محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843688403
فساد اقتصادی دشمن شماره یک اقتصاد سالم و مقاومتی |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: فساد اقتصادی دشمن شماره یک اقتصاد سالم و مقاومتی
کد خبر: ۴۸۳۹۷۷
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۳ - 15 March 2015
عضو کمیسیون برنامه و بودجه در مجلس معتقد است که فساد اقتصادی دشمن شماره یک اقتصاد سالم و مقاومتی است و با روندی که قوه قضائیه آغاز کرده امیدها برای زدودن این فسادها ایجاد شده است.
به گزارش تسنیم، وقتی که فساد در جامعه ای وجود داشته باشد، امید را می کشد. وقتی که امید کشته شود، سرمایه ها فراری میشوند و شایستگان، سعی میکنند یا مهاجرت کنند یا سر به زیر داشته باشند. در نتیجه، چنین کشوری نمی تواند مستعد اقتصادی چابک و مقاومتی باشد.
این، مهمترین بخش حرف های دکتر احمد توکلی، نماینده مجلس و اقتصاددان است. او، در این گفتوگو، از این که برخورد با دانه درشت ها توسط قوه قضاییه شروع شده، احساس خرسندی کرده و این روش را برای ایجاد امیدواری در جامعه مفید میداند.
**** مشروح گفتوگوی خبرگزاری تسنیم با احمد توکلی را در ذیل بخوانید:
• با توجه به شرایط فعلی کشور، راهکارهای تبدیل گفتمان اقتصاد مقاومتی به گفتمان غالب اقتصاد ایران چیست؟
- توکلی: قطعا امکان تحقق اقتصاد مقاومتی وجود دارد و امری ناممکن نیست. اما اگر واقع بینانه نگاه کنیم، تحقق آن با دشواریهایی روبرو است. به دلیل اینکه فکر غالب اقتصاددانان و تفکرات اقتصادی که دولت را حمایت میکنند، البته همه یک دست نیست، همین مدلهای رایج اقتصاد آزاد و بازار سرمایه داری است و این مدلهای اقتصادی، کشورهای جهان سوم را به طور شکننده پیش میبرد.
در نتیجه به اقتضائات ملی و مبانی حکومت کم توجهی میشود. تا این کم توجهی ادامه داشته باشد و مدلهای دموکراسی که حاکم بر دستور العملهای صندوق بین المللی پول است، تغییر پیدا نکند، اقتصاد ما روز به روز شکنندهتر میشود و این مسئله به نفع آنهاست که ما متکی به نفت باشیم و نفت بیشتر بفروشیم و بازار ارزانتر را برای آنها تامین کنیم و دلارهایی را که برای خرید نفت هزینه کردهاند دوباره با خریدن جنس از آنها به خودشان برگردانیم. برای اینکه جریان یک طرفه ثروت که از طرف جهان سوم به سمت کشورهای مسلط سرمایه داری چند قرن است که پابرجا است دوام داشته باشد.
در نتیجه اگر ما روحیه ملی گرایی، وطن دوستی و استقلال طلبی را تقویت کنیم امید میرود که این مهم زودتر صورت بگیرد. در واقع سیاستمدارانی میتوانند در حاکم کردن اقتصاد مقاومتی موفق باشند که وفادار به ملت خودشان، وفادار به مدلهای بومی و مبانی اعتقادی خودشان باشند و به دنبال مدلهایی باشند که اینجا جواب میدهد و به دنبال نسخه برداری از مدلهای بیرونی نباشند.
• آیا فضای علمی کشور ما اعم از اساتید، منابع علمی و فضای دانشگاهی تسهیل کننده حرکت به سمت اقتصاد مقاومتی هست؟
-توکلی: پاسخ به این سئوال دو بعد دارد. از یک بعد، جواب مثبت است و از بعد دیگر منفی. به هر حال در همین محیطی که اساسا بر مدلهای غربی استوار است، گرایشهای ملی قوی وجود دارد، گرایشهای عقلانی که اقتضا دارد به داخل کشور توجه شود وجود دارد.
گرایشهای عدالتخواهانه وجود دارد اما وجه غالب هنوز با مدلهای نظام سرمایه داری است ولی مفاهمه امکان پذیر است برای اینکه اغلب عالمان این رشته به ملت خود وفادار هستند، اما معتقدند که آن مدلهایی کارآمدتر هستند. ولی وقتی با آنها به مباحثه بنشینیم، باب گفتوگو باز باشد، همدیگر را به چشم غریبه نگاه نکنیم و بده و بستان علمی داشته باشیم طبعا در این مواقع آنها ما را تعدیل میکنند، ما هم آنها را تعدیل میکنیم.
• الان در فضای دانشگاهی این فضای مفاهمه و مباحثه وجود دارد؟
-توکلی: کم و بیش. اما خیلی غالب نیست. همانطور که در عالم سیاست ما هم غالب نیست در جامعه علمی هم نیست.
• یکی از مسائلی که دانشجویان رشته اقتصاد هنگامی که میخواهند روی اقتصاد مقاومتی کار پژوهشی انجام بدهند با آن مواجه هستند، عدم تمایل و رغبت اساتید به این موضوع است. مولفههای اقتصاد مقاومتی چیست که برخی اساتید اینگونه نسبت به آن بیمیل هستند؟
-توکلی: مولفههای اقتصاد مقاومتی، مولفههای عقلانی و عدالتخواهانهای است. یعنی شما، هم تاکید بر دانش اقتصاد بنیان دارید یا اینکه میتوانید جهشی فاصله خود را با غرب پر کنید و با افزایش بهره وری، جبران کمبود سرمایه گذاری را بکنید، هم تنوع بخشی به صادرات و واردات هست که ریسک را کم میکند. کلا اقتصاد مقاومتی اگر بر تعریفش توافق بشود، خیلی راحتتر میتوانیم با هم مفاهمه کنیم.
ما یک اصطلاحی داریم در اقتصاد به نام «شکنندگی»، در مقابل این اصطلاح، مفهومی داریم به نام «انعطاف». در این صورت اگر اقتصادی در اثر شوکهای بیرونی یا درونی شکننده شد، یعنی وقتی روند نرخ رشدش، مسیر توزیع درآمدش منحرف شد، مثلا صعودی بود نزولی شد، اگر بتواند در طول مدت معقولی خودش را به مسیر گذشته برگرداند، ما به این اقتصاد اقتصاد منعطف میگوییم.
در بحث شکنندگی بیشتر از پنج الی شش دهه است که فشار جدی است برای اینکه بحرانهای پولی و مالی در غرب خیلی اتفاق افتاده است و در نتیجه اقتصادها در نتیجه شوکهای پی در پی که از بیرون بر آنها وارد میشد، شکننده شده اند و روی این موضوع زیاد مطالعه شده بود. در مورد انعطاف حدود دو الی سه دهه است که به این بحث به طور جدی پرداخته شده است. یعنی اقتصاد طوری ساماندهی شود که شوکهای بیرونی نتواند مسیر رشد را برای مدت زیادی تغییر بدهد.
این اصطلاح، نزدیکترین اصطلاح به اقتصاد مقاومتی است که البته آن هم در مورد اقتصادی است که وقتی به آن شوک وارد میشود، تغییر مسیر ندهد. نه اینکه تغییر مسیر بدهد و بعد خودش را بگیرد. یعنی آنقدر مقاوم باشد که شوکهای بیرونی و درونی نتواند مسیر رشدش را مختل کند.
• برای این مقاوم و در عین حال منعطف بودن، آیا باید دور خودمان دیوار بکشیم و تعاملی با جهان نداشته باشیم یا این که...؟
-توکلی: اقتصاد مقاومتی یا اقتصاد منعطف به معنی قطع رابطه با دنیا نیست و نمیخواهیم دور خودمان دیوار بکشیم تا به ما شوک وارد نشود. اصلا کشیده شدن این دیوار امکانپذیر نیست بنابراین باید دیوارهای نامرئی وجود داشته باشد یعنی مناسباتی در اقتصاد حاکم باشد که وقتی شوکی وارد میشود در دل اقتصاد هضم شود. حال این شوک میتواند خارجی یا داخلی باشد. مثلا شوکهای ناشی از تحولات اقتصادی مانند بحران سال 2008 اروپا ناشی از اشکالات بخش مسکن و بخش بانکی بود. خوب این شوک از طریق عوامل مختلفی به ما یا کشورهای دیگر منتقل میشود.
اگر این کشورها بتوانند در برابر این شوک مقاوم باشند میتوانند تعاملات خود را حفظ کنند بدون اینکه لطمهای ببینند اما اگر اقتصاد شکننده شد لطمه میبینند. چون مثل کشور ما آمادگی و توانایی مقابله یا شوک را ندارند لطمهای که میبینند به طور نسبی بیشتر از کشورهای خاستگاه شوک خواهد بود. تا اینجا در مورد شوکهای اقتصادی صحبت کردیم. شوکهای دیگر شوکهای «تخاصمی» هست. یعنی شوکهایی که به دلایل سیاسی به کشورها تحمیل میشود مثل تحریم یا جنگ. شوکهای دیگر مثل شوک طبیعی از قبیل زلزله، سیل، ریزگردها.
ریزگردها در برخی استانهای ما تولید استان را مختل میکند و این اختلال اگر جوری باشد که به سرعت جبران شود، ما به این میگوییم اقتصاد مقاوم. مثلا استان خوزستان در برابر ریزگردها مقاوم هست یعنی روند متوقف نمیشود.
• آیا اقتصاد ما شکننده است یا منعطف؟ چرا؟
-توکلی: اقتصاد ما متاسفانه شکننده است، زیرا ما زیادی بر نفت اتکا داریم، به مدلهای غیر متناسب با شرایط خودمان زیادی اعتماد داریم و متاسفانه فساد اقتصادی هم در کشور وجود دارد. این مولفه آخر یعنی فساد، بیشتر از همه مستعد شکنندگی است.
• آقای دکتر، ممکن است توضیح دهید چگونه فساد اقتصادی موجب شکنندگی اقتصاد میشود؟
-توکلی: ببینید، وقتی فساد در کشور هست و با آن به درستی مقابله نمیشود تخصیص منابع از مسیر کارا و صحیح خود انحراف پیدا میکند. مثلا وقتی رانت در سیستمی وجود داشته باشد شرکتها به جای اینکه به دنبال افزایش کارآیی خود باشند و از طریق کاهش هزینه و بهره وری بخواهند، بازار را تصرف کنند، از طریق رانت سود خود را افزایش میدهند و نه از طریق یک رقابت سالم. رقابت تبدیل میشود به کسب رانت بیشتر و این شرکتها شرکتهای چنگالی میگویند که به امکانات رانتی کشور آویزان میشوند.
وقتی اوضاع این گونه باشد، بهره وری کاهش پیدا میکند یا وقتی فساد درست شد، به طوری که سیستم به دست شایستهها اداره نمیشود و به وابستهها داده میشود، یعنی رفیق بازی، تبار گرایی، حمایتهای ویژه و تجارت نفوذ. اینجا بهره وری پایین میآید و تابع هزینه- درآمد به سمت بالا شیفت پیدا میکند در نتیجه کالای کمتری تولید میشود با قیمتهای بالاتر.
محاسبهای که سازمان شفافیتهای بین المللی چند سال پیش انجام داد، برای آن سال اثر زیان ایران را 34 میلیارد دلار برای اقتصاد ملی برآورد کرده بود که 31میلیارد ان بر اثر کمبود بهره وری اتفاق میافتد. وقتی که اقتصاد بهره وری نداشته باشد، اقتصاد با فساد روبرو باشد و چشم همه به این باشد که از طریق نادرستی کسب ثروت کنند، واضح است که این اقتصاد مقاوم نمیشود، بلکه شکننده میشود.
برای اینکه اقتصاد بر اساس فعالیتهای تولید کننده رانتی شده است. بنابراین فساد هم از جهت کاهش بهره وری تاثیر منفی میگذارد و هم از جهت فراری دادن سرمایه یا عدم جذب سرمایه. سرمایه گذاران خارجی برای سرمایه گذاری در یک کشور شاخصهای اطلاعاتی مثل E I U و... که توسط موسسات اندازه گیری ریسک کشورها برای جذب سرمایه تهیه شده را در نظر میگیرند. یکی از این شاخصهای مهم مربوط به فساد هست که 43% میزان فساد را در ایران نشان میدهد.
در نتیجه با این اوصاف سرمایه نمیآید. وقتی سرمایه کم باشد، انعطاف پایین میآید، در نتیجه هنگامی که ضربهای به شما وارد میشود مثل آدم ضعیفی که وقتی ضربهای به او وارد میکنی سریع به زمین میافتد در حالیکه یک آدم سالم قوی با بازوهای ستبر وقتی هلش میدهی اندکی از جایش تکان میخورد و اگر شدت ضربه زیاد باشد، تنها چند قدم به جلو حرکت میکند بعد میایستد.
• آیا دغدغه و بنای پرداختن به اقتصاد مقاومتی را دارد؟
-توکلی: مبارزه با فساد هم به عزم نیاز دارد و هم به امید. اگر انشاءالله قوه قضاییه هم وارد شود، که الان هم شروع کرده است، نشان دهد که با صاحبان قدرت و ثروت بدون رودربایستی برخورد میکند، امید ایجاد میشود. امید که ایجاد شود، فضا ساخته میشود و مذموم بودن، پلیدی و پلشتی فساد بیشتر نمایان میشود. از این طریق، ترمزهایی اجتماعی برای افراد ایجاد میشود و هزینه فساد به خاطر مجازاتهای سنگین بالا میرود. در نتیجه امکان اصلاح ساختار نیز فراهم میشود.
• با توجه به اینکه شما در خارج از کشور تحصیل کرده اید، میتوانید به چند نمونه از کشورهایی که اقتصاد مقاومی دارند اشاره کنید؟
-توکلی: دو کشور مالزی و تایلند را با هم مقایسه کنید. وقتی که در سال 1997 بحران جنوب شرقی آسیا رخ داد، تایلند، اندونزی، کشورهای اطرافشان و تا حدی هم چین به توصیههای صندوق بین المللی پول بیشتر عمل کردند، برای برطرف کردن مشکلاتشان. اما مالزی زیر بار نرفت و مدلی برای خودش اتخاذ کرد و بر خلاف نسخه صندوق بین المللی پول، بازار سرمایه را کاملا تحت کنترل خودش در آورد. یک دلار جابجا کردن از مالزی با نظارت صورت میگرفت. سریعترین بازگشت به شرایط قبلی را مالزی داشت. اتفاقا جوزف استیگلیتز، برنده جایزه نوبل اقتصاد در سال 2001، میگوید اگر پزشکی صد بیمار دارد که نود و پنج تای آنها مردهاند باید در آن نسخه و در پزشک شک کرد نه در پرستار و دارو. بنابراین نتیجه میگیریم نسخه تعدیلی که صندوق بین المللی پول در آن بازار آزاد بیحساب و کتاب و رها شده را توصیه میکند، کارآمد نبود و کشوری که در بحران 97 به آن عمل نکرد و به نسخه خودش پایبند بود، وضعیت بهتری پیدا کرد.
مالزی در برابر شوک شدیدی که به او وارد شد، منعطفتر بود و زودتر سرپا شد. با اینکه ماهاتیر محمد در مورد شدت این بحران گفته بود، آنچه که ما در 33 سال جمع کردیم سوروس در سه روز برد. با اینکه اینقدر متضرر شده بودند دوباره توانستند سرپا شوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]
صفحات پیشنهادی
اقتصاد مقاومتي، ضرورت اقتصادي اركان نظام است |اخبار ایران و جهان
اقتصاد مقاومتي ضرورت اقتصادي اركان نظام است محمدرضا پورابراهيمي داوراني کد خبر ۴۸۰۵۱۴ تاریخ انتشار ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶ ۰۲ - 03 March 2015 مبحث اقتصاد مقاومتي با توجه به وضعيت اقتصادي ايران به عنوان يك ضرورت و مطالبه به اركان نظام مطرح شده است امروز تقريبا يك سال از ابلاغ سياساقتصاد مقاومتی،انزوای اقتصادی نیست |اخبار ایران و جهان
اقتصاد مقاومتی انزوای اقتصادی نیست کد خبر ۴۸۲۵۶۰ تاریخ انتشار ۱۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱ ۰۰ - 10 March 2015 عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت اقتصاد مقاومتی در تلاش است با در نظر گرفتن شرایط و موقعیت اقتصادی کشور به پویایی درونزایی و برونگرایی اقتصاد ایران کمک کند به گزارشآغاز مبارزه با فساد اقتصادی در چین از سران |اخبار ایران و جهان
آغاز مبارزه با فساد اقتصادی در چین از سران راهبرد اصلی سال 2015 حزب کمونیست چین مبارزه جدی و بدون چشم پوشی با فساد در جنبه های مختلف بویژه اقتصادی و نقطه آغاز آن هم از سران این کشور اعلام شد کد خبر ۴۸۱۳۹۱ تاریخ انتشار ۱۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸ ۳۲ - 07 March 2015 راهبرد اصلی سال 2015گسترش روابط پارلمانی و اقتصادی محور سفر به کشور قطر |اخبار ایران و جهان
گسترش روابط پارلمانی و اقتصادی محور سفر به کشور قطر کد خبر ۴۸۲۸۳۹ تاریخ انتشار ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱ ۱۳ - 11 March 2015 رئیس مجلس شورای اسلامی گفت گسترش روابط پارلمانی و توسعه روابط اقتصادی بین ایران و قطر محور سفر به این کشور است به گزارش خانه ملت دکتر علی لاریجانی امروز سه شنپیشبینی رشد اقتصادی در سال 94 |اخبار ایران و جهان
پیشبینی رشد اقتصادی در سال 94 رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور از رشد 2 5 درصدی اقتصاد در سال 1394 خبر داد و گفت دولت در برنامه ششم توسعه باید به تعهدات خود در قبال صندوقها عمل کند کد خبر ۴۸۲۶۱۳ تاریخ انتشار ۱۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳ ۲۵ - 10 March 2015 رییس سازمان مدیریت و برتوضیحامیرعبداللهیاندرموردسفرهیاتاقتصادییمن |اخبار ایران و جهان
توضیحامیرعبداللهیاندرموردسفرهیاتاقتصادییمن معاون عربی آفریقای وزارت خارجه تاکید کرد بخش خصوصی و هیات اقتصادی یمن در سفر به تهران مذاکرات مهمی با بخشهای اقتصادی و خصوصی کشورمان انجام دادند کد خبر ۴۸۳۳۵۷ تاریخ انتشار ۲۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۹ ۲۲ - 13 March 2015 معاون عربیدستگیری یکی از مفسدان اقتصادی توسط سپاه |اخبار ایران و جهان
دستگیری یکی از مفسدان اقتصادی توسط سپاه یکی از بزرگترین بدهکاران بانکی و مفسد اقتصادی توسط سربازان گمنام امام زمان عج در سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دستگیر و روانه زندان شد کد خبر ۴۸۰۹۱۶ تاریخ انتشار ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۹ ۴۹ - 04 March 2015 یکی از بزرگترین بدهکاراشعار اقتصاد مقاومتی در مظلومیت به سر میبرد |اخبار ایران و جهان
شعار اقتصاد مقاومتی در مظلومیت به سر میبرد کد خبر ۴۸۱۰۷۰ تاریخ انتشار ۱۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۴ - 05 March 2015 عضو کمیسیون صنایع مجلس گفت اقدام خاصی که بتوان به آن افتخار کرد در اجرای اقتصاد مقاومتی از سوی قوای سهگانه صورت نگرفته است و این شعار همچون گذشته در مظلومیت به سر میبسایپا به دنبال تحقق اقتصاد مقاومتی است |اخبار ایران و جهان
سایپا به دنبال تحقق اقتصاد مقاومتی است مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با اشاره به راهبرد ایجاد تنوع در محصولات تولیدی این گروه گفت با ایجاد تنوع در محصولات و افزایش رونق کسب و کار در خطوط تولید نوآوری خلاقیت و تلاش در مجموعه گروه سایپا افزایش خواهد یافت کد خبر ۴۷۹۳۴۳ تاریخ انمدیریت جهادی لازمه اقتصاد مقاومتی |اخبار ایران و جهان
مدیریت جهادی لازمه اقتصاد مقاومتی محمد یزدیزاده کد خبر ۴۸۰۱۷۱ تاریخ انتشار ۱۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶ ۲۲ - 02 March 2015 امروز چالش اصلی و حیاتی کشور اقتصاد مقاومتی است که قراراست معیار و شالوده قانون بودجه سال 94 نیز قرارگیرد البته دانشمندان وصاحبنظران اقتصادی و افکارعمومی هماختلاف اقتصادی رئیسجمهور و نخستوزیرترکیه |اخبار ایران و جهان
اختلاف اقتصادی رئیسجمهور و نخستوزیرترکیه به نظر می آید نخست وزیر ترکیه و رئیس جمهور این کشور بر سر مسائلی همچون نرخ سود بانکی و بسته شفاف سازی اقتصادی در این کشور به اختلاف برخورده اند کد خبر ۴۸۱۶۶۴ تاریخ انتشار ۱۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۲ ۳۸ - 07 March 2015 به نظر می آید نخستبرنامه بسیج برای مبارزه با مفاسد اقتصادی |اخبار ایران و جهان
برنامه بسیج برای مبارزه با مفاسد اقتصادی مسئول نمایندگی ولی فقیه در بسیج گفت بسیج در زمینه مفاسد اقتصادی سازمان یافته برنامه ویژه ای دارد و اخیرا نیز توفیقات خوبی نصیب سربازان گمنام امام زمان شده است و نیروهای اطلاعاتی بسیج تا امروز موفق شدند که دشمن را زمین گیر کنند کد خبر ۴انتقاد از سند اصلاحات اقتصادی دولت یازدهم |اخبار ایران و جهان
انتقاد از سند اصلاحات اقتصادی دولت یازدهم نکات مطرح شده در سند اصلاحات اقتصادی در دولت یازدهم به گونه ای بازخوانی مختصر از نکات و دروس آکادمیک در حوزه اقتصاد توسعه است سرفصلهای ادبیات اقتصادی و توسعه ایی آنهم در شکل عام خودش در سند بازنویسی شده است درست شبیه آنکه در یک کلاس نظاقتصاد مقاومتی و مسئلهای به نام موانع تولید |اخبار ایران و جهان
اقتصاد مقاومتی و مسئلهای به نام موانع تولید هبتالله فاضلی کد خبر ۴۸۱۹۴۴ تاریخ انتشار ۱۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۳ - 09 March 2015 در سالی که گذشت سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری به دستگاه های اجرایی ابلاغ شد بحث تولید به عنوان یکی از مهمترین موضوعات ذیل سیاست هاسناریونویسی برنامه اقتصادی نیست |اخبار ایران و جهان
سناریونویسی برنامه اقتصادی نیست شک نکنید که سهم دولت از این آثار بسیار زیاد است و دولت این هزینه را با از دست دادن محبوبیت خود در بین عامه مردم میپردازد من همیشه تاکید بر واقعبینی داشتم و دارم و دلیل آن هم این است که تجربه دولت قبلی را که خاطره تلخی بر جای گذاشت و بسیاری از مانتقاد شدید از سند اصلاحات اقتصادی دولت یازدهم/ سازمان مدیریت بورکراتترین نهاد کشور است |اخبار ایران و جهان
انتقاد شدید از سند اصلاحات اقتصادی دولت یازدهم سازمان مدیریت بورکراتترین نهاد کشور است نکات مطرح شده در سند اصلاحات اقتصادی در دولت یازدهم به گونه ای بازخوانی مختصر از نکات و دروس آکادمیک در حوزه اقتصاد توسعه است سرفصلهای ادبیات اقتصادی و توسعه ایی آنهم در شکل عام خودش در سندانعقاد قرارداد با شرکت چینی مغایر با اقتصاد مقاومتی است |اخبار ایران و جهان
انعقاد قرارداد با شرکت چینی مغایر با اقتصاد مقاومتی است کد خبر ۴۸۲۵۴۸ تاریخ انتشار ۱۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰ ۵۴ - 10 March 2015 دبیر کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت انعقاد قرارداد 7 طرح فولادی با شرکت چینی و ساخت کارخانه با استفاده از وسایل و تجهیزات خارجی مغایر با روح اق-
گوناگون
پربازدیدترینها