واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خبرگزاری فرانسه : دیدار امیر قطر و رئیس جمهوری امریکا دوستی این دو کشور ظاهرا متحد را محک خواهد زد تهران - ایرنا- دیدار روز سه شنبه امیر قطر با باراک اوباما رئیس جمهوری امریکا درواشنگتن ممکن است که دیدار دو متحد باشد ولی چندین مسئله وجود دارد که این دوستی را محک خواهد زد.
خبرگزاری فرانسه درگزارشی ازدوحه با درج این مطلب افزود: این دیدار نخستین دیدار رسمی شیخ تمیم بن حمد آل ثانی که از ژوئن 2013 حاکم قطر ازکاخ سفید خواهد بود.
کاخ سفید دربیانیه ای درهفته گذشته گفت: اوباما درصدد مذاکره درباره " مسائل سیاسی ، اقتصادی و امنیتی ومورد علاقه دو کشور" است.
ولی بگفته تحلیلگران، مسائل امنیتی که این مذاکرات را تحت سلطه خود قرارخواهد داد می تواند بزرگترین اصطکاک را بین این دو رهبر ایجاد کند.
مایکل استیفنس رئیس موسسه مطالعات دفاعی وامنیتی خدمات رویال یونایتد گفت : "مذاکرات بسیار شفاف وپوست کنده ای در جریان است که نیاز است ادامه یابد. رابطه با مصر که همراه با بدخلقی است یکی از موضوع اصلی مذاکرات خواهد بود. "
هفته پیش، قطر نماینده اش درقاهره را بدنبال اختلاف بر سر حملات هوایی مصر به اهداف گروه داعش در لیبی فراخواند.
قطر دریک نشست اتحادیه عرب درقاهره حق خود را برای عدم موضع گیری در مورد این حملات محفوظ دانست و این امر باعث طعنه و زخم زبان طارق عادل نماینده مصر شد که بطور متقابل دوحه را به حمایت از تروریسم متهم کرد.
این کشور حوزه خلیج فارس درپاسخ سفیر خود در قاهره را برای مشورت فراخواند .
این اختلاف می تواند تلاش های واشنگتن را برای حفظ یک جبهه متحد علیه داعش وگروه های وابسته به آن در سراسر منطقه پیچیده و بغرنج سازد.
قطر یک عضو ائتلاف تحت رهبری امریکا است که درحال انجام حملات هوایی علیه داعش درسوریه است درحالیکه مصر یک متحد نظامی دیرینه امریکا به حساب می آید.
استیفنس گفت : " اوباما می خواهد بداند که قطر چگونه رابطه اش با مصر را مدیریت خواهد کرد. "
امریکا و قطر گهگاه متحدانی بی قرارند. قطر میزبان یک پایگاه نظامی بزرگ امریکا است وارزش معاملات تجاری دو کشور به هفت میلیارد دلار بالغ می گردد وامریکا نقش دوحه را درتلاش برای حل نا آرامی دریمن که درآن شبه نظامیان شیعه کنترل پایتخت را به دست گرفته اند ستوده است .
ولی همچون نماینده مصر دراتحادیه عرب بعضی ها درامریکا قطر را به حمایت از گروه های تندروی اسلام گرا درلیبی ، مصر و نقاط دیگر متهم ساخته اند.
استیفنس گفت: "این عقیده بویژه درطیف جناح راست امریکا وجود دارد که دشمن شماره یک افکار عمومی به حساب می آید و قطر بویژه در مواجهه با این اتهام، کار چندان مطلوبی برای دفاع از خود انجام نداده است . "
در روزهای منتهی به این دیدار ، برخی از راست گرایان امریکا پرسیده اند که چرا اوباما با رئیس یک کشور حامی تندروها ملاقات می کند ولی ازملاقات با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل که قراراست در سوم مارس در کنگره سخنرانی کند سرباز می زند.
خالد مشعل رئیس حماس در این کشور حوزه خلیج فارس مستقر است وسال گذشته سوءظن هایی در امریکا در جریان آزادی بووه برگدال سرباز امریکایی بوجود آمده است .
وی دراسارت طالبان درافغانستان بود ولی در ازای آزادی پنج عضو طالبان به شرط زندگی آنان درقطر، این سرباز آزاد شد.
قطر حمایت از داعش را به شدت تکذیب می کند.
مقامات در دوحه می گویند که در حال تامین مالی گروه های تندرو نیستند بلکه حامی گروه های میانه رو هستند و این کار را در هماهنگی با سیا و دیگر سازمان های اطلاعاتی غرب انجام می دهند.
کریستوفر دیویدسون یک کارشناس سیاست خاورمیانه در دانشگاه دورهام در انگلیس گفت : قطر یک متحد وفادار امریکا از زمان شروع بهارعربی درسال 2011 است .
وی افزود : قطر از گروه هایی پشتیبانی کرده که واشنگتن نیز درابتدا حامی آنها همزمان با درهم شکستن رژیم های منطقه بود ولی رادیکالیزه شده برخی از آن جناح ها باعث شد تا قطر به حمایت از افراط گرایان متهم شود.
دیویدسون گفت : " من واقعا این ادعا را قبول ندارم که قطر یک متصدی زیرک وهوشمند است. چرا که از زمان شروع زمامداری اوباما ، قطر خود را در موضعی قرار داده است که برای امریکا نقش درجه دومی سودمندی در خاورمیانه ایفا کند. "
مترجمام 1403/1859
04/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]