واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ اسفند ۱۳۹۳ (۱۷:۵۴ب.ظ)
برگزاري دوره آموزشي 2 روزه تربيت ناظرين فني و چله کشها در استان فارس رئيس سازمان صنعت، معدن وتجارت استان فارس گفت: توسعه و تعميق هنر صنعت فرش دستباف در سطح بين الملل معرف فرهنگ و هويت ملي ايران اسلامي وموجب ارزآوري و ايجاد اشتغال پايدار است.
به گزارش خبرگزاري موج، رئيس سازمان صنعت ، معدن وتجارت استان فارس، در ابتداي کارگاه آموزشي2 روزه تربيت ناظرين فني وچله کش ها در خصوص رونداقتصادي فرش دستباف گفت: بازار جهاني فرش دستباف در دهه هاي اخير از نظرعرضه و تقاضا دچار دگرگوني هاي بسياري شده است بگونه اي که تغييرات زيادي در ساختار حاكم بر اين بازار و چگونگي اثر گذاري هر يك از رقبا به وجود آمده است.
همتي افزود: از بعد عرضه، رقبا با بهرهگيري از مزيتهاي رقابتي خود سعي در خارج كردن يكديگر از ميدان رقابت دارند همچنانکه يكي از پديدههاي تجارت تقليد يا مشابهسازي است و هر اندازه كه كالايي از فنآوري پيچيدهتر وپيشرفتهتري برخوردار باشد مدت زماني كه پديد آورنده آن ميتواند فارغ از رقابت فشرده، حاكميت بازار را در دست داشته باشد، طولانيتر ميشود ولي براي كالاهاي سنتي از جمله صنايعدستي، اين دوره زماني كوتاهتر است.
وي با اشاره به مهمترين جنبه هاي اقتصادي وعوامل دست اندرکار فرش دستباف در اشتغال زايي ، ارز آوري و کمک به بهبود اقتصاد روستا ها و شهر ها اضافه کرد : امروزه رقباي فرش دستباف ايران با بكارگيري مزيتهاي رقابتي خودو همچنين تقليد از نقشههاي فرش ايران محصولات خود را به بازار جهاني عرضه كردهاند و عرصه رقابت را براي صنعت فرش دستباف كشور بسيار تنگ کرده اند.
همتي تصريح کرد : وابستگي شديد اقتصاد ايران به صادرات نفت و ناپايداري اين منبع درآمدي، لزوم توجه ويژه به صادرات غيرنفتي را نشان مي دهد، لذا توسعه و تعميق هنر صنعت فرش
دستباف علاوه برآنکه مي تواند بهارزآوري و ايجاد اشتغال پايدار کمک نمايد، مي تواند معرف فرهنگ و هويت ملي ايران اسلامي در سطح بين الملل باشد.
وي تاکيدکرد: حفظ موقعيت برتر ايران در بازار جهاني فرش دستباف علاوه بر شناخت روند حرکتي بازار و بررسي موقعيت ايران در بين رقبا، نيازمند بررسي مهمترين بازارهاي وارداتي و شناخت نياز خريداران و تلاش براي برآوردهکردن اين نيازهاست.
وي اضافه کرد : کمتر فراورده اي يافت مي شودکه در ارتباط با فعاليتهاي اقتصادي جامعه ، گستره اي چون فرش وسيع و همه جانبه داشته باشد و اين خود نشانگر اهميت اقتصادي اين دستباف صددرصد هنري است چراکه فرش مستقيم و غيرمستقيم با ساير کوششهاي اقتصادي در ارتباط است .
رئيس سازمان صنعت ، معدن وتجارت استان فارس واحدهاي تامين کننده مواد اوليه را قاليبافان ، طراحان ، نقاشان رنگرزي ، داروابزار ، رفوگران ، توليد کنندگان ، قاليشويي ، فروشندگان ، صادرکنندگان بيان کرد.
وي به سهم فرش دستباف در توليد ناخالص ملي اشاره نمود وافزود : با توجه به آمار اعلام شده مرکز آمار ايران و با توجه به حجم صادرات فرش ايران طي سال هاي اخير ميزان توليد انواع فرش هاي دستباف در کشور حدود 8 ميليون مترمربع در رسال است و با توجه به رقم توليد نا خالصي ملي طي سنوات مختلف رقمي حدود 1 تا 1.5 درصد از توليد ناخالصي ملي را تشکيل مي دهد.
همتي با اشاره به اينکه فرش فارس را به نوعي ميتوان مادر فرش ايران نام نهاد تصريح کرد: وجود قاليچه سنگي حجاري شده بر در گاه تالار غربي صد ستون تخت جمشيد و توجه به بررسي تاريخ مستند فرش فارس، از سده دوم هجريبه استناد آن مي توان دريافت که دستبافته هاي فارس در صدر اسلام و لااقل از قرن دوم هجري، به آن درجه از اعتبارو شهرت بود که در قرن نهم و دهم با آمدن طلايه داران قشقايي به فارس ، هنر فرشبافي اين خطه، رونقي تازه گرفت واين هنر ، بيش از پيش ، در مناطق ايل نشين تمرکز يافت.
همتي افزود : گبه هاي ريزبافت و درشت بافت استان ، يکي از پرفروشترين فرش هاي دنياست همچنانکه وجود تنوع در دستبافته هاي فارس اعم از قالي کشکولي ، عرب باف ، گلبه ، گليم و گبه هاي ريزباف سوزني ، چشم انداز صادراتياميدبخشي را نويد مي دهد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]