واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئیس دپارتمان جهانی SDI در همایش شورای کاربران GIS استان عنوان کرد
قم پیشگام در پیادهسازی سیستم اطلاعات جغرافیایی
همایش شورای کاربران GIS استان با حضور با حضور عباس رجب پور رئیس دپارتمان جهانی SDI و مدیریت زمین دانشگاه ملبورن و مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات استانداری قم در تالار آب شرکت آب و فاضلاب استان قم برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از قم به نقل از روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان قم، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم در همایش شورای کاربران GIS استان که با حضور جمعی از مدیران و کارشناسان دستگاههای اجرایی استان و شرکتهای آب و فاضلاب استانهای همجوار برگزار شد، به تشریح تاریخچهای از روند پیادهسازی سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) در فعالیتهای آبفای قم پرداخت و اظهار کرد: امروز با گذشت حدود 17 سال از آغاز پیادهسازی، فرآیندهای معاونتها و واحدهای مختلف شرکت آب و فاضلاب با این سیستم عجین شده است. وی سامانه 122 قم، فرآیند فروش اشتراک، قرائت کنتور، تأمین، نگهداری و تجزیه و تحلیل هیدرولیکی شبکه، تحلیل حوادث و... بخشی از فعالیتهای آبفای قم مبتنی بر GIS ذکر کرد و گفت: امروز سیستم اطلاعات جغرافیایی به جزئی لاینفک در فعالیتها و فرآیندهای آب و فاضلاب تبدیل شده است. عبدالحمید توکلیبینا با بیان اینکه تمام شبکه و تأسیسات آب و فاضلاب سطح شهر قم بر روی نقشه GIS پیادهسازی شده است، عنوان کرد: در چهار شهر استان نیز که به تازگی تحویل شرکت آب و فاضلاب شهری شده است، در حال پیمایش شبکه هستیم که در این شهرها نیز به زودی این سیستم پیادهسازی شود. وی لزوم همکاری دستگاههای استان به ویژه شهرداری و اداره کل پست را در اجرایی شدن هر چه سریعتر و مطلوبتر سیستم اطلاعات جغرافیایی ضروری ارزیابی و تأکید کرد: تکریم اربابرجوع، بهبود محتوا، افزایش کیفیت، سرعت در خدمات و کاهش فساد اداری از جمله مزایای پیادهسازی سیستم GIS است.
مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات و جیآیاس استانداری قم نیز آشنایی با چشماندازها و افقها در حوزه اطلاعات مکانی در کشورهای پیشرفتهتر و توسعه پیدا کرده را از جمله اهداف برگزاری این همایش ذکر کرد و گفت: امیدواریم با برگزاری اینگونه همایشهای علمی چشمانداز نوینی برای مجموعه کارشناسان استان فراهم شود. وی قم را از شهرهای پیشتاز در زمینه پیادهسازی سیستم اطلاعات جغرافیایی(GIS) در کشور دانست و گفت: شرکت آب و فاضلاب، شهرداری و شرکت گاز از جمله دستگاههایی هستند که در این زمینه فعالیتهای خوبی داشتهاند که امیدواریم همچنان این فعالیتها ادامه داشته باشد. محمدجواد شاکر آرانی به برخی از فعالیتهای انجام شده در این زمینه در استان اشاره کرد و از اتصال 540 هزار رکورد کدپستی به 240 هزار پارسل در نقشه قم خبر داد و گفت: نخستین کاربرد اتصال کدپستی به نقشه وبسرویسی است که با همکاری شرکت مخابرات برای اورژانس تهیه شده است. وی خاطرنشان کرد: فضای ایجاد شده قابل تکثیر برای آتشنشانی، هلالاحمر، مدیریت بحران و امداد و حوادث سایر دستگاههای استان است تا در مواقع بحران بتوانند واکنش سریعتری برای ارائه خدمات داشته باشند. پرفسور عباس رجبیفرد، رئیس دپارتمان جهانی SDI و مدیریت زمین دانشگاه ملبورن نیز در این همایش قم را در راستای پیادهسازی سیستم اطلاعات جغرافیایی از شهرهای پیشگام دانست و گفت: حرکتهای خوبی در این استان در حوزههای سه بعدی و بهینهسازی فعالیتها انجام شده و در حال پیگیری است. وی پشتکار و علاقهای که در مسئولان استان وجود دارد را در به نتیجه رسیدن این فعالیتها مفید دانست و گفت: برای رسیدن به این هدف نیازمند تعامل یکپارچه و پایدار بین مسئولان و کارشناسان فنی و اقشار مختلف جامعه هستیم که در این راستا همکاری بین دولت، بخش خصوصی و بخشهای علمی از اهمیت به سزایی برخوردار است. رجبی فرد در ادامه این همایش با اشاره به ضرورت حرکت شهرها به سمت هوشمندسازی، به تشریح شهرهایی که در جهان در این زمینه پیشگام هستند، پرداخت. انتهای پیام/2258
93/12/04 - 14:57
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]