واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدیرکل کتابخانههای عمومی خوزستان تاکید کرد
لزوم توجه به ابعاد فرهنگی خرمشهر
مدیرکل کتابخانههای عمومی خوزستان، پیشینه فرهنگی خرمشهر را نسبت به ابعاد اقتصادی این شهر غنیتر دانست و بر لزوم توجه به ابعاد فرهنگی این شهرستان تاکید کرد.
![خبرگزاری فارس: لزوم توجه به ابعاد فرهنگی خرمشهر خبرگزاری فارس: لزوم توجه به ابعاد فرهنگی خرمشهر](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1392/04/12/13920412000524_PhotoA.jpg)
به گزارش خبرگزاری فارس از خرمشهر، حجتالاسلام سید لطفالله سپهر عصر امروز در جلسه شورای کتابخانههای خرمشهر در سالن جلسات فرمانداری، انقلاب اسلامی را انقلابی کاملا فرهنگی و فکری خواند و اظهار کرد: دشمن به فکر براندازی نظام و قتل عام و غارتگری فرهنگی است و برنامههای متنوع فرهنگی و فکری را نیز در دستور کار دارد. وی به بر شماری حوزههای مختلف فرهنگ پرداخت و مهمترین حوزه آن را کتاب و کتابخوانی دانست و تصریح کرد: کتاب و کتابخوانی، دانایی را بالا برده و اگر جامعهای دانایی داشته باشد میتواند در حوزه تولید فکر در برابر هجمههای فرهنگی واکسینه شود. مدیرکل کتابخانههای عمومی خوزستان، به پیشینه درخشان خرمشهر در مقوله فرهنگ و ارشاد اشاره کرد و گفت: سابقه فرهنگی خرمشهر بیش از سابقه اقتصادی آن است و در گذشته، مهد فرهنگ و محل تبلیغ بسیاری از نخبگان و مبلغین بوده و همچنین دومین کتابخانه استان خوزستان پس در بهبهان در خرمشهر احداث شد. وی، وضعت فعلی کتاب و کتابخوانی را با توجه به پیشینه فرهنگی این شهر دارای پسرفت دانست و عنوان کرد: کتابخانههای خرمشهر قریب به 3 هزار عضو دارد که برای شهری با سابقه 50 ساله، این تعداد عضو یک نقیصه و افت به حساب میرود. سپهر از آغاز فاز دوم عملیات احداث کتابخانه هشتم خرمشهر در روستای سوره این شهر از روز آینده خبر داد و عنوان کرد: خرمشهر هفت کتابخانه دارد و فاز دوم احداث کتابخانه هشتم این شهر نیز که با زیربنایی حدود 300 متر و اعتباری یک میلیاردی از محل اعتبارات تملک دارایی در حال ساخت است، از فردا آغاز میشود. مدیرکل کتابخانههای عمومی خوزستان، در ادامه به ارائه آماری از وضعت کتابخانههای خرمشهر پرداخت و گفت: سرانه مطالعه در خرمشهربه ازای هر 100 نفر در استان 2. 13 متر و در خرمشهر معادل یک متر است که بر اساس شاخص 1404، این میزان باید هفت یا هشت برابر میزان فعلی باشد. وی اضافه کرد: به ازای هر 23 هزار نفر در استان، 53 جلد کتاب وجود دارد که این میزان در خرمشهر 39 جلد است. سپهر ادامه داد: این سرانه مطالعه نیز رقم کمی است و همچنین از نظر تعداد عضو برای 100 نفر در استان شاخص، میزان 4. 3 را نشان میدهد و در خرمشهر این رقم 1. 9 است. مدیرکل کتابخانههای عمومی خوزستان، خرمشهر را از نظر سه شاخص، پایینتر از سطح استان دانست و فرهنگ سازی، نیازسنجی، ایجاد تنوع در فعالیتهای فرهنگی جوان پسند و پیگیری نیازمندیها و مطالبات جوانان و اعضا را راهکار ارتقای این شاخصها عنوان کرد. وی، ایجاد منطقه آزاد اروند در محدوده دو شهر آبادان و خرمشهر را یک نعمت دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به مدیریت بومی منطقه آزاد اروند، این سازمان میتواند تحولی بزرگ در اقتصاد باشد اما جنبههای اقتصادی نباید از میزان توجه به فرهنگ بکاهد. سپهر، از فرماندار خرمشهر خواست در کنار پیگیری بحث کتابخانهها، پیگیر احداث کتابخانهای عمومی و مرکزی وسیع و آبرومند باشد. وی در پایان افزود: در خرمشهر در فضای کتابخانه، فضاهایی ویژه کودکان، نابینایان و همچنین کتابخانه ویژه برای ارائه آثار دفاع مقدس با توجه به تردد کاروانهای راهیان نور وجود ندارد که از سازمان منطقه آزاد خواستاریم در این عرصه ورودی جدی داشته باشد. انتهای پیام/72021
93/12/13 - 16:47
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]