محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831509678
نکته خطرناکتر فسادهای امروزی
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: نکته خطرناکتر فسادهای امروزی
در مباحث مفاسد اقتصادی یکی از موضوعات مهمی که بایستی مورد آسیب شناسی قرار بگیرد، قوانین است. اگر قوانین اجرایی در یک کشور دقیق، جامع، به روز و از طرف دیگر مجازات ها در آن متناسب با جرم بوده و نقش نظارتی دقیقی هم داشته باشند؛ قوانین می توانند مهمترین عامل بازدارنده در مفاسد اقتصادی باشند.
آفتاب: جماران، گفتوگویی با دکتر محمد خوش چهره، نماینده دوره هفتم مجلس شورای اسلامی، کارشناس اقتصادی و عضو هیات علمی دانشگاه تهران داشته است که شرح آن در زیر می آید.
"محمد خوش چهره" در پاسخ به سوال خبرنگار جماران در مورد نقش جامعیت، شفافیت و میزان بازدارندگی قوانین در پدیده مفاسد اقتصادی؛ گفت: نمی شود ادعا کرد که قوانین ما همگی از جامعیت و شفافیت لازم برخوردارند. اما معتقدم که این امر دلیل عامه و اصلی فساد در ساختار اقتصادی ما نیست. ما باید یکسری از دلایل اصلی، ریشه ها، روش ها، شیوه ها و مناسبات و در آخر پیامدهای آن را شناسایی کنیم تا بعد بتوانیم برای مقابله با آن راهکار بیابیم. اساسا فساد شناسی ما ضعیف است. محدود نگری، سطحی نگری و عدم نگاه سیستمی به این پدیده، راه حل هایی ناکافی، مقطعی، عجولانه و غیرکارا پیش روی تصمیم گیران قرار می دهد. بنابراین بایستی درک جامع از فساد داشته باشیم.
در بحث فساد، "مناسبات" یک پدیده ای است که کمتر دیده شده است. مثلا در پرونده اخیر مربوط به آقای رحیمی معاون اول رییس جمهور سابق بحث مناسبات در آن مهم است که مورد بررسی قرار بگیرد تا حوزه عمل شخصی. این مناسبات که چگونه کانون های قدرت و ثروت در هم تنیده می شود و جریان ها، باندها، حزب ها، جریانات قبیله ای و نحله ای در این ها داخل می شوند و مباحثی از این نوع؛ مهم ترین موضوع مطروحه در این قضیه اند. بنابراین این که فقط بگوییم قوانین جامع است یا نه، تنها جنبه ای از جنبه های متعدد را در برمی گیرد.
خوش چهره در مورد نقش نظارتی و چگونگی اجرای قوانین، اظهار داشت: برای درک این مساله به عنوان مثال قوانین راهنمایی و رانندگی را در نظر بگیرید؛ قوانینی مشخص و جهانی هستند. مثل دور زدن ممنوع، عبور از چراغ قرمز ممنوع و... پس تخلفاتی که در زمینه راهنمایی و رانندگی صورت می گیرد مربوط به ضعف قوانین نیست و دلایل دیگری دارد. یکی دلایل نظارتی و کنترلی است. یعنی اگر تخلفی دارد صورت می گیرد باید ابزارهای برخورد با تخلف قانونی قوی باشد. بنابراین قوانین می توانند خوب هم باشند، اما این فضای قانون گریزی از قوانین است که مشکل ساز شده است و آن فضا باید بسته شود. موضوع مهم دیگر که در مورد قوانین در کشور ما مغفول مانده است بحث "تعلیم وتربیت" است. عدم توجه به قوانین راهنمایی و رانندگی و اینکه الآن می بینیم برخی رانندگان ناهنجاری می کنند، ناشی از چند مساله است؛ یکی عدم اجرای مناسب قانون است و دیگری نظارت و کنترل ناکافی. به عنوان مثال اگر تخلفی صورت بگیرد، بلافاصله بایستی تخلف با مامور مخفی و دوربین ها و... کنترل و برخورد صوت بگیرد. این برخوردها و کنترل ها است که به قانون جلا می دهد و قانون را نافذ می کند. مورد سوم حوزه "تعلیم و تربیت" است. بایستی حوزه تعلیم و تربیت درست شود. اگر افراد درست آموزش ببینند و با قوانین آشنا شوند، قوانین سطحی نباشند و ضعف نظارت و کنترل قوانین حل شود، قطعا تخلفات بسیار کم خواهد شد. بنابراین اگر حتی قوانین همچون قوانین رانندگی کاملا جامع و در برخی موارد جهانی هم باشند، اما نظارت و کنترلی بر اجرای آن و یا پیشگیری از تخلف وجود نداشته باشند، هر گونه تخلف و دور زدن قانونی ممکن می شود.
مثلا اگر قوانین ما کامل باشند، اما رییس جمهور با صراحت کامل بگوید من اجرا نمی کنم و بخواهد قانون را دور بزند یا عمل نکند این دیگر مقصر ضعف قوانین نیست و این تخلفات باید در رده و فضای عملیاتی قانون بررسی شود. قوانین راهنمایی و رانندگی را مثال زدم چرا که تا حد زیادی جهانی اند، اما می بینیم که در یک کشور خیلی خوب اجرا می شوند، چون ضابط قانون و آموزش قوانین قوی است و برای اجرای قانون بسترسازی شده است، اما در کشورهایی خیر! چرا که ملاحظات ذکر شده نهادینه نشده است. اگر قوانین کامل وضع شود اما این فضا نباشد، قوانین هم کارایی خود را از دست می دهند.
این کارشناس مسائل اقتصادی در مورد چگونگی نهادینه شدن فساد، فراگیری و حوزه های آن، گفت: آنچه که امروز این فساد را خطرناک کرده است، عادی شدن فساد است. امروز فرهنگ فساد عمومی شده است. متاسفانه در کشور مسلمان پاکستان فساد اداری عمومی است و به حدی رسیده است که درست نمی شود. ارتشا و رشوه هم عادی شده است. این با آموزه های اسلامی مردم در تعارض است. بنابراین این علاوه بر معضل اقتصادی موجب معضلات فرهنگی هم شده است.
این عضو هیات علمی دانشگاه اظهار داشت: الآن فساد در ایران در حال عمومی شدن است و مهمتر از آن کانونهای قدرت و ثروت هستند که در هم تنیده شده اند و در راستای منافع خود منافع ملی را تضعیف می کنند و از روش ماکیاولیستی هدف وسیله را توجیه می کند، اگر فسادی توسط ایادی و نحله و گروهشان صورت بگیرد به راحتی از آن می گذرند، اما برعکس اگر مربوط به رقیب باشد آن را بسیار بزرگنمایی می کنند. یکی از مشکلات اساسی این انحرافات در ملاحظات صنفی و جناحی و نحله ای است که وجود دارد و به این فساد ها دامن می زند.
یکی از مباحث مهم دیگر در باب فساد اقتصادی امروز، وابستگی جریان های فساد مالی به نفت است. هر چه میزان درآمد کشور ما با قیمت نفت بالا می رود میزان فساد هم افزایش می یابد. مثلا در بحث فساد مالی مربوط به شهرام جزایری میزان اختلاس وی 120 میلیارد تومان بیشتر نبود، اما این رقم هم رقم کوچکی نبود. آن زمان چون قیمت نفت بین 17 تا 21 دلار بود، این رقم چشمگیر به نظر می آمد. اما با بالا رفتن قیمت نفت تا 100 دلار و بیش از آن؛ دیگر تنها یک قلم فساد این دوران سه هزارمیلیار تومان می شود و طبق نقل قول ها در مورد آقای زنجانی رقم افسانه ای است. با اطلاعات نیمه رسمی که هر روز دارد درز پیدا می کند موارد مشابه این ارقام هم وجود دارد که در قوه قضاییه در حال بررسی است. بنابراین تحریم در این سالها پوششی شده بود برای تعمیق این مسایل ولی چون ریشه در جناح خودشان داشته است سکوت کرده اند ولی اگر این مفاسد در جناح مقابل بود به گونه دیگری برخورد می کردند.
وی افزود: بحث دیگر مفاسد اقتصادی، سازمان یافته بودن فساد است. ما باید نگران این امر باشیم که اگر این جریان ادامه یابد بنیان های نظام را مورد هدف قرار می دهد که بحث مهم و قابل تاملی است. بایستی پدیده فساد را خیلی جامع تر به آن نگاه کرد. رانت اطلاعاتی هم از موارد شایع مفاسد اقتصادی است. همین رابطه های جناحی و ایادی و نحله ای ایجاب می کند که از این فرصت های اطلاعاتی در زمینه های پولی، ارزی و حتی بحث زمین و کاربری زمین های شهری و قوانین صادرات و واردات، تعرفه ها و غیره به عنوان رانت اطلاعاتی استفاده کنند یا مسایل مختلف و زمینه های سوءاستفاده را برای هم جناحی ها و نحله خود فراهم نمایند.
خوش چهره در مورد اینکه برای پیشگیری از رشد بیشتر فساد اقتصادی چه باید کرد؟ بیان داشت: معتقدم درک صحیح عوامل ایجادی فساد و فضایی که فساد را موجب می شود مهم است. فساد مثل میکروب یا کرمی است که اگر آفتاب بخورد جان می گیرد و تکثیر می شود و گرنه اگر محیط برای رشد آن مناسب و مهیا نباشد ریشه کن می شود. پس فضا، اتمسفر و بستری که فساد در آن صورت می گیرد برای پیشگیری از این موضوع مهم است. اگر جلوی این فضا گرفته نشود حتی افرادی که سلامت اخلاقی دارند در این محیط آلوده می شوند و ضریب خویشتن داری آنها پایین می آید. تقوا، سلامت و بهداشت رفتاری که باید در نظام مدیریتی ما بازبینی شود وگرنه ممکن است با غفلت های مدیریتی ما خودمان این بسترها را ایجاد کنیم بعد خودمان بگوییم چرا این افراد دچار انحراف شد. درک محیط و جریان های ایجاد فساد مهم ترین حوزه برای درک فساد است.
تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]
صفحات پیشنهادی
توقف طرح رسیدگی به اموال مسئولان در مجمع تشخیص/ گویا عدهای به فسادهای 3 هزار میلیاردی راضی شدهاند/ ضرورت گزی
دهقان در گفتگوی تفصیلی با باشگاه خبرنگاران توقف طرح رسیدگی به اموال مسئولان در مجمع تشخیص گویا عدهای به فسادهای 3 هزار میلیاردی راضی شدهاند ضرورت گزینش قضات سفارشناپذیر برای رسیدگی به پروندههای بزرگ عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی معتقد است تجربه در تمام دنیا نشان دادهچند نکته درباره مزایده ای که برگزار نشد
سرمایه اجتماعی سرخابی ها را حراج نکنیم چند نکته درباره مزایده ای که برگزار نشد حراج بی منطق سرمایه اجتماعی استقلال و پرسپولیس زمینه های رکود کامل فوتبال داخلی را که روزهای ناخوشی خود را پشت سر می گذارد فراهم خواهد کرد به گزارش فرهنگ نیوز مزایده باشگاه های استقلال و پرسپولیس ب9 نکته تردمیلی!
9 نکته تردمیلی افرادی که روی تردمیل میدوند حتما باید کفش کتانی مناسب و جوراب به پا داشته باشند کوبیدن پاشنه و کف پای بدون حفاظ به مرور بر مفاصل و استخوانها فشار میآورد و به آن صدمه میرساند آفتاب خیلی از افراد بهدلیل مشغلهکاری کمبود وقت و نمیتوانند در یک باشگاه وریعالون: محور ایران، سوریه و لبنان خطرناکترین تهدید برای اسرائیل است
چهارشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۶ وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با اذعان به این مساله که محور ایران سوریه و لبنان خطرناکترین تهدید برای این رژیم است گفت فروپاشی تشکیلات خودگردان فلسطین به نفع اسرائیل نیست به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی العهد موشهخصوصی سازی خوب است اما سرمایه اجتماعی سرخابی ها را حراج نکنیم چند نکته درباره مزایده ای که برگزار نشد
خصوصی سازی خوب است اما سرمایه اجتماعی سرخابی ها را حراج نکنیمچند نکته درباره مزایده ای که برگزار نشدحراج بی منطق سرمایه اجتماعی استقلال و پرسپولیس زمینه های رکود کامل فوتبال داخلی را که روزهای ناخوشی خود را پشت سر می گذارد فراهم خواهد کرد مزایده باشگاه های استقلال و پرسپولیس بهنکته مهم با شکم خالی هرگز به خرید نروید چون ...!!؟
نکته مهم با شکم خالی هرگز به خرید نروید چون پژوهشگران توصیه میکنند با شکم خالی به خرید نروید چراکه افراد گرسنه تا بیش از 60درصد بیشتر خرید میکنند و جالبتر اینکه بیشتر این خریدها صرف اقلام غیرخوراکی میشود پژوهشگران توصیه میکنند با شکم خالی به خرید نروید چراکه افدو نکته انحرافی در پیگیری پولی که رحیمی به نمایندگان داد
دو نکته انحرافی در پیگیری پولی که رحیمی به نمایندگان داد میتوان گفت که جریان پرداخت پول توسط رحیمی به نمایندگان تنها باید به مثابه سر نخ یک فرآیند پر تکرار و البته گسترده تلقی شود چرا که مبلغ مورد ادعای رحیمی در برابر هزینههای انتخاباتی یک نامزد پول خوردی بیش نیست آفتاب خردمزاحمان پیامکی، خطرناکتر از مزاحمان تلفنی
تراز رازی نیست که آنها کشف نکرده باشند از تشخیص پسر یا دختر بودن نوزاد آینده مخاطبان گرفته تا پی بردن به رازهای درونی افراد فقط با دانستن رنگ بارانیای که آنها به تن کردهاند به گزارش تراز این افراد پا را از این فراتر نهاده و ادعا می کنند می توانند همسرداری را به شما آموختهتنهادلخوری آمریکا؛ نتانیاهو دستوراتش را با ظرافت صادر کند(!)/ یک نکته روابط بینالمللی که در سفر بیبی به واشن
قدیریابیانه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران تنهادلخوری آمریکا نتانیاهو دستوراتش را با ظرافت صادر کند یک نکته روابط بینالمللی که در سفر بیبی به واشنگتن از قلم افتاد یک کارشناس عالی علوم دفاعی استراتژیک گفت سفر نتانیاهو به عنوان نخست وزیر یک کشور که با آمریکا رابطه دارد ببهشتیپور در گفتوگو با فارس عنوان کرد دو نکته مثبت گزارش آژانس درباره برنامه هستهای ایران
بهشتیپور در گفتوگو با فارس عنوان کرددو نکته مثبت گزارش آژانس درباره برنامه هستهای ایرانکارشناس مسائل هستهای گفت گزارش جدید آژانس درباره برنامه هستهای ایران دارای 2 نکته مثبت است که از جمله آنها اذعان آژانس به پایبندی جمهوری اسلامی به تعهداتش است حسن بهشتیپور کارشناسهر شب با قرآن/ چند نکته دربارۀ رزق و روزی که نمیدانید!
هر شب با قرآن چند نکته دربارۀ رزق و روزی که نمیدانید بر آنیم تا در این مجال قطعاتی کوتاه و بلند از کتاب وحی را با نگاهی گزیده به تفسیر نور پیشکش طالبان حق و جوینگان حقیقت کنیم مجله شبانه باشگاه خبرنگاران سوره 13 رعد آیه 26اللَّهُ یبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَن یشَآءُ وَیقْدِرُ وَ7 نکته ی خوب برای بازاریابی آنلاین
7 نکته ی خوب برای بازاریابی آنلاین بازاریابی تکنیک ها و روش های گوناگونی دارد که یکی از آنها بازاریابی آنلاین است به گزارش گروه بازار باشگاه خبرنگاران استفاده از فضای اینترنت برای بازاریابی اهمیت دارد چون میزان تجارت الکترونیک هم رو به افزایش است و تعداد فروشگاه های آنلاین که د٧ نکته ضروری برای خرید اقتصادی از سوپرمارکتها
مهمترین نکات خرید از سوپرمارکتها ٧ نکته ضروری برای خرید اقتصادی از سوپرمارکتها اگر به تعداد دفعات مراجعهتان به سوپرمارکتها دقت کنید به راحتی میفهمید که آنها تا چه اندازه در ولخرجیهای یک خانواده موثرند به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز در این مطلب مهمترین نکات خرید اهزار و یک نکته پیرامون امام زمان (ع) + دانلود کتاب
هزار و یک نکته پیرامون امام زمان ع دانلود کتاب کتاب هزار و یک نکته پیرامون امام زمان علیه السلام نوشته محمد رحمتی شهرضا در سال 1385 توسط انتشارات مسجد مقدس جمکران به چاپ رسیده است به گزارش خبرنگار معارف باشگاه خبرنگاران کتاب هزار و یک نکته پیرامون امام زمان علیه السلام٧ نکته طلایی برای خرید اقتصادی از سوپرمارکتها
٧ نکته طلایی برای خرید اقتصادی از سوپرمارکتها جام جم سرا اگر به تعداد دفعات مراجعهتان به سوپرمارکتها دقت کنید به راحتی میفهمید که آنها تا چه اندازه در ولخرجیهای یک خانواده موثرند در این مطلب مهمترین نکات خرید از سوپرمارکتها فهرست شدهاند و با رعایت آنها میتوانید هزینهبروجردی: فسادهای مالی اعتماد مردم را پایین میآورد
چهارشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۸ ۱۴ رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت در اقیانوس پرتلاطم ناامنی منطقه ایران از یک امنیت پایدار برخوردار است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه لرستان علاءالدین بروجردی در جلسه شورای اداری شهرستان بروجرد افزود هر چه داروضعیت آبی خراسان رضوی نسبت به سایر استانها خطرناکتر است
پنجشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵ ۱۸ مدیرعامل آب و فاضلاب خراسانرضوی گفت چند سالی است که دچار بحران آب شدهایم اما خراسانرضوی در میان سایر استانها در وضعیت خطرناکتری است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه خراسان حسین اسماعیلیان در نخستین همایش بهرهوری در آموزش-
گوناگون
پربازدیدترینها