تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس به آنچه می ‏داند عمل كند، خداوند دانش آنچه را كه نمی ‏داند به او ارزانى م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834526937




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پیوند مرگ و زندگی؛ به داد طبیعت می‌رسد وقتی مرگ، نهال زندگی بنشاند، می‌نشاند


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: پیوند مرگ و زندگی؛ به داد طبیعت می‌رسد
وقتی مرگ، نهال زندگی بنشاند، می‌نشاند
مهیا کردن فرصتی برای کاشت درخت به یادبود هر تولد و مرگ در تبریز شاید در کلام موضوع زیاد پیچیده‌ای نباشد ولی آثار مثبت و ماندگار این اقدام چیز زیاد کوچکی نیست که در بین حوادث روزمره گم شود.

خبرگزاری فارس: وقتی مرگ، نهال زندگی بنشاند، می‌نشاند



به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، تابستان امسال با انتشار خبرهایی مبنی بر ایجاد پارک پیوند در تبریز که قرار بود میزبان زوج‌های جوان باشد و هر زوج در ابتدای زندگی با کاشت یک نهال با امیدی سبز و پر امید زندگی را آغاز کنند، بحث مشارکت شهروندان در یک ایده نو مطرح شد.
 ایده احداث پارک پیوند تنها جرقه‌ای بود که یادآور شد می‌توان به بهانه‌های ریز و درشت و برای گستردن ریشه‌های جاودانگی در مناسبت‌های مختلف درختی کاشت و وقوع اتفاقات را جور دیگری هم ثبت کرد. جوری که ماندگار باشد و از طرفی دیگر به توسعه فضای سبز شهری که تنها سبز کمرنگی بر پهنایش باقی مانده، دامن زد.
 ما مردم تنبلی هستیم که همیشه منتظر اتفاقی از سوی مسئولان نشسته‌ایم تا شاید با یک برنامه و ایده و فراخوان و... از ما بخواهند حرکتی کنیم تا کمی از بار رخوت و سست حالی‌مان کم شود. قصد خودزنی ندارم ولی واقعیتی که در شهر جریان دارد هم زیاد امیدوارانه نیست.
 ولی شاید بتوانیم با ایده‌های پشت بند همان پارک پیوند، موضوع مشارکت شهروندان در امور را افزایش داد. مشارکتی که در ابتدای امر همت و حمایت مسئولان را هم طلب می‌کند. تا شاید در نهایت با فرهنگ‌سازی انجام شده بتوان تمام کار را به خود مردم سپرد.
 مهیا کردن فرصتی برای کاشت درخت به یادبود هر تولد و مرگ در تبریز شاید در کلام موضوع زیاد پیچیده‌ای نباشد ولی آثار مثبت و ماندگار این اقدام چیز زیاد کوچکی نیست که در بین حوادث روزمره گم شود.
 عاطفه مجتهدی، دبیر گروه رفتگران طبیعت آذربایجان‌شرقی در این باره می‌گوید: به نظر من می‌توان این ایده را بین دانش‌آموزان پایه‌های اول اجرا کرد. هر سال در روز درختکاری مسئولان بطور نمادین درخت می‌کارند و بچه‌ها فقط شاهدان خاموش این مراسم‌ها هستند در حالی که ظرفیت این بچه‌ها، جنگلی است که در باغچه‌های کوچک مدارس حبس می‌شود.
 این فعال زیست محیطی ادامه می‌دهد: این همه هر روز در رسانه‌ها از موضوع بیابان‌زایی صحبت می‌کنیم، چرا نباید فضایی برای کاشت درخت به مردم اختصاص دهیم؟ در واقع ما لذت رویش یک درخت را از بچه‌ها گرفته‌ایم.
 مجتهدی کاشت درخت توسط کودکان را باعث ایجاد حس تعلق و مراقبت از فضای سبز در آنها عنوان کرد و اظهار می‌کند: بعد از هر برد و باخت بازی‌های فوتبال مردم به خیابان می‌آیند و در بین شادی و عصبانیت خود به راحتی به درختان آسیب می‌رسانند در حالی که اگر خاطره و حسی از کاشت یک درخت را در زندگی خود تجربه می کردند ، هیچ وقت شادی خود را با شکستن چیزی که به خودشان تعلق دارد، نشان نمی دادند.
 وی با بیان اینکه با کاشت درخت در زمان تولد موافق نیستم و فکر می کنم بهتر است فرد به سطحی از آگاهی رسیده باشد که متوجه دلیل این درختکاری و ثبت آن به نام خودش باشد، می‌گوید: باید اجازه داد خود فرد به یک بینش خاص در این زمینه برسد.
 دبیر گروه رفتگران طبیعت آذربایجان‌شرقی با انتقاد از اینکه در حین ساخت و سازها و پروژه های عمرانی شهری هیچ کدام از مردم به جای خالی فضای سبز در این طرح‌ها اعتراض نمی‌کنند، ادامه می‌دهد: مثلا در پروژه عظیم میدان شهید بهشتی چقدر فضای سبز ایجاد شده است؟ نه شهروندی معترض است و نه کسی که مسئول اجرای پروژه است به این فکر می‌کند که چطور قرار است مردم در اینجا نفس بکشند؟
 مجتهدی هم از ارائه طرحی برای کاشت درخت توسط زنان خبر داد و می‌گوید: این ایده در جلسه شورای فرهنگی شهرداری تبریز هم مطرح شد ولی فعلا مانند هزاران طرح دیگر در کشوی میز مسئولان خاک می‌خورد.
 وی ادامه می‌دهد: طی این طرح می‌خواستیم هر دختر بچه‌ای که به سن بلوغ می‌رسد، به نام خود درختی داشته باشد و ارزش‌گذاری هایی که در مورد وضعیت زندگی زنان ایرانی می‌شود به مرحله و جایگاه واقعی آنها برسد.
 بی‌توجهی شهروندان به محیط اطراف خود و عدم انگیزه برای مشارکت در چنین طرح‌هایی ولی چیزی نیست که تنها کم کاری از سوی آنها تلقی شود و شاید نقش بی‌تحرکی و عدم ایجاد حس انگیزش در آنها را باید متوجه مسئولان هم دانست.
 مریم شهبازی، روانشناس در این باره می‌گوید: انسان‌ها بطور ذاتی علاقمند به داشتن و ثبت چیزهایی به نام خودشان هستند و اگر این چیز مورد نظر یک موجود زنده مثل درخت باشد قطعا پیوند و ایجاد حس ارتباط بیشتری بین انسان و آن مورد ثبت شده ایجاد می‌شود.
 شهبازی ادامه می‌دهد: سیستم جاری مردم ما را طوری تربیت کرده که در ابتدای هر امری نیاز به پیگیری و اجبار احساس می‌شود ولی تجربه‌های مختلف در مواقع متفاوت نشان داده که خیلی زود مردم با سیر جدید خو گرفته و خود آگاهانه و با استقبال در طرح‌ها مشارکت می‌کنند.
 موضوع کاشت نهال به یادبود هر تولد و مرگ، موضوعی دو سویه است که از طرفی می‌تواند جانی دوباره به کالبد طبیعت و حیات سبز شهر تبریز دهد و از سوی دیگر حس مسئولیت‌پذیری و تعلق خاطر را در بین شهروندان ایجاد کند.
  ایجاد پارک یادبود برای تولد و مرگ در این بین مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز تبریز هم با استقبال از این طرح و یادآوری اینکه قطعا این موضوع در دستور کار سال 94 این سازمان قرار دارد، می‌گوید: پارک‌های موضوعی یکی از اهداف و برنامه‌های سازمان  است و در همین زمینه ایجاد پارک پیوند در ضلع شمالی اتوبان پاسداران که جزو اراضی عون ابن علی است، در حال ساخت است از جمله کارهای انجام شده در این خصوص است.
 محمدحسین حسن‌زاده با بیان اینکه پارک یادبود برای تولد و مرگ جزو برنامه‌های سال 94 سازمان پارک‌ها و فضای سبز تبریز بوده و صد در صد این موضوع را پیگیری می‌کنیم، اظهار می‌کند: قصد داریم با همکاری سازمان آرامستان‌های تبریز محلی را برای یادبود افرادی که از این دنیا رفته‌اند، در نظر بگیریم و سعی می‌کنیم این محل در حوالی وادی رحت باشد تا شهروندان برای یادبود عزیزان خود نهال بکارند.
 وی به ایجاد پارکی هم برای یادبود تولد نوزادان در نقطه دیگری از شهر اشاره کرده و ادامه می‌دهد: در قالب مبارکی تولد نوزادان نیز پارکی ایجاد می کنیم که باید نقطه دیگر و ترجیحا داخل شهر  را در نظر بگیریم تا خود کودکان که بزرگ می شوند هم دسترسی راحت تری به این مجموعه داشته باشند و فعلا در حال مکان یابی هستیم.
 
این فعال زیست محیطی همچنین به بحث‌های مشارکتی مطرح شده در این طرح نیز اشاره کرده و می‌گوید: هدف از اجرای چنین برنامه‌هایی با موضوعات پیوند، یادبود و تولد هر سه مشارکت مردم در توسعه فضای سبز است؛ یعنی هم هزینه، تهیه و کاشت توسط خود افراد صورت می‌گیرد.
 بین مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز تبریز ادامه می‌دهد: یعنی می‌شود به نوعی شهروندان خود را در توسعه فضای سبز و حفاظت از آن سهیم بدانند و در این بین سازمان پارکها نیز شرایط و امکانات لازم را برای شهروندان فراهم می‌کند.
 حسن‌زاده با بیان اینکه هدفمان این است که تمام کودکان و مردم این شهر در آینده‌ای نزدیک بگویند که این درخت را من کاشته‌ام و سهم من است، اظهار می‌کند: ممکن است حتی برخی درخت‌ها با مرور زمان از بین بروند که باز می‌توانند جای آن درخت دیگری بکارند و اثر و تاریخ نیز از همان زمان لحاظ می‌شود.
 شاید اجرای چنین طرح‌هایی در خیلی از شهرهای دنیا امری معمول و متداول باشد و مردم دیگر بطور طبیعی و خودکار در شادی پس از تولد و اندوه پس از مرگ عزیزان خود را با کاشت یک نهال و ریشه زدن اش، پیوند بزنند ولی شاید در حوالی ما فعلا چنین اقداماتی خیلی سانتیمانتال به نظر برسد.
 ولی چیزی که واضح است با اجرای واقعی و صحیح این طرح می‌توان امیدوار بود الگوی کاشت درخت و نگهداری از فضای سبز توسط خود شهروندان از همین جا، تبریز، شهر ما به دیگر نقاط ایران هم منتقل شود. ******************** نگارنده: سحر فکردار ******************* انتهای پیام/60002

93/12/26 - 14:16





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن