واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ اسفند ۱۳۹۳ (۱۱:۲۷ق.ظ)
تهران امسال ميزبان 113 روز هواي ناسالم بود موج - رئيس ستاد محيط زيست شهرداري تهران گفت: شهرداري تهران در سال جاري پايش مستمر شاخص هاي محيط زيستي را در دستور کار خود قرار داده و طبق برنامه ريزي هاي صورت گرفته قرار است تا پايان سال نقشه رتبه بندي و عملکرد محيط زيستي مناطق 22 گانه را منتشر کنيم.
به گزارش خبرگزاري موج، علي محمد شاعري در نشست خبري بررسي عملکرد زيست محيطي شهرداري تهران در سال 93 اظهار کرد: امسال براي نخستين بار 10 شاخص محيط زيستي را در تمامي مناطق پايتخت مورد پايش قرار داديم.
وي با اشاره به نتايج به دست آمده از انجام پايش هاي مستمر گفت: امسال تهران 113 روز هواي ناسالم داشت. علاوه بر اين، ميزان آلودگي صوتي موجود در شهر 25 تا 30 دسي بل بيشتر از حد مجاز است و از اين حيث، متاسفانه در شرايط نامناسب قرار داريم.
رئيس ستاد محيط زيست و توسعه پايدار شهرداري تهران در ادامه با بيان اينکه آب تهران از نظر کمي در شرايط هشدار قرار دارد، عنوان کرد: پايش کيفي آب نشان ميدهد که به دليل استفاده بيش از اندازه از منابع زيرزميني و وجود نيترات، آب تهران در برخي از نمونهها آلوده است.
شاعري افزود: در گذشته سهم آبهاي زيرزميني در تأمين آب شرب شهر 30 درصد بوده است که اين ميزان در حال حاضر به 50 درصد افزايش پيدا کرده است. يقيناً، هر چه اين سهم بيشتر شود احتمال آلودگي آب شرب به دليل وجود وجود نيترات بيشتر ميشود.
وي با اشاره به راهکارهاي مقابله با آلودگي آب گفت: افزايش سهم آبهاي سطحي در تأمين آب شرب، اصلاح و نوسازي شبکههاي فضلاب و در نهايت برخورد با مشترکين پر مصرف از مهمترين راههاي کاهش سهم آبهاي زيرزميني و آلودگي آب است.
شاعري در ادامه تصريح کرد: نتايج حاصل از پايش هاي مستمر نشان ميدهد که تهران در زمينه فاضلابهاي بيمارستاني در وضعيت مناسبي قرار دارد. اين در حالي است که وضعيت فاضلاب شهري در اين شهر چندان مساعد نيست.
رئيس ستاد محيط زيست و توسعه پايدار شهرداري تهران با بيان اينکه سرانه فضاي سبز در تهران وضعيت مناسبي دارد، خاطر نشان کرد: امسال پيش بيني ميشد تا به ازاي هر نفر نيم متر افزايش سرانه داشته باشيم که با همت شهرداري تهران ميزان سرانه فضاي سبز به ازاي هر شهروند به مراتب بيشتر از اين ميزان محقق شد.
شاعري در ادامه با اشاره به برنامههاي ويژه شهرداري تهران در راستاي حذف زوائد بصري عنوان کرد: امسال اقدامات خوبي از سوي شهرداري براي حذف زوائد بصري صورت گرفته است و در اين مورد دستورالعمل ويژه اي به تمامي مناطق 22 گانه ابلاغ شد.
به گفته وي شهر تهران از حيث شاخص آلودگي هوا، آلودگي صوتي، آلودگيهاي ناشي از فاضلاب شهري و وضعيت آب در شرايط نامناسب قرار دارد و در مقابل شاخصهايي چون فضاي سبز، نظافت شهري، آلودگي بصري و حمل و نقل در وضعيت مناسب قرار دارند.
رئيس ستاد محيط زيست و توسعه پايدار شهرداري تهران در ادامه اين نشست با اشاره به راهکار شهرداري تهران براي کاهش آلايندههاي ناشي از فاضلاب شهري بيان کرد: اجراي طرح فاضلاب شهري يکي از مهمترين اقدامات در راستاي کاهش آلودگيهاي ناشي از فاضلاب است. ضمن اينکه، شهرداري هماهنگيهاي لازم براي ايجاد شبکه گذاري فاضلاب در منطقه 21 را انجام داده است که اميدواريم نتايج آن به زودي مشهود شود.
شاعري افزود: در زمينه پايش منابع آلاينده آب خام شهر تهران نيز از حدود 400 منبع آب خام نمونه گرفتيم و در حال تکميل بررسيها هستيم. به همين منظور، به زودي نقشه کيفيت آب خام شهر تهران منتشر ميشود.
رئيس ستاد محيط زيست و توسعه پايدار شهرداري تهران در ادامه با اشاره به بازسازي 400 اتوبوس، نوسازي 3 هزار تاکسي و تعويض 10 هزار کاتاليست در سال جاري گفت: شهرداري تهران براي دستيابي به استانداردهاي هواي پاک امسال طرح آسمان آبي و زمين پاک را در 2 منطقه به صورت پايلوت اجرا کرده است و گامهاي بعدي نيز در سالهاي آتي برداشته ميشود.
شاعري افزود: يکي از دستاوردهاي سال 93 شهرداري در حوزه محيط زيست افتتاح 7 پارک انرژي و نصب 250 آبگرمکن خورشيدي و سولارهاي تأمين روشنايي در بوستانهايي مانند تلو است. علاوه بر اين، ما موضوع استفاده از انرژيهاي نو را در دستور کار خود قرار داديم. به همين منظور لايحه تأمين انرژيهاي نو را تدوين کرده و در انتظار تصويب آن در شوراي شهر هستيم.
وي در ادامه با تاکيد بر ضرورت پيوستهاي زيست محيطي تمامي پروژههاي شهري گفت: تمامي پروژههاي عمراني را از ابتداي سال جاري به 3 بخش پروژههاي کوچک، بزرگ و متوسط تقسيم کرده و تمامي را مورد ارزيابي قرار داديم.
شاعري افزود: در حال حاضر، پروژههايي مانند درياچه خليج فارس، باغ پرندگان، پارکهاي ولايت و تلو، پل طبقاتي صدر و تونل نيايش داراي پيوست زيست محيطي هستند.
به گفته وي، طبق برنامه ريزيهاي صورت گرفته قرار است تا پايان سال نقشه رتبه بندي و عملکرد محيط زيستي مناطق 22 گانه منتشر شود.
شاعري در ادامه با تاکيد بر موضوع آموزش شهروندان در حوزه محيط زيست گفت: امسال 466 هزار نفر ساعت آموزشهاي زيست محيطي به شهروندان در سراهاي محلات، مدارس و کارگاههاي آموزشي ارائه شد.
رئيس ستاد محيط زيست و توسعه پايدار شهرداري تهران در ادامه اين نشست با تاکيد بر بيانات مقام معظم رهبري در حوزه محيط زيست تصريح کرد: تنها با ساز و کارهاي رهبري ميتوانيم مسائلي چون تخريب محيط زيست، استفاده بي رويه از انرژيهاي فسيلي و عدم مديريت مصرف آب را کنترل و محيط زيست را احيا کنيم.
شاعري با بيان اينکه موضوع محيط زيست در اولويت برنامه ريزي، بودجه ريزي و قانون گذاري قرار ندارد، گفت: پس از بيانات مقام معظم رهبري در خصوص محيط زيست، شهرداري تهران اولين نهادي بود که در اقدامي جهادي در راستاي تحقق منويات ايشان طرح درخت کاري در حدود هزار هکتار اراضي در قوچک و شمال تهران را در دستور کار خود قرار داد.
وي در پايان با جمع بندي شرايط زيست محيطي شهر تهران خاطر نشان کرد: نتايج پايش هاي مستمر نشان ميدهد که در مواردي که شهرداري متولي کار است، وضعيت مطلوب است و در موارد غير به دليل عدم وجود مديريت يگپارچه با چالشهاي جدي و اساسي رو به رو هستيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]