واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
سهم درآمد در شاد زیستن چقدر است؟
یک آسیب شناس اجتماعی با اشاره به نتایج یک تحقیق در مورد شادی و غم که بنیاد علوم رفتاری انجام داده است، گفت: در این بررسی مشخص شد که ماندگاری غم ۱۲۰ ساعت و شادی ۳۰ ساعت در کشور است.
روز نو : دکتر مجید ابهری افزود: با توجه به تغییر سبک زندگی، گسترش چشم و هم چشمی و دگرگونی توقعات از زندگی، از آنجایی که اکثریت مردم به دنبال شادی های پر هزینه و کم دوام هستند، یک پژوهش میدانی بین سه هزار و ۹۲۵ نفر زن و مرد در طیف سنی ۱۸ تا ۴۵ سال و دو هزار و ۷۲۸ نفر دختر و پسر در طیف سنی ۱۴ تا ۱۸ سال انجام و مشخص شد که اولا بیشتر جوانان یعنی حدود ۸۵ درصد آنها مفهوم شادی را به خوبی درک نکرده و به دست آوردن آن را در بودن با دوستان، تماشای مسابقات، رفتن به مهمانی های مخصوص جوانان قلمداد کرده و فقط ۱۵ درصد از آنها دید و بازدیدهای خانوادگی، بودن با والدین و اقوام را وسیله ای برای شادی اعلام کردند .
وی گفت: همچنین در طیف سنی بالاتر از ۱۸ سال ۸۹ درصد از زنان و مردان شادی را در داشتن پول و زندگی راحت قلمداد کرده و فقط ۱۰ درصد داشتن سلامتی کامل را علتی برای شاد بودن خود بیان کردند.
این آسیب شناس اجتماعی تاکید کرد: با توجه به کم رنگ بودن فرهنگ شادی و پرسش از جوانان به علت نزدیکی نوروز و چهارشنبه آخر سال ۷۰ درصد از جوانان حضور در فعالیت های چهارشنبه سوری را فقط وسیله ای برای سرگرمی و گذران وقت بیان کردند که هیچ ربطی به شادی ندارد اما در طیف بزرگسالان نزدیکی نوروز را در صورت داشتن توانایی خرید لوازم مورد نیاز و یا تهیه اقلام پذیرایی اعلام کردند.
ابهری اظهار داشت: در جامعه ما به علت های گفته شده رفتاری، طول زمان شاد بودن ۳۰ ساعت است چرا که پاسخ گویان اشاره کردند که مشکلات اجازه دوام شادی را به آنها نمی دهد در عوض طول مدت غم ۱۲۰ ساعت است که علت آن حوادث و اخبار غم انگیز پشت سر هم یا مشکلات انباشت شده مالی و اجتماعی عنوان شده است.
به گفته وی، ۸۹ درصد از پاسخگویان خندیدن را علت شاد بودن ندانسته و آن را عکس العمل موفق خود در مقابل شنیدن یک لطیفه یا شوخی و یا خبر خوش اظهار داشتند که گذرا و موقت است.
این متخصص علوم رفتاری با اشاره به اینکه این پژوهش در شهرهای تهران، اصفهان، رشت، رودبار، ابهر و شیراز توسط گروه پژوهش بنیاد علوم رفتاری انجام شد، گفت: دوام زمان شاد بودن و کوتاهتر شدن زمان غم را پاسخگویان وجود برنامه های شاد در صدا و سیما و یا افزایش حقوق و شنیدن خبرهای موفقیت شغلی و مالی بیان داشتند.
منبع: مهر
تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]