 290 ميلياردر جديد به اين فهرست اضافه مي شود. 71 نفر از اين ميلياردرهاي نوظهور چيني، 57 نفر آمريکايي، 28 نفر هندي و 23 نفر ديگر آلماني هستند. ضمن اين که شمار زيادي از اين ميلياردرها بين 40 تا 46 سال سن دارند و اين نکته حائز اهميتي بود که در فهرست ميلياردرهاي سال 2015 به آن برخورد کرديم. ضمن اينکه زنان ميلياردر امسال به رکورد جديد 197 نفر در اين فهرست دست يافتند.
ميانگين دارايي افرادي که در فهرست ميلياردرهاي سال 2015 جاي گرفتند به 3 ميليارد و 860 ميليون دلار رسيد که اين رقم در مقايسه با سال قبل 60 ميليون دلار کاهش نشان مي دهد. ضمن اينکه ميزان کل دارايي ثروتمندترين مردم جهان در اين فهرست يکهزار و 826 نفره بالغ بر 7 هزار و 50 ميليارد دلار بود که در مقايسه با سال قبل 650 ميليون دلار افزايش نشان داد.
اما؛ در خصوص نحوه بررسي و رتبه بندي دارايي اين ميلياردرها بايد گفت که هر سال موسسه فوربس گروهي از خبرنگاران زبده را به خدمت مي گيرد که معمولاً شمار آنان به بيش از 50 نفر مي رسد. اين خبرنگاران از سطح کشورهاي مختلف جهان انتخاب و براي بررسي دارايي ثروتمندان جهان اعزام مي شوند. به گفته موسسه فوربس، اين خبرنگاران هنگام تحقيق معمولاً با 3 نوع پاسخ روبرو هستند. برخي از مخاطبان تلاش مي کنند تا دارايي خود را بيش از حد واقعي بيان کنند. برخي ديگر همکاري، اما؛ از اعلام جزئيات خودداري مي کنند. در نهايت، گروه سوم اصولاً از همکاري و بيان دارايي خود طفره مي روند.
در مرحله بعدي، قراردادهاي تجاري اين افراد شناسايي و بررسي آنها از جمله دارايي هاي سرمايه اي، املاک، وسائط نقليه، آثار هنري و امثال آن ارزش گذاري مي شوند. سپس خبرنگاران به مصاحبه و گفت و گو با اين افراد مي پردازند تا ارزش مايملک آنان روشن تر و ارزش واقعي اين دارايي ها برآورد شود. در نهايت، ارزش دارايي هاي عمومي آنان مانند سهام، حدود يک ماه پيش از انتشار فهرست ثروتمندان جهان بررسي و به فهرست دارايي آنان افزوده مي شود. ضمن اينکه شرکت هايي که توسط اين افراد به شکل خصوصي اداره مي شوند نيز بر اساس سود نسبت به ارزش و ارزش نسبت به درآمد مورد بررسي قرار مي گيرد. سپس بدهي هاي آشکار اين افراد از ميزان کل دارايي آنان کسر مي شود. لازم به ذکر است که به علت تغيير ارزش سهام به صورت مکرر، ارزش واقعي دارايي و جايگاه اين افراد در زمان انتشار فهرست ثروتمندان جهان نسبت به زمان بررسي دارايي آنان متفاوت است.
در مرحله بعدي، اگر ارزش ثروت و ميراث خانوادگي اين افراد که ميان اعضاي مختلف خانواده بايد تقسيم شود به بيش از يک ميليارد برسد، در اين فهرست مورد محاسبه قرار مي گيرد. با اين حال، اگر فردي که در قيد حيات است، دارايي خود را ميان وراث تقسيم کرده باشد، اين املاک و دارايي ها در فهرست محاسبه خواهند شد چون وي هنوز در قيد حيات است.
در بررسي فهرست ثروتمندترين مردم جهان به نام بيل گيتس، بنيانگذار شرکت مايکروسافت براي شانزدهمين سال پياپي بر مي خوريم. کارلوس اسليم، ميلياردر و تاجر معروف مکزيکي براي دومين سال پياپي در رتبه دوم اين فهرست قرار دارد. وارن بافت از «برکشير هاتاوي» اکنون در جايگاه سوم اين فهرست قرار دارد و آمانيکو اورتگا، بنيانگذار شرکت زارا را به رتبه چهارم تنزل داده است. لري اليسون، بنيانگذار شرکت اوراکل هم در جمع 5 ثروتمند برتر جهان قرار دارد.
در اين ميان کريستي والتون، ثروتمندترين زن جهان است و در فهرست اين ميلياردها در جايگاه هشتم قرار دارد.
اوان اشپيگل آمريکايي که نرم افزار پيام رسان مشهور «اسنپ چت» را پديد آورد، در سن 24 سالگي به عنوان جوانترين ميلياردر جهان به اين فهرست پيوست. در حالي که ديويد راکفلر 99 ساله همچنان به عنوان پيرترين عضو فهرست ميلياردرهاي جهان شناخته مي شود.
در حال حاضر آمريکا بيشترين جمعيت ميلياردرهاي جهان را به خود اختصاص داده و 526 نفر از افراد اين فهرست آمريکايي هستند. روسيه در سال 2015 بيشترين خسارت را متحمل شد و 23 نفر از شهروندان روس از فهرست ثروتمندترين مردان جهان خط خوردند. اکنون روسيه پس از چين، آلمان و هند از نظر بيشترين شهروندان ميلياردر جاي گرفته است. ايسلند هم پس از 5 سال دوري از اين فهرست، سرانجام در سال 2015 با يک ميلياردر به اين فهرست پيوست. ضمن اين که گواتمالا براي نخستين بار در تاريخ موفق شد با ماريو لوپز استرادا، به جمع فهرست ميلياردرهاي جهان بپيوندد.
ناصر جوام
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]