واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سرکنسول افغانستان در مشهد:سند راهبردی جدید بین ایران و افغانستان تدوین می شود مشهد - ایرنا - سرکنسول افغانستان در مشهد از تدوین سند راهبردی جدید بین ایران و افغانستان در جریان سفر آتی رییس جمهوری کشورش به ایران خبر داد.
"محمد امین صدیقی" روز پنجشنبه در همایش "آشنایی با توانمندیهای صادراتی افغانستان و تسهیل صادرات افغانستان به ایران" در مشهد گفت: "اشرف غنی " هفته آینده در راس هیاتی به تهران سفر می کند و در جریان این سفر سند راهبردی بین دو کشور تدوین می شود.
وی بیان کرد: یک بند از این سند مربوط به راه های جدید برای توسعه روابط اقتصادی بین کشور افغانستان و ایران است که امیدواریم تجار و مدیران اقتصادی دو کشور از این بند برای توسعه روابط و تسهیل امور تجارت بهره گیرند.
وی با بیان این که موانع بسیار در روابط تجاری دوطرف وجود دارد بر رفع این موانع و مشکلات تاکید کرد.
صدیقی افزود: کشور افغانستان وارد مرحله جدیدی از رونق و تولید شده است و نیازمند همکاری و مساعدت بیشتر تجار و سرمایه گذاران ایرانی برای بازسازی زیرساخت های از بین رفته و توسعه بازارهای تجاری خود است.
وی خاطر نشان کرد: هرچند کشت و قاچاق مواد مخدر از افغانستان به ایران به عنوان گلوگاه اثرات منفی در روابط اقتصادی گذاشته است اما همکاری سرمایه گذاران و مقامات ایرانی به افغانستان می تواند در کاهش قاچاق مواد مخدر تاثیرگذار باشد.
رییس اتاق مشترک بازرگانی و صنایع و معادن هرات نیز در این همایش گفت: افغانستان بعد از گذراندن دوران سخت وارد فضای نوینی از ثبات امنیت، قانونمداری و وجاهت بین المللی شده است و بارقه های امید در کشور نسبت به داشتن آینده بهتر مشاهده می شود.
"حاجی سعید انصاری" افزود: از کشور دوست و برادر ایران انتظار داریم کشورمان را در عرصه تجارت، بازسازی زیرساخت های اقتصادی و مکانیزه کردن بخش کشاورزی یاری دهد.
وی بیان کرد: افغانستان در تولید و صادرات محصولات زراعی، باغی، خشکبار و محصولات دامی ظرفیتهای قابل توجهی دارد به طوری که امسال 524 میلیون دلار صادرات به کشورهای دنیا داشته است.
وی افزود: ایران و افغانستان مشترکات اقتصادی فراوان دارند و بیش از 30 درصد واردات کالا به افغانستان مربوط به تولیدات ایرانی است اما سهم ایران در صادرات کالا از افغانستان تنها هشت درصد است.
رییس اتاق مشترک بازرگانی و صنایع و معادن هرات گفت: هرچند میزان صادرات کالا از افغانستان ناچیز است اما ملت ما امید دارد با بازسازی زیرساخت های خود و همکاری ایران در این زمینه صادراتش را افزایش دهد و سهم ایران از کالاهای صادراتی خود را به 25 درصد برساند.
وی بیان کرد: زمینه و فرصتهای سرمایه گذاری در افغانستان مناسب است و از تجار ایرانی می خواهیم در زمینه های مزبور بویژه بسته بندی کالا با تجار افغانستانی سرمایه گذاری مشترک انجام دهند و از این فرصت بهره گیرند.
وی تعرفه زیاد گمرکی برای ورود برخی کالاهای افغانستان به ایران بویژه دانه های روغنی را از مشکلات تجار این کشور عنوان و بیان کرد: خیلی از کشورها برای ورود کالاهای افغانستان تعرفه صفر قرار داده اند که امید است ایران نیز میزان تعرفه خود را کاهش دهد.
وی با قدردانی از استاندار خراسان رضوی برای تلاش در حذف تعرفه فصلی ویژه کنجد تولید افغانستان اظهار امیدواری کرد، این اقدام از سوی استانداری به نتیجه مطلوب برسد.
رییس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان هرات نیز در این همایش خواستار حذف هزینه های هنگفت مربوط به "دوزبلاغ"، حق ترانزیت، بیمه و سایر هزینه های گمرکی و برقراری تعرفه کمتر برای واردات اقلام افغانستان به ایران در مرز دوغارون شد.
"محمد حسن انصاری" گفت: کشمش، بادام، گردو، آلبالوی خشک و چلغوز، بیشترین محصولات تولیدی افغانستان است که عمدتا از راههای غیرقانونی به ایران وارد شده و مردم به قیمت بالاتری این محصولات را خریداری می کنند لذا کاهش هزینه های ورود کالا از افغانستان به ایران به ورود مشروع و قانونی کالاها منتج می شود.
وی بیان کرد: تجار افغانستان در دوغارون با محدودیت های بسیار مواجه هستند و مورد بازرسی های شدیدی قرار می گیرند در حالی که کالاهایشان مشروع و قانونی است لذا از مقامات ایرانی می خواهم در این زمینه تجدیدنظر کنند.
میزان صادرات ایران به افغانستان طی 10 ماه گذشته 2040 میلیون دلار بوده که 654 میلیون دلار آن مربوط به استان خراسان رضوی است.
32 درصد صادرات ایران به افغانستان و 50 درصد صادرات آن به آسیای میانه مربوط به خراسان رضوی بوده و عمده بازرگانان فعال در آن کشورها خراسانی هستند.
7489 / 6053 **1917
07/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]