واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ اسفند ۱۳۹۳ (۱۰:۲۲ق.ظ)
تبديل بخشي از باغ موزه قصر به موزه دائمي مجسمه هاي شهري مدير عامل سازمان زيباسازي گفت: بيننده هنرهاي همگاني تمامي مردم هستند و نصب آثار حجمي در فضاهاي شهري، شهر را به موزه اي بزرگ تبديل مي کند.
به گزارش خبرگزاري موج، جمال کامياب در مراسم اختتاميه چهارمين دوسالانه مجسمههاي فضاي شهري اظهار کرد: همزمان با تحولات گسترده سياسي و اجتماعي در قرن 20، پيشرفت علم و تکنولوژي و رخ دادن 2 جنگ جهاني، تمامي عرصههاي هنر دستخوش تغيير گرديدند.
وي افزود: در هنرهاي بصري نيز تحولات بسيار سريع اتفاق افتاد و گرايشها و نحلههاي مختلف در هنر مدرن پديدار شد. همزمان با اين رويداد، گروهي از هنرمندان ازجمله مجسمهسازان حصار تنگ گالريها و موزهها را براي نمايش آثار مناسب ندانسته و ترجيح دادند در فضاي آزاد آثار خود را به نمايش بگذارند.
مديرعامل سازمان زيباسازي شهرداري تهران بابيان اينکه نمايش آثار حجمي در فضاي شهري موجب گستردگي طيف مخاطبان شد، تصريح کرد: آثار هنري در گالريها و موزهها مخاطبين خاص و گاه مرفهي را داشت. اما بيننده هنرهاي همگاني تمامي مردم هستند و نصب آثار حجمي در فضاي شهري، شهر را به موزهاي بزرگ تبديل ميکند.
کامياب افزود: هنر همگاني نياز به مشارکت و حمايت گروهي دارد و ازآنجاکه مخاطبان آن مردم هستند بايد سليقه و نيازهاي مردم نيز در ساخت اين آثار لحاظ شود.
وي بابيان اينکه شهرها و کلانشهرهاي متراکم امروز در خدمت مصرفگرايي و طرد معنويات است، گفت: تهران نيز بهعنوان کلانشهري مدرن از اين قاعده مستثني نيست و بر اين اساس لازم است تا براي گسترش آثار هنري در مناظر شهري تلاش کنيم.
در ادامه اين مراسم، دکتر سليماني دبير جشنواره چهارمين دوسالانه مجسمههاي فضاي شهري با اشاره کارکردهاي برگزاري جشنواره بيان کرد: نمايش مجسمههاي شهري در فضاي عمومي منجر به ايجاد نشانههاي شهري و باعث ارتقاي سطح کيفي منظر شهر ميشوند و به هويت بخشي جامعه کمک ميکنند.
وي افزود با تأکيد بر اهداف برگزاري دوسالانه مجسمهسازي گفت: پرداختن به فرهنگ ايراني-اسلامي رويکرد و دغدغه اصلي برگزاري اين دوسالانه بود.
دکتر سليماني در ادامه بابيان اينکه امسال 1174 اثر به دبيرخانه جشنواره ارسال شد، تصريح کرد: پس از بررسيهاي متوالي درنهايت 200 اثر به بخش رقابتي راه يافتند و از اين ميان 2 اثر شايسته تقدير و 5 اثر بهعنوان آثار برگزيده انتخاب شدند.
وي در پايان گفت: بخشي از باغموزه قصر نيز در راستاي نمايش آثار حجمي برگزيده اين دوسالانه و دوسالانههاي قبلي به موزه دائمي مجسمههاي شهري تبديلشده است.
نمايش آثار هنري آيندگان را بافرهنگ غني کشور آشنا ميکند.
معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز بهعنوان يکي از سخنرانان اين مارسم ضمن تقدير از ورود شهرداري تهران به برگزاري جشنوارههاي هنري بيان کرد: در دنياي امروز موضوع موزهها از تنگناها و چارديواريهاي خود خارج ميشود و آهستهآهسته به فضاي باز منتقل ميشود.
علي مراد خاني افزود: شايد فضاي شهري خود موزهاي باشد که هنر و طبيعت را در کنار هم قرار ميدهد و فضا را به فضايي معرفتي براي شهروندان تبديل ميکند.
وي بابيان اينکه در سالهاي اخير به زمينههاي مربوط به فرهنگ اصيل، باورها و تاريخمان توجه چنداني نشده است، گفت: برگزاري جشنوارههاي هنري موجب ميشود تا آيندگان با سرمايه فرهنگي غني کشور آشنا شوند و کشش آنها به فضاي فرهنگي و ايراني بيشتر شود.
معاون هنري وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به سياستهاي دولت بهمنظور جلوگيري از تمرکزگرايي، تلاش ميکنيم تا جشنوارههايي ازايندست توسط انجمنهاي هنري برگزار شود. البته، انجمنها باوجود دانش و کمبود امکانات نياز به نهادهاي پشتيباني چون شهرداريها دارند که ميتواند افراد متخصص را جذب کنند.
مراد خاني در پايان اظهار اميدواري کرد تا فعاليتهاي مستمر شهرداري تهران در راستاي برگزاري جشنوارههاي مجسمهسازي ماهيتي فراملي پيدا کند.
احمد مسجد جامعي، عضو شوراي شهر تهران نيز در ادامه اين مراسم ضمن تقدير از توجه شهرداري به موضوعات هنري گفت: طي 10 سال اخير تعداد آثار حجمي به مايش گذاشتهشده در تهران رشد چشمگيري پيداکرده است و از حدود 120 اثر به هزار و 200 اثر رسيده است.
وي در ادامه تصريح کرد: ردپاي مسائل و مشکلات اجتماعي چون موضوع کمآبي و مشکلات زيستمحيطي بهخوبي در آثار برخي از هنرمندان مشهود است و هنرمندان بهدرستي مسائلي کهاشي از نگرش ماشين زده به شهر است و انسان را به حاشيه ميبرد ديدهاند.
مسجد جامعي افزود: در بسياري از آثار برگزيده لطافت شاعرانه که در طبع ايراني است با جوهره هنر آميختهشده است و اين موضوع روايتگر گوشههايي از روح ايراني در جغرافياي شهر تهران است.
عضو شوراي شهر تهران در پايان ضمن ابراز خرسندي نسبت به نمايش 100 اثر برگزيده جشنواره در اماکن مختلف شهر گفت: اميدواريم که سازمان زيباسازي همچنان مرکزي باشد که اهل هنر و فرهنگ با اطمينان به مديران اين سازمان کارهاي بهتري را ارائه دهند.
گفتني است در پايان اين مراسم جوايز نفيسي به 2 اثر شايسته تقدير و 5 اثر برگزيده اهدا شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]