واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: «دنیای اقتصاد» در یک نگاه تهران- ایرنا- روزنامه «دنیای اقتصاد» خبرهای «رکورد غیرمنتظره پیش نگر تورم» و «ظهور پتانسیل های رشد در بورس» را در صفحه نخست شماره روز شنبه برجسته ساخته است.
این روزنامه در تیتر نخست به موضوع رکورد غیرمنتظره پیش نگر تورم پرداخت و نوشت: با انتشار آمار بانک مرکزی از شاخص پیش نگر تورم در بهمن ماه مشخص شد که سه رکورد غیرمنتظره تورم ماهانه تولید کننده، تورم نقطه به نقطه تولید کننده و تورم متوسط یا 12 ماهه رقم خورده است. بر این اساس، تورم ماهانه تولید کننده که تغییر شاخص را در یک ماه بررسی می کند، پس از پنج سال و پنج ماه به زیر صفر نزول کرده و در بهمن ماه سال جاری به منفی 0.8 درصد رسیده است. همچنین تورم نقطه به نقطه تولید کننده که تغییرات شاخص را نسبت به مدت مشابه سال قبل اندازه گیری می کند، رکورد چهار سال و چهار ماهه قبل را شکست و در دومین ماه زمستان به سطح 11.4 درصد رسید. تورم متوسط یا 12 ماهه نیز به عنوان سومین معیار اندازه گیری شاخص بهای تولید کننده در بهمن ماه به رقم 15.3 درصد رسیده و نسبت به چهار سال گذشته کمترین سطح را تجربه کرده است.
روزنامه دنیای اقتصاد با برجسته کردن عنوان ظهور پتانسیل های رشد در بورس، آورد: محمد فطانت رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: به عقیده من در وضعیت کنونی، بورس پتانسیل زیادی برای جذب سرمایه دارد. جدا از اینکه بنده ریاست سازمان را دارم، به عنوان فردی که هر روز بازار را رصد می کند، معتقدم بسیاری از شرکت ها با توجه به اینکه برای سال مالی 93 سودهای مناسبی را شناسایی کرده اند و پیش بینی های بودجه ای قابل قبولی را هم برای سال آینده ارایه کرده اند، از نظر قیمت های فعلی سهام آنها در بازار وضعیت ارزنده ای دارند. در این بین، البته نباید ضرری که مردم از دی ماه سال گذشته تا کنون متحمل شده اند را نادیده گرفت اما با وجود این، چنانچه بازار به روال عادی خود بازگردد، وضعیت تقاضا برای سهام شرکت ها بسیار متفاوت از شرایط کنونی خواهد بود. حال اگر پارامترهای بیرونی اثرگذار بر بازار سرمایه رو به بهبود روند، انتظار بهتر شدن وضعیت و خروج از رکود نیز در این بازار تقویت می شود. بنابراین، از حیث کلان بازار سرمایه بسیار پرپتانسیل است و در صورت بهبود شرایط، شاهد رشد مناسبی خواهیم بود.
واردات خودرو همگانی شد، تیتر دیگر این روزنامه است. همان طور که دنیای اقتصاد در گزارش سه شنبه گذشته خود خبر داده بود، واردات خودرو به شرط ارایه خدمات پس از فروش، دوباره برای همگان آزاد شد تا مصوبه منحصر شدن واردات خودرو به نمایندگی های رسمی، لغو شود و همه چیز عملا به حالت قبل برگردد. همچنین آن طور که رضا شیوا رییس شورای رقابت در گفت و گو با دنیای اقتصاد تاکید کرده، با توجه به لغو مصوبه مربوطه، کماکان متفرقه ها نیز می توانند در کنار نمایندگی های رسمی، خودروی خارجی به کشور بیاورند و با این حساب بازار وارداتی ها انحصاری نیست و شورا در آن دخالت نخواهد کرد.
روزنامه دنیای اقتصاد با مطرح کردن خبر آخرین گام ها در مذاکرات، نوشت: در شرایطی که گفت و گو های هسته ای قرار است این هفته از سر گرفته شود، از 2 سوی مذاکرات علایم مثبتی به گوش می رسد. دیروز در تهران، حجت الاسلام کاظم صدیقی، در خطبه های نماز جمعه گفت که آخرین گام ها در مذاکرات هسته ای در حال برداشته شدن است. همزمان مجید تخت روانچی معاون وزیر خارجه ایران در سخنانی گفت که پیشرفت قابل توجهی در مذاکرات به وجود آمده است. در آمریکا هم جان کری وزیر خارجه ایالات متحده طی سخنانی از مواضع هسته ای نخست وزیر رژیم صهیونیستی انتقاد کرد.
این روزنامه با بازتاب موضوع تاوان رکود دست ساز مسکن، آورد: خطای محاسباتی از ناحیه بساز و بفروش ها در تهران بابت برآورد سود حاصل از ساخت و ساز در سال 93 باعث شد، حجم عرضه آپارتمان نوساز در پایتخت طی بهار امسال 44 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یابد و پیامد آن به تاخیر در بازگشت رونق منجر شود. سازنده های مسکن با این تشخیص که در دوره رکود، زیان حتمی جای سود هر چند اندک را می گیرد، اوایل امسال روند رو به رشد سال های گذشته در حوزه سرمایه گذاری برای تکمیل ساختمان های در حال ساخت را متوقف کردند طوری که در تهران میزان سرمایه گذاری ریالی برای تکمیل پروژه های مسکونی نیمه تمام در فصل بهار 27درصد کاهش پیدا کرد و تحت تاثیر این خروج سرمایه از قسمت نهایی بازار ساخت و ساز، طی سه ماه اول امسال فقط 34 هزار واحد مسکونی جدید و تازه ساز در تهران به بازار مصرف عرضه شد که در مقایسه با عرضه 61 هزار واحدی بهار پارسال، حجم عرضه جدید بیش از 40 درصد کاهش یافت.
**9165**9131
09/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]