واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فرش ساروق اراک ثبت جهانی نشان جغرافیایی شد اراک-ایرنا-رییس اداره فرش سازمان صنعت،معدن و تجارت استان مرکزی گفت: فرش ساروق اراک در سازمان جهانی مالکیت فکری ( wipo) به ثبت جهانی نشان جغرافیایی رسید.
محمد نادری روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: آوازه فرش ساروق در بازارهای داخلی و خارجی بر هیچ کس پوشیده نیست اما تولید این فرش فاخر توسط برخی از کشورهای دنیا از جمله چین سبب خدشه به هنر و فرهنگ کشورمان شده بود.
وی ادامه داد: با تلاش فعالان صنعت فرش کشور، نشان جغرافیایی فرش ساروق به ثبت جهانی رسید و پس از اعلام این ثبت جهانی، استفاده از ظرفیت های قانون کپی رایت برای تولید کنندگان فرش ساروق محفوظ خواهد بود.
وی بیان کرد: در طول سه سال اخیر، برندهای مطرح فرش کشور از جمله، کاشمر، کاشان، نایین، کرمان، یزد و ساروق در دستور کار سازمان صنعت معدن و تجارت قرار داشته که این موفقیت بزرگ راه را برای حمایت از تولید کننده داخلی فراهم کرده است.
رییس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی اضافه کرد: فرش ساروق از گذشته تا کنون با طرح های مختلفی از جمله شاه عباسی، لچک و ترنج، بوته، مرغ ماهی خوار، تک بته و خشتی با ظرافت خاص در بافت تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی از جمله کشورهای اروپایی و امریکایی شده است.
نادری اظهار کرد: تحریم های ظالمانه علیه کشورمان در سال های اخیر ضربه جبران ناپذیری بر تولید و عرضه فرش ساروق وارد کرد که اقدامات زیربنایی در جبران این کاستی ها در دست انجام است.
وی افزود: تولید فرش ساروق توسط بافندگان چینی در دهه اخیر سبب خدشه دار شدن آوازه جهانی فرش ساروق شده است که در تنوع رنگ، نقش و نوع بافت اختلافات فاحشی با نمونه اصلی بافت شده در منطقه ساروق دارد.
رییس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی بیان کرد: ثبت جهانی جغرافیای فرش ساروق از آرزوهای دیرینه فعالان فرش کشور و به ویژه استان مرکزی بوده که با اجرایی شدن آن شاهد افزایش تولید و حضور مستمرتر در بازارهای جهانی خواهیم بود.
استان مرکزی از استان های شهیر در تولید و عرضه فرش دستبافت کشور محسوب می شود که تولیدات فرش ساروق و جیریا آوازه جهانی دارد.
به طور میانگین سالانه حدود 15 هزار متر مربع فرش در این استان تولید و روانه بازار می شود.
هم اینک 15 هزار بافنده فرش در استان مرکزی تحت پوشش خدمات بیمه ای هستند.
قالی بافی مهم ترین صنعت ساروق است، در گذشته بیشتر قالیچه های ساروق از نقش ترنج الهام می گرفتند.
این قالی ها به دلیل ریز بافت بودن و داشتن پرزهای کوتاه، همچون تخته ای سخت و فشرده به نظر می رسیدند و رنگ متن اکثریت آنها کرم و لاجوردی بود.
این ویژگی ها موجب شد که قالی ساروق در سراسر ایران و جهان شهرت یابد البته در حال حاضر تغییراتی در نقشه، رنگ، متن و طول پرزها ایجاد شده است و نقشه ها به صورت طرح سراسری گل و برگ است.
80 درصد متن به رنگ گلی است و ارتفاع پرزها به 10 میلی متر می رسد که با 25 تا 35 چین در هر گره به شیوه فارسی باف بافته می شود.
بیش از 60 درصد تولید قالی منطقه اراک، از نوع ساروق است.
در طرح های قالی مذکور، همواره یک نوع یکنواختی وجود دارد به طوری که در نقشه ها تنوع چندانی مشاهده نمی شود. تفاوتی که بین قالی ساروق با دیگر مناطق وجود دارد، در نوع استفاده از گره ها است.ک/3
7112/6013/
26/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 161]