واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
نیروی نظامی مشترک عربی علیه تروریسم بدون حضور عراق و سوریه!
هنگامیکه رئیس جمهور مصر خواستار تشکیل نیروی عربی واحد جهت مقابله با تروریسم بدون مشارکت سوریه و عراق می شود، از این رو عدم حضور عراق و سوریه در این ائتلاف نظامی یعنی این ائتلاف در راستای خدمت به غرضی که برای آن شکل گرفته عمل نخواهد کرد.
![](http://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1393/12/13/3021829_499.jpg)
به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از "پایگاه اطلاع رسانی عراق"؛ عراق و سوریه همچنان جبهه مقدم در مقابله با تروریسم و به ویژه گروه تروریستی داعش و جبهه النصره می باشند؛ بنابراین ارتش عراق و سوریه درگیر جنگی اساسی علیه عناصر تروریستی هستند که شنیع ترین جنایات را علیه بشریت، تمدن و تاریخ مرتکب می شود.
این گروههای تکفیری و تروریستی با کمک دولت هایی که در پس آنها ایستاده اند و دیگر برکسی پوشیده نیستند، با تمام توان خود سعی دارند بر بیشترین مساحت ممکن از سوریه و عراق سیطره یابند؛ چرا که آنان می دانند تمسک به عراق و سوریه یعنی تمسک و سیطره بر تمام منطقه در صورت سقوط به دست تروریستها خواهد افتاد.
بی تردید پس از سوریه و عراق نوبت به مصری خواهد رسید که به تازگی به یکی دیگر از جبهه های تروریسم مبدل شده تا مثلث عراق ، سوریه و مصر کامل شود. این مسئله سوالات مهمی را در خصوص دلیل نفوذ این خشونت تروریستی علیه این کشورهای سه گانه که ستون فقرات دنیای عرب یه شمار می روند مطرح میسازد.
هنگامیکه رئیس جمهور مصر خواستار تشکیل نیروی عربی واحد جهت مقابله با تروریسم بدون مشارکت سوریه و عراق می شود، از این رو عدم حضور عراق و سوریه در این ائتلاف نظامی یعنی این ائتلاف در راستای خدمت به غرضی که برای آن شکل گرفته عمل نخواهد کرد، به ویژه آنکه در حال حاضر تروریسم در سوریه و عراق تمرکز دارد. روشن است که سیسی طرح تشکیل نیروی نظامی مشترک عربی را برای کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس مطرح ساخته است؛ چراکه این کشورها همچنان بر این باورند مهم ترین خطری که آنها را تهدید می کند همان دولت سوریه با ریاست بشار اسد می باشد و به حسب تحلیل های خود معتقدند بشار اسد عامل ظهور داعش و النصره بوده است؛ ترکیه نیز مانند همین کشورهای حاشیه خلیج فارس می اندیشد؛ در نظر مدیر اطلاعات ملی آمریکا جیمز کلایبر، انتظار نمی رود ترکیه نقشی اساسی در مبارزه با تروریسم ایفا کند و 60 درصد از تروریست های بیگانه ای که وارد سوریه می شوند دقیقا از طریق خاک سوریه این فرآیند را انجام می دهند.
خود رئیس جمهور ترکیه نیز پنهان نمی سازد که شرط اصلی حضورش در ائتلاف علیه داعش آن است که این ائتلاف ارتش سرویه را نیز هدف قرار دهد.
تمام این موارد اختلافاتی را در دیدگاه ها بوجود آورده که از تشکیل نیرویی منطقه ای مشترک جهت مقابله با تروریسم مانع می شود.
بنابراین پیشنهاد سیسی مبنی بر تشکیل نیروی عربی مشترک با پیامدهای بسیاری روبه روست و قاهره در نهایت متحدی واقعی برای مبارزه با تروریسم جز عراق و سوریه نخواهد یافت؛ ولی مصر به خاطر شرایط خود و دخالت هایی که در امور سوریه داشته امکان ایجادد ارتباط با سوریه برایش وجود نداردغ دولت مصر سعی کرده به عنوان یک میانجی میان دولت سوریه و مخالفان عمل نماید، ولی تا کنون قاهره طرحی جدی را در خصوص بحران دمشق ارائه نداده و تنها به نقشی که عربستان سعودی را خشنود می سازد بسنده نموده است؛ مصر اکنون نیاز دارد تا از جانب کشورهای حاشیه خلیج فارس از نظر اقتصادی مورد حمایت قرار گیرد تا از بحران های اجتماعی ناشی از ضعف اقتصادی به دور باشد.
از آنجایی که سیسی باید دل کاخ نشین های سعودی را بدست آورد از این رو طرح وی جهت تشکیل نیروی عربی مشترک برای مقابله با تروریسم، به آسانی ممکن نخواهد بود؛ علاوه براین تشکیل هرگونه نیروی عربی بدون مشارکت عراق و سوریه که خطوط مقدم مبارزه با تروریسم هستند کارایی لازم را نخواهد داشت و در واقع اقدامی عبث به شمار میرود.
براین اساس پیشنهاد تشکیل نیروی نظامی مشترک عربی در مقابله با تروریسم در گروی مواضع پیشین که ثابت کرده مجالی برای تحقق آن به صورت واقعی وجود ندارد باقی می ماند و آینده ای نخواهد داشت.
انتهای پیام./.
اخبار مرتبط
"کری" درباره توافق هستهای با ايران به عربستان سعودی اطمينان میدهد
اعتراض به جنایتهای داعش در محوطه بارگاه امام علی(ع) +عکس
آزادی 17 روستا درمرزهای عراق و سوريه
دمپسی: داعش در وضعیت دشواری به سر میبرد
اسطوره پوشالی داعش از میدان به در شد
فؤاد معصوم بر حل سیاسی بحران سوریه تاکید کرد
۱۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۶:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]