واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ اسفند ۱۳۹۳ (۱۳:۱۷ب.ظ)
آغاز پرداخت تسهيلات بافت فرسوده در دو بانک کشور/ اولويت اصلي طرح جامع مسکن مدير عامل شرکت عمران و بهسازي از آغاز پرداخت تسهيلات بافت فرسوده در بانکهاي ملي و رفاه خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، به گفته محمدسعيد ايزدي، معاون وزير راه و شهرسازي بانک ملي، سهميه پرداخت ۱۵ هزار فقره تسهيلات و بانک رفاه دو هزار و ۵۵۰ فقره تسهيلات را در سال ۹۳ دريافت کردند، پيش از اين بانک ملت تنها بانک عاملي بود که سهميه خود را اعلام کرده بود.
ايزدي درباره نحوه تخصيص اين تسهيلات به متقاضيان گفت: انبوهسازان، پلاکهاي تجميع شده و زنان سرپرست خانوار در اولويت دريافت اين تسهيلات هستند و البته وضعيت ملک نيز براي اعطاي وام بافت فرسوده مورد بررسي قرار ميگيرد.
وي با بيان اينکه سه بانک ملت، ملي و رفاه تا پايان سال جاري بيش از ۲۰ هزار واحد وام بافت فرسوده پرداخت ميکنند، افزود: اولويت پرداخت اين تسهيلات از ميان ۳۵ هزار پروندهاي انتخاب ميشود که پيش از اين براي دريافت وام بافت فرسوده تشکيل شده بودند.
در ادامه ايزدي افزود: از ابتداي تشکيل دولت جديد سعي کرديم موضوع بهسازي بافتهاي فرسوده را در اولويت برنامههاي توسعه شهري قرار دهيم و اين موضوع از طرق مختلف مورد بررسي قرار گرفت.
معاون وزير راه و شهرسازي تدوين و ابلاغ سند ملي را اولين اقدام در اين راستا معرفي کرد و گفت: در اقدامات اجرايي موضوعي مانند ارائه تسهيلات و تغيير نگاه دستگاههاي مختلف هم تأثيرگذار بود، روز گذشته مقام معظم رهبري نيز بر ايجاد سند ملي با موضوع محيط زيست تأکيد کردند.
مدير عامل شرکت عمران و بهسازي شهري با بيان اينکه موضوع بافت فرسوده در سطوح مختلف تصميم گيري مورد تأکيد قرار گرفته است، اظهار کرد: اخيرا با امضاي ۲۸ نماينده مجلس شوراي اسلامي طرح بهسازي بافت فرسوده مورد پيگيري قرار گرفته تا بتوانيم آن را تبديل به سندي قانوني کنيم.
ايزدي ادامه داد: طرح جامع مسکن اولويت خود را بهسازي بافت فرسوده قرار داده است و اين ضرورت بايد به جامعه منتقل شود.
معاون وزير راه و شهرسازي درباره بازارچه «حاميان سرزمين من، ايران» گفت: تشکيل چنين بازارچهاي در راستاي همکاري گسترده دستگاههاي مختلف است و سازمانهاي مردم نهاد برگزار کننده آن هستند، اين نهادها ميتوانند نقش موثري در بهسازي بافتها و توانمندسازي ساکنان داشته باشند و هدف ما معرفي و شناساندن اين گروهها و نهادهاي مدني و تخصصي غيردولتي است.
همچنين در تشکيل ستادهاي بازآفريني شهري درصدديم شبکه همکاري بين دستگاهها را ايجاد کنيم و با وزارت کشور و سازمان ميراث فرهنگي همکاريهايي را شروع کرديم تا نگاهها را به سمت محدودههايي جذب کنيم که ساکنانش از پديده فقر شهري رنج ميبرند.
فقر شهري، تابآوري پايين و بحران هويت سه معضلي هستند که ايزدي به آنها اشاره کرد و گفت: اين موضوعات در بيش از ۱۳۰ هزار هکتار از پهنههاي شهري سرزمين ما وجود دارد و يک سوم جمعيت شهري ايران در اين مناطق ساکناند.
وي افزود: در روزهاي گذشته جلسهاي با مسوولان بنياد مستضعفان برگزار کرديم و اميدواريم اين بنياد نيز وارد شبکه همکاري براي بهسازي بافتهاي فرسوده شود، بايد نگاههاي سياسي را از اين مقوله برداريم و نهادهاي تخصصي، غيردولتي و دولتي هدايتگر اين جريان بزرگ باشند.
مدير عامل شرکت عمران و بهسازي شهري گفت: در بازارچه «حاميان سرزمين من، ايران» سازمانهاي مردم نهادي که در محلات هدف ما کارآفريني ميکنند و به مشکلات ساکنان اين مناطق ميپردازند حضور خواهند داشت؛ اين سازمانها گروههاي داوطلبي هستند که بدون ادعا براي بهبود وضعيت کشور تلاش ميکنند و هدف شرکت عمران و بهسازي شهري از حضور در اين بازارچه معرفي و شناساندن اين گروهها و تقويت نقش آنها در برنامههاي نوسازي و همچنين حمايت از آنها است، از سوي ديگر يکي از مأموريتهاي خود را در زنده کردن آثار تاريخي ميدانيم و محل برگزاري اين بازارچه در عمارت مسعوديه با همين هدف انجام شده است.
معاون وزير راه و شهرسازي درباره آخرين وضعيت کارخانه ريسباف توضيح داد: جلسات با بانک ملي بالاخره نتيجهبخش شد و قرار شد هيأت کارشناسي ۵ نفره اي براي پيگيري وضعيت اين کارخانه و تعيين قيمت آن تصميمگيري کند، درصدديم اين کارخانه را تملک کنيم و به عنوان مرکزي فرهنگي در اختيار شهروندان قرار دهيم و هفته آينده قيمت نهايي اين کارخانه اعلام خواهد شد.
سيد حسن موسوي چلک، منا عرفانيان، مدير کل دفتر مطالعات کاربردي و امور ترويجي و نريمان مصطفايي، مدير کل دفتر ستاد ملي بازآفريني شهري پايدار، در اين نشست حضور داشتند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]