تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):رسول خدا صلى‏الله‏عليه‏و‏آله هرگاه ميهمان داشتند، با او غذا مى‏خوردند و دست ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831439472




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مبحث 22 مقررات ساختمان در کتابخانه‌ها خاک مي‌خورد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۲ اسفند ۱۳۹۳ (۹:۱۲ق.ظ)
مشاور ارشد ترکان: مبحث 22 مقررات ساختمان در کتابخانه‌ها خاک مي‌خورد مشاور ارشد رئيس شوراي مرکزي سازمان نظام‌مهندسي ساختمان کشور گفت: بازنگري‌هاي تدوين‌کنندگان مبحث 22 مقررات ملي ساختمان حاکي از وجود محدوديت‌هاي متعدد در اجراي عمومي اين مبحث است.
به گزارش خبرگزاري موج، محسن بهرام غفاري، مشاور ارشد رئيس شوراي مرکزي سازمان نظام‌مهندسي ساختمان کشور، با اشاره به اينکه بازنگري‌هاي تدوين‌کنندگان مبحث 22 مقررات ملي ساختمان حاکي از وجود محدوديت‌هاي متعدد در اجراي عمومي اين مبحث است، تصريح کرد: مبحث 22 مقررات ملي ساختمان بدون توجه به تفاوت سطح توسعه ايران با کشوري که از آن اقتباس‌ شده تدوين‌ شده و احتمالا بايد تا زمان دستيابي به امکانات مورد نياز براي اجراي آن به‌ جاي روي ميز ماموران کنترل ساختمان در کتابخانه‌هاي فني منتظر اجرا بماند.
محسن بهرام غفاري، اظهار کرد: مبحث 22 مقررات ملي ساختمان تحت عنوان «مراقبت و نگهداري از ساختمان‌ها» چنانکه در مقدمه آن ذکر شده به ارائه حداقل الزاماتي مي‌پردازد که در طول عمر مفيد ساختمان براي نگهداري از آن بايد براي تأمين ايمني، بهداشت، آسايش ساکنين، بهره‌دهي مناسب و پاياني ساختمان بايد رعايت شوند.
وي افزود: اين الزامات از نگهداري و بازرسي ادواري فراتر رفته و به قلمرو تعمير و بازسازي و مناسب‌سازي مستمر ساختمان و اجزاي آن براي حفظ قابليت بهره‌دهي مورد نظر وارد شده است.
غفاري با اشاره به وجود وجوه اشتراک و افتراق مبحث بيست و دوم با مباحث دوم تا بيست و يکم مقررات ملي ساختمان اظهار کرد: موضوع مبحث بيست و دوم مقررات ملي ساختمان شامل الزامات اداري و فني مربوط به حفظ و بقاي شرايط بهره‌برداري از ساختمان موجود است، درحالي‌که موضوع مباحث دوم تا بيست و يکم الزامات اداري و فني طراحي و ساخت ساختمان نو است.
رئيس پيشين سازمان نظام‌مهندسي ساختمان استان تهران بابيان اينکه تأمين ايمني و بهداشت به‌عنوان دو عنصر حاکم بر الزامات مقررات ملي ساختمان در کنار ساير هدف‌ها نظير آسايش، حرفه اقتصادي، حفظ منابع و محيط زيست مطرح است، اما؛ داراي اولويت، اهميت و فوريت بسيار بي‌شمار از بيشتر آن‌ها است، تاکيد کرد: سطح ايمني و بهداشت قابل‌قبول ميزان سختگيري در الزامات را تعيين مي‌کند و از اصلي‌ترين تصميمات تدوين‌کنندگان مقررات ساختماني هستند، با توجه به دشواري‌هاي الزام به بازسازي عمومي و سراسري تمام ساختمان‌هاي موجود کشور که از 17 ميليون واحد بيشتر است، تدوين مقررات ساختماني بايد در اين مورد تنها به ايمني و بهداشت با سطح استاندارد بسيار تعديل شده اکتفا کند.
پايه‌گذار مقررات ملي ساختمان در ادامه با تاکيد بر دشواري‌هاي بسيار در تعمير و نگهداري و بازسازي تمام ساختمان‌ها به‌عنوان يک اجبار قانوني، چند پيشنهاد را مطرح کرد و افزود: تدوين ضوابط و الزامات داراي انعطاف کافي، ملاک قرار دادن سرجمع بهبود فاکتورهاي کيفيت به‌جاي اجبار در مورد جزءبه‌جزء ساختمان، محدود کردن الزامات اجباري به جنبه‌هاي ايمني و بهداشت در ساختمان ازجمله شاخص‌ترين اين موارد هستند.
وي افزود: اين درحالي است که به موارد مذکور مي‌بايست مؤلفه‌هاي ديگري نظير اختياري و انگيزشي کردن الزامات معطوف به آسايش، صرفه‌جويي و حفظ منابع و محيط زيست، شناور کردن سطح مجاز ايمني و بهداشت با توجه به شرايط و امکانات اجرايي و اقتصادي کشور به‌صورت مرحله‌اي و بالاخره وارد کردن فاکتور ارزيابي ريسک و امکان‌سنجي بازسازي براي تعيين الزامات فني در تعمير، نگهداري و بازسازي ساختمان‌ها را نيز بايد افزود.
وي ادامه داد: منعطف کردن نظام کنترل و دادن اختيار وضع و تغيير ضوابط به مراجع محلي در چارچوب کلي‌اي که مقررات تعيين مي‌کند، کاستن حتي‌المقدور از تشريفات و گردش کارها، ايجاد اداره «کنترل ساختمان‌هاي موجود» در شهرداري‌ها، ايجاد دپارتمان راهنمايي و مشاوره بازسازي در سازمان‌هاي نظام‌مهندسي ساختمان، تشکيل هيأت‌هاي داوري در شهرداري‌ها براي حل‌وفصل اختلافات با مالکان و بين مالکان و اتکا به‌نظام خود اظهاري و خود ضامني نيز ازجمله راهکارهاي اداري پيشنهادي براي امکان‌پذير کردن بازسازي تمامي ساختمان‌هاي قابل مرمت در کشور است.
مشاور ارشد رئيس شوراي مرکزي نظام‌مهندسي کشور ضمن ارائه جدول مقايسه‌اي در 15 سرفصل و 64 مورد بين مبحث بيست و دوم مقررات ملي ساختمان با مباحث قبلي آن افزود: اين مقايسه به خوبي نشان مي‌دهد که اجراي الزامات وضع شده در مبحث 22 به سهولت نوشتن آن‌ها نيست.
وي ادامه داد: برخلاف کشور توسعه يافته‌اي که بخش اعظم الزامات مبحث بيست و دوم از آن اقتباس‌ شده، در ايران در حال حاضر تقريبا امکانات فني و اقتصادي و ابزارهاي کنترل اين الزامات در نظام اداري کنترل ساختمان کشور وجود ندارد و اجراي آن‌ها با مقاومت‌هاي بسيار مواجه است.
وي تاکيد کرد: از حدود 17 ميليون واحد مسکوني موجود تعداد کم‌شماري از آن‌ها در دوره الزام مقررات ملي ساختمان در دهه اخير ساخته شده‌اند که حتي در مورد همان‌ها هم انطباق کامل با مقررات ملي ساختمان و استانداردهاي قابل‌قبول دوره طراحي و ساختشان خوش‌بينانه به نظر مي‌رسد.
غفاري خاطرنشان ساخت: در نتيجه اجراي اين مبحث در مورد بخش اعظم ساختمان‌هاي شهري نيازمند تعمير اساسي و بازسازي جدي ساختمان و سامانه باربر آن و سيستم‌هاي تاسيساتي آن است.
وي گفت: توان اقتصادي و متخصصان تربيت شده براي بازسازي آن‌ها و نگهداري شان به ميزان کافي وجود ندارد و بخش اعظم ساختمان‌هاي موجود ارزش اقتصادي براي بازسازي جدي ندارند.
رئيس پيشين سازمان نظام‌مهندسي ساختمان تهران گفت: به اين ترتيب اين مبحث بدون توجه به تفاوت سطح توسعه ايران با کشوري که از آن اقتباس‌ شده تدوين‌ شده و احتمالا بايد تا زمان دستيابي به امکانات مورد نياز براي اجراي آن به‌ جاي روي ميز ماموران کنترل ساختمان در کتابخانه‌هاي فني منتظر اجرا بماند.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن