واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا: شنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۷:۲۹
با درخواست فدراسیون کشتی، معاونت قهرمانی وزارت ورزش و جوانان در نامهای به چهار فدراسیون اعلام کرد که باید کشتی های سنتی و بومی، محلی خود را به فدراسیون کشتی واگذار کنند و این در حالی است که به نظر نمیرسد، فدراسیون کشتی وقت، بودجه و اطلاعات و امکانات لازم برای زیر پوشش قرار دادن تمام این کشتی های سنتی را داشته باشد. به گزارش خبرنگار ورزشی ایسنا، نصرالله سجادی، معاون ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان طی نامهای به روسای فدراسیونهای ورزش روستایی، جودو، انجمنهای ورزشی و کشتی پهلوانی دستور داد از این پس تمامی کشتی های سنتی که زیر نظر این فدراسیونها قرار دارند را به فدراسیون کشتی واگذار کنند.
مسابقات کشتی لوچو در روستای قراخیل مازندران
سجادی در این نامه دلیل این امر را تصمیمات اتحادیه جهانی کشتی و همچنین تکلیف کمیته بینالمللی المپیک IOC مبنی بر این که باید مدیریت کشتیهای سنتی به فدراسیون کشتی کشورها واگذار گردد اعلام کرده است. وی خطاب به این چهار فدراسیون تاکید کرده " از این پس کلیه کشتی های سنتی، بومی و محلی که تحت نظر فدراسیونهای شما قرار داشته و همچنین تمامی فعالیتهای داخلی، بینالمللی ، ساختاری ، اداری و تشکیلاتی این کشتیها به فدراسیون کشتی منتقل میشود و برنامههای این کشتی ها از این پس بر اساس سیاستهای فدراسیون کشتی انجام خواهد شد." اما به نظر میرسد این اقدام که بر اساس درخواست فدراسیون کشتی بوده، از روی مطالعه کافی صورت نگرفته است و شاید تصمیمی عجولانه باشد. این اقدام از آنجا شروع شد که گفته می شود شاید برای المپیک 2020 یکی دو کشتی سنتی به بازیهای المپیک اضافه شوند و تعداد اوزان آزاد و فرنگی کاهش یابد. اما در حالتی بسیار خوشبینانه شاید فقط یک یا دو کشتی سنتی به بازیهای المپیک راه یابند و وضعیت سایر کشتی های سنتی به روال سابق خواهد بود اما وزارت ورزش دستور داده که کلیه کشتی های سنتی زیر نظر فدراسیون کشتی فعالیت کنند. با این شرایط این سوال مطرح میشود که فدراسیون کشتی چگونه میخواهد با حجم زیاد برنامهها، اردوها و اعزامهایی که دارد تمامی این رشتهها را بدرستی مدیریت کند و این در حالی است که همواره اهالی کشتی از بی پولی و کمبود بودجه گلایههای شدیدی داشتهاند. شاید مسئولان ورزش و حتی فدراسیون کشتی ندانند که بیش از 20 کشتی سنتی در ایران فعالیت دارند (که اکثرا زیر نظر فدراسیون ورزشی روستایی و بازیهای بومی محلی فعالیت میکنند) و سپرده شدن تمامی آنها به فدراسیون کشتی نمی تواند اقدامی منطقی باشد.
مسابقات کشتی لوچو در روستای قراخیل مازندران
اگر قرار باشد اتحادیه جهانی کشتی رشتههای سنتی کشتی را در بازیهای المپیک شرکت دهد این امر نیز با توجه به نفوذ گسترده روسها انجام خواهد شد و رشته مورد نظر آنها به المپیک اضافه خواهد شد که نهایتا تنها با یک یا دو کشتی سنتی ایرانی ممکن است همخوانی داشته باشد. بنابراین منطقی است آن یکی دو رشته زیر نظر فدراسیون کشتی فعالیت کنند اما دیگر نیازی نیست که فدراسیون کشتی بخواهد بیش از 20 رشته کشتی سنتی را تحت تملک خود در بیاورد و فعالیت سایر کشتی های بومی و محلی ایران را تحت تاثیر قرار دهد. ضمن این که فدراسیون کشتی در حال حاضر پر کارترین فدراسیون ورزشی ایران است و اضافه شدن این رشتهها به این فدراسیون مطمئنا باعث خواهد شد حجم فعالیتها و دل مشغولیهای این فدراسیون گسترش زیادی داشته باشد که این موضوع یا تاثیر منفی خود را بر رشتههای آزاد و فرنگی که برای مردم و مسئولان ایران بسیار حائز اهمیت هستند خواهد داشت یا این که باعث کم توجهی یا شاید زوال برخی از کشتی های سنتی که ریشه در تاریخ و فرهنگ اقوام مختلف ایران دارد، شود. انتهای پیام
کد خبرنگار:
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]