واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ اسفند ۱۳۹۳ (۱۹:۳۰ب.ظ)
رييس دانشگاه علوم پزشکي استان قم: ماموريت هاي اورژانس هوايي در هيچ يک از استان ها به اندازه قم نيست موج - رييس دانشگاه علوم پزشکي قم گفت: با توجه به اينکه قم شاهراه مواصلاتي 17 استان کليدي کشور است و آمار تصادفات بسيار بالايي را شامل مي شود، امکانات و زيرساخت ها بايد به اندازه اي توسعه يابد که توانايي پوشش اين تعداد مجروح حوادث ترافيکي به ويژه در محورهاي مواصلاتي و ساير مسائل مرتبط با آن را داشته باشيم.
رييس دانشگاه علوم پزشکي قم درگفتگو با خبرنگار خبرگزاري موج تصريح کرد: ادعا مي کنم و معتقدم مشکلي برجسته تر و مهمتر از معضلات بهداشتي و درماني در قم نداريم و اين را به عنوان کسي که مسوول دستگاه هستم عرض نمي کنم، چه بسا که اگر بخواهم به عنوان مسوول اين دستگاه صحبت کنم بايد از دستگاه خود تعريف کنم.
وي اضافه کرد: حتي برخي از کساني که در جريان امور بودند نيز به اين شدت نمي دانستند که ما با چنين وضعيت نامطلوبي در استان قم مواجه هستيم.
ابوالفضل ايراني خواه گفت: فضاهاي بيمارستاني اين استان با هيچ شهري فقط از بعد جمعيت ساکن و جمعيت شناوري که در سال وارد اين شهر مي شوند و نه در مقايسه با ويژگي هاي برجسته قم، قابل مقايسه نيست.
وي با بيان اينکه اين جمعيت شناور مسائل بهداشتي و درماني براي قم ايجاد مي کنند، تصريح کرد: با توجه به اينکه قم شاهراه مواصلاتي 17 استان کليدي کشور است و آمار تصادفات بسيار بالايي را شامل مي شود، امکانات و زيرساخت ها بايد به اندازه اي توسعه يابد که توانايي پوشش اين تعداد مجروح حوادث ترافيکي به ويژه در محورهاي مواصلاتي و ساير مسائل مرتبط با آن را داشته باشيم.
رييس دانشگاه علوم پزشکي استان قم با بيان اينکه ماموريت هاي اورژانس هوايي در هيچ يک از استان ها به اندازه قم نبوده است، گفت: اينها واقعيت هايي است که متاسفانه در تعيين شاخص هاي قم مورد توجه مسوولان واقع نشده است.
وي افزود: بر اين اساس ما ادعا داريم از جهت کميت فضاهاي بهداشتي و درماني، استان قم بايد با شهري مثل اصفهان قابل قياس باشد، آيا اينگونه است؟ نه تنها اينگونه نيست، بلکه متاسفانه از کاشان نيز پايين تر هستيم.
ايراني خواه با بيان اينکه از مسوولان مي خواهيم توجه لازم به اين استان را داشته باشد، گفت: ادعاي ما اين است که اين مسائل بايد 30 سال پيش رخ مي داد، در کنار اين مسائل مشکلات اعتباري کشور را نيز مي دانيم، ولي بحث ما اين است که مي توان از اعتبارات بهداشتي و درماني تمام استانهاي کشور درصدهايي کسر شود تا اين عقب ماندگي 30 ساله قم به يک سطح پايه اي برسد.
رييس دانشگاه علوم پزشکي استان قم با بيان اينکه اين درخواست نابه جا و زياده طلبي نيست و به خاطر جبران عقب ماندگي هاست، افزود: انتظار داريم در راستاي تحقق منويات رهبر معظم انقلاب که فرمودند خدمت به قم، خدمت به اسلام و نظام مقدس ماست، رفع مشکلات، محروميت ها و مشکلات بهداشتي و درماني قم جهش و خيزش قابل توجهي داشته باشد تا قم به سطح ابتدايي خود برسد و زيرساخت ها هم شان اين استان شود و سپس به هدف نهايي که فرمايش رهبر معظم انقلاب اسلامي است، برسيم.
زيرساخت هاي فرسوده بيمارستان هاي قم
وي گفت: بيمارستان فرقاني يکي از مراکزي است که ساخت آن 13 سال مسکوت مانده بود و مسوولان را راضي کرديم تا با تخصيص اعتبار بتوانيم تا مردادماه سال آينده اين مجموعه را به بهره برداري برسانيم.
به گفته ايراني خواه، تکميل و راه اندازي اين بيمارستان با توجه به نياز مبرم بهداشتي و درماني استان قم، ضرورتي اساسي برشمرده مي شود که نيازمند تزريق اعتبار است.
وي با بيان اينکه در کوتاه مدت برنامه اي براي افزايش تعداد تخت هاي بيمارستاني در اين استان نداريم، بيان کرد: در صورت تامين بودجه، بيمارستان فرقاني تکميل شود، بيمارستان نکويي به اين مجموعه منتقل مي شود.
وي با اشاره به فرسوده بودن بيمارستان کودکان، گفت: با عنايت خيران و هماهنگي آيت الله وحيدخراساني قرار است بيمارستان 220 تخت خوابي در مجموعه بيمارستان شهيد بهشتي، تحت عنوان بيمارستان کودکان داير شود.
رييس دانشگاه علوم پزشکي قم افزود: در ميان مدت نيز يک طرح بيمارستاني 500 تا 800 تختخوابي با عنايت وزير بهداشت احداث خواهد شد که مطالعات و بررسي هاي اوليه آن در حال انجام است و اميدواريم به زودي عملياتي شود.
ايراني خواه همچنين با بيان اينکه حدود يک هزار و 500 دانشجو در رشته هاي مختلف پزشکي و مرتبط به آن در استان قم تحصيل مي کنند، گفت: دانشجويان اين دانشگاه جزو کساني هستند که با بالاترين نمره ها در اين دانشگاه پذيرفته شده اند و دانشگاه علوم پزشکي قم پس از دانشگاه هايي همچون؛ تهران، اصفهان و شيراز جزو دانشگاه هاي برتر علوم پزشکي کشور است.
پتانسيل بالاي نيروي انساني در حوزه بهداشت و درمان قم
وي در بخش ديگري از سخنان خود، بيان کرد: به رغم زيرساخت هاي ناقص و کمبودهاي شديد، نيروهاي انساني برجسته و متخصصي در حوزه بهداشت و درمان داريم که به خدمت در اين شهر افتخار مي کنند، به کمبودها نگاه نمي کنند و سعي مي کنند سلامت مردم را ارتقا دهند.
رييس دانشگاه علوم پزشکي استان قم تاکيد کرد: اگر زيرساخت هاي بهداشتي و درماني قم تقويت شود، پتانسيل نيروي انساني ما به گونه اي است که يک بيمار هم مجبور نباشد براي گرفتن خدمات بهداشتي و درماني در رشته هاي مختلف به بيرون از قم برود.
ايراني خواه ادامه داد: جامعه فاخر پزشکي با وجود همه کمبودها و کاستي ها با تمام توان به انجام رسالت خود که ارتقاء سلامت جامعه است، ادامه مي دهد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]