تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):اى آن كه يادش مايه شرافت و بزرگى ياد كنندگان است و اى آن كه سپاسگزاريش موجب دست يافت...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817236645




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیا سناتورهای جمهوری‌خواه می‌توانند مانع توافق هسته‌ای هستند شوند؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: آیا سناتورهای جمهوری‌خواه می‌توانند مانع توافق هسته‌ای هستند شوند؟
اگر تندروهای ایران، بسته به تجربه و هوش خودشان دریابند که دشمن درحال سنگ‌اندازی است و هدفش چیزی جز ایجاد جنگ و آشوب و اعمال تحریم بر ایران نیست، با تندروهای آمریکایی همنوا نخواهند شد، مگر آنکه هدفشان مشترک باشد!
آفتاب- سرویس سیاسی: تنش میان کنگره و کاخ سفید بر سر برنامه هسته‌ای ایران، تبدیل به میدان مبارزه‌ای تمام‌عیار شده است. اوایل هفته جاری که 47 سناتور جمهوری‌خواه به مقامات ایران نامه نوشتند و هشدار دادند که هرگونه توافقی تنها تا پایان دوران ریاست جمهوری اوباما اعتبار دارد، آخرین ضربه خود را در نبرد با کاخ سفید وارد کردند.


در همین باره علی خرم کارشناس مسائل بین‌الملل و تحلیلگر به «آفتاب» می‌گوید: «نامه این 47 سناتور، از دو دیدگاه قابل بررسی است. منظر سیاسی و منظر حقوقی. از بعد سیاسی این نامه بیانگر یک دیدگاه سیاسی است که کمتر از نصف سناتورهای جمهوری‌خواه کنگره آمریکا را در بر می‌گیرد.» 




خرم درباره علت فرستادن این نامه به مقامات ایران می‌گوید: «جمهوری‌خواهان می‌خواهند نارضایتی خود را از این طریق اعلام کنند و به هر طریق سد راه توافق شوند.» وی بعد سیاسی این نامه را اینگونه تشریح می‌کند: «آنها توافق را راه‌حل برخورد با ایران نمی‌دانند، بلکه در تلاش هستند تا با به تعویق انداختن توافق،  دوره ریاست‌جمهوری بعدی که احتمالش زیاد است که جمهوری‌خواه باشد، فرا برسد و تنش میان دو کشور بیشتر شود و تحریم و در نتیجه آن جنگ بر روابط میان دو کشور سایه بیندازد.»


او در این‌باره ادامه می‌دهد: «این نمایندگان مانند نتانیاهو، سیاست تعامل و گفت‌وگو با ایران را نمی‌پسندند و می‌خواهند هر دو دولت را از توافق منصرف کنند.»


خرم با اشاره به منظر دوم قابل بررسی در این نامه می‌گوید: «اما از بعد حقوقی، این نامه فاقد مشروعیت است. به این علت که بر اساس حقوق بین‌الملل، هر دولت وارث دولت گذشته خود است، حتی این قانون در کشورهای دموکراتیک مرسوم‌تر از سایر کشورها است. هر دولتی که بر سر کار می‌آید موظف است تمام تعهدات و حقوق تفاهم‌شده با کشورهای دیگر را محترم بداند و به آنها پایبند باشد.»


این تحلیلگر درباره ضرورت استمرار چنین توافق‌هایی می‌گوید: «در روابط بین‌الملل توافقات مستمر است نه مقطعی. که اگر اینگونه نبود کدام کشوری حاضر می‌شد در چنین شرایطی و با بی‌اعتمادی دست به امضای توافقنامه با کشور دیگری بزند؟»


او با اشاره به سیاست‌های دولت‌های گذشته آمریکا در قبال توافقاتی از این دست می‌گوید: «دولت اوباما که بر سر کار آمد، هیچگاه توافقات حاصل شده در دوران جورج بوش که جمهوری‌خواهی تندرو بود را ابطال نکرد و پیش از آن نیز، خود بوش توافقات دولت قبلی یعنی دولت بیل کلینتون دموکرات را ابطال نکرد.»


خرم می‌افزاید: «اگر ریاست جمهوری بخواهد، می‌تواند تغییراتی در قوانین داخلی به وجود آورد اما این تغییرات در سیاست خارجی ممکن نیست.»


او با اشاره به نقش دیگر کشورهای مذاکره‌کننده با ایران می‌گوید: «از طرف دیگر طرف مذاکرات ایران، 6 کشور هستند نه یک کشور. بنابراین اگر آمریکا بخواهد توافق با ایران را ابطال کند تکلیف 5 کشور دیگر مانند چین، آلمان و فرانسه و... چه می‌شود؟ باید عنایت داشت که توافق چندجانبه بسیار محکمتر است از توافق دوجانبه.»


خرم درباره اهمیت تسلیم توافقنامه به شورای امنیت سازمان ملل متحد می‌گوید: «وزرای امور خارجه هر دو کشور برای محکم کاری، توافقات را به یک قطعنامه شورای امنیت تبدیل خواهند کرد. قطعنامه‌ای که در صورت تصویب از تمامی قوانین کشورها مرجعیت بیشتری دارد و قوه مقننه آمریکا نمی‌تواند از انجام آن تخطی کند و یا سایر قوا سلیقه‌ای عمل کنند.»


وی در پایان درباره مخالفت‌های داخلی ایران با توافق با آمریکا خاطرنشان می‌کند: «اگر تندروهای ایران، بسته به تجربه و هوش خودشان دریابند که دشمن درحال سنگ‌اندازی است و هدفش چیزی جز ایجاد جنگ و آشوب و اعمال تحریم بر ایران نیست، با تندروهای آمریکایی همنوا نخواهند شد، مگر آنکه هدفشان مشترک باشد!»






تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن