واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ اسفند ۱۳۹۳ (۱۰:۳۸ق.ظ)
معاون بهداشت خبر داد: اجراي برنامه ملي کنترل بيماري ها و تکميل برنامه آموزش تيم سلامت در سال آينده معاون بهداشت وزارت بهداشت در اجلاس روساي دانشگاه هاي علوم پزشکي کشور از اجراي برنامه ملي کنترل بيماري ها و تکميل برنامه آموزش مربيان بهورز، کارشناسان مراقب سلامت و آموزش پزشکان خانواده در سال آينده خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر علياکبر سياري در اجلاس روساي دانشگاهها و دانشکدههاي علوم پزشکي، حمايت مالي از مردم در برابر هزينههاي درمان را مهمترين دستاورد برنامه تحول سلامت بيان کرد و گفت: کيفيت بهبود خدمات، افزايش ميزان رضايتمندي مردم، جلوگيري از مرگ نابهنگام و ارتقاي سلامت از برنامههاي معاونت بهداشت است.
معاون بهداشت همچنين، بر لزوم توجه ويژه به کاهش عوامل خطر و جلوگيري از ابتلا به درمان بيماريها تأکيد کرد و گفت: لازم است کاري کنيم تا مردم از سلامت آب و غذاي مصرفي مطمئن شوند، چراکه نظارت بر بهداشت آب و امنيت غذا بر عهده وزارت بهداشت است.
وي در ادامه، بابيان اينکه تعداد پزشکان خانواده از 4567 پزشک به 6168 پزشک افزايشيافته است، افزود: در حال حاضر تعداد ماماها نيز 3027 است.
دکتر سياري همچنين، با اشاره به اينکه حدود 1144 مرکز بهداشتي و درماني بازسازيشدهاند، افزود: حدود 1772 مرکز بهداشت تجهيز و حدود 1236 مرکز زيستي پزشکان را تعمير کردهايم.
وي ادامه داد: در حال حاضر در خانه بهداشت و مراکز بهداشتي و درماني حدود 436 قلم دارو و مکمل موجود است.
به گفته معاون بهداشت، 2043 خودرو از طريق بخش خصوصي براي مراکز بهداشتي- درماني روستايي فراهمشده است.
وي همچنين، بر اجراي برنامه ملي کنترل بيماريها (NCD) بهمنظور کنترل فشارخون، ديابت، چربي روستاييان در سال 94 تأکيد کرد.
دکتر سياري در ادامه، از ارائه خدمات در مناطق حاشيه شهر به 10 ميليون و يکصد هزار نفر و شهرهاي زير 20 هزار نفر خبر داد و گفت: در اين بخش 3 دانشگاه علوم پزشکي مشهد، تبريز و البرز پيشرفت خوبي داشتهاند.
به گفته وي، براي حاشيه شهرها و شهرهاي زير 50 هزار نفر، بسته خدمت ابلاغشده است و مربيان بهورز نيز آموزشديدهاند و در حال حاضر کارشناسان مراقب سلامت آموزش ميبينند.
معاون بهداشت در بخش ديگري از سخنان خود، نداشتن فعاليت بدني، رزيم غذايي نامناسب، مصرف دخانيات و الکل به همراه عوامل خطري که ممکن است در هر فرد مثل فشار، قند و چربي خون باشد را از عوامل ابتلا به سرطان، ديابت بيماريهاي مزمن تنفسي بيان کرد و گفت: در حال حاضر 25 درصد مرگ زودرس داريم و حدود 83 هزار نفر در سن 30 تا 70 سالگي ميميرند.
وي ادامه داد: لازم است مراکز تحقيقاتي، بر اين مرگها تمرکز کنند تا علل مرگ و راهکار آن براي جلوگيري از مرگها داده شود.
دکتر سياري در ادامه، از آموزش فلوشيپ مديريت آموزش معاونين بهداشتي به مدت 2 ماه بهصورت غيرمستقيم خبر داد و گفت: در حال حاضر اين آموزشها در مشهد پايانيافته و قرار است اين آموزشها در سطوح شهرستانهاي کوچک هم اجرايي شود.
به گفته وي، تکميل برنامه آموزش مربيان بهورز، کارشناسان مراقب سلامت و آموزش پزشکان خانواده از برنامههاي معاونت بهداشت در سال آينده است.
معاون بهداشت همچنين، يکي از برنامههاي سال 94 معاونت بهداشت را طرح تحول بهداشت عمومي بيان کرد و گفت: در اين برنامه، نظارتها روي بهداشت عمومي تشديد شده و بخش خصوصي اصناف نيز درگير شدهاند.
وي ادامه داد: تجهيز آزمايشگاههاي غذا، آب، هوا و سيگار، خريداري 350 خودروي ويژه بازرسي، اطلاعرساني و آگاهي و افزايش همکاريهاي بين بخشي از ديگر برنامههاي تحول بهداشت عمومي است.
دکتر سياري همچنين، بر لزوم ايجاد نظام پايش و ارزيابي تأکيد کرد و گفت: در حال حاضر 10 دانشگاه ارزيابيشده است.
وي در ادامه، بابيان اينکه قرارداد برنامه آموزش پزشک خانواده با دانشگاه علوم پزشکي شيراز و مشهد منعقدشده است، افزود: برنامه تخصصي پزشک خانواده را دانشگاه علوم پزشکي مازندران و برنامه آموزش کارشناس مراقب سلامت را دانشگاه علوم پزشکي جهرم برعهدهگرفته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]