واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ اسفند ۱۳۹۳ (۱۲:۱۳ب.ظ)
رئيس انجمن توليدکنندگان سنگ آهن: 65 درصد ظرفيت سنگ آهن کشور تعطيل است رشد بخش معدن در سال هاي آتي مستلزم توسعه اکتشاف هاي معدني است که البته دولت عملياتي اکتشافي در 200 کيلومتر از کشور را آغاز کرده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، مهرداد اکبريان، فعال حوزه معدني، درخصوص ورود دولت به بخش معدت براي آسان سازي ورود خصوصي ها به حوزه معدن در نشست خبري خود با خبرنگاران گفت: توسعه بخش معدن از بخش اکتشاف شروع مي شود و بنابراين براي سال 94 اگر بخواهيم که بخش معدن کشور رشد را به خود ببيند بايد مروري بر اکتشافاتي که در سال هاي گذشته انجام شده است، داشته باشيم؛ به اين معنا که اگر اکتشافات در سالهاي اخير به خوبي انجام شده باشد، رشد بخش معدن محتمل است، اما؛ با توجه به اينکه در سال هاي گذشته در اين بخش موفق عمل نکرده ايم، نمي توان چندان اميد به رشد داشت.
دولت سال96 را ميتواند سال شکوفايي معادن کند
رئيس انجمن توليدکنندگان سنگ آهن افزود: در واقع، اگر بخواهيم رشد بخش معدن در سال 96 را شاهد باشيم، از هم اکنون بايد بر روي اکتشافات کار کرده و زمينه را براي بهره برداري در سه سال بعد فراهم کنيم، البته هم اکنون دولت عمليات اکتشافي بر روي 200 کيلومتر از کشور را آغاز کرده است.
وي تصريح کرد: اکتشاف جزو وظايف حاکميي است و بنابراين دولت بايد با کمک بخش خصوصي، هزچه سريعتر اين پهنه هاي اکتشافي را تکميل کرده و يا امتيازاتي بوجود آورد که بخش خصوصي وارد اين عرصه شود.
ارائه آمارهاي سنگ آهن
به گفته اکبريان، آمارهاي صادراتي در سال 91 و 92 در زمينه سنگ آهن بسيار مطلوب بود و اگر چه دولت با وضع برخي عوارض صادراتي، صادرات را کاهش داد اما به هرحال، زمينه براي رشد صادرات فراهم شد؛ چراکه قيمت به شدت در بازار افزايش يافت، اما؛ هم اکنون و در سال 93 به دليل کاهش شديد قيمت در بازارهاي جهاني به دليل تباني بزرگترين توليد کننده سنگ آهن و بزرگترين مصرف کننده اين کالا؛ يعني چين، قيمت به شدت افت يافته تا توليدکنندگان کوچک از رده خارج شوند.
وي اظهار کرد: 65 درصد از ظرفيت سنگ آهن ايران يا تعطيل شده يا در رکود شديد به سر مي برد، بنابراين دولت بايد براي رونق اين بخش چاره انديشي کند. اين در حالي است که هم اکنون فقط معادن بزرگ کشور مثل گل گهر و چادرملو صادرات مناسبي دارند که البته آنها نيز به نوعي دولتي هستند.
سرمايه گذاري عامل محرک از رده خارج نشدن توليدکنندگان
اکبريان، ميزان صادرات سنگ آهن در سال 92 را 22 ميليون تن ذکر و خاطرنشان کرد: در سال 93 ميزان صادرات به 14 ميليون تن رسيده است که افت قيمت جهاني سنگ آهن اين را رقم زده است، بنابراين بايد در شرايط رکودي زمينه اي را فراهم کرد که توليدکنندگان از رده خارج نشوند؛ چراکه سرمايه گذاري مناسبي در اين بخش انجام شده است.
وي افزود: معدن بعد از پتروشيمي بزرگترين صادرات را دارد و بنابراين نيازمند سياستگذاري جامع است؛ چراکه معدنداري در ايران براي اينکه بتواند جايگاه خود را در جهان پيدا کند، بايد قيمت تمام شده براي مصرف کننده داخلي و خارجي کاهش يابد تا صادرات رونق گيرد.
به گفته اکبريان، يکپارچه شدن شرکت هاي اکتشاف و استخراج و فراوري مواد معدني در دنيا سبب شده تا شرکت هاي بزرگ و قدرتمند توليد با قيمت تمام شده کمتري داشته باشند، بنابراين اين موضوع براي آينده معدن داري ايران تهديد محسوب مي شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]